От: Paypal и кредитните карти
Аз ползвам Кредитна Карта VISA от ПИБ и съм много доволен. Никога не съм имал проблеми при плащане и теглене.
Не знам какъв ти е проблема, когато става въпрос за годишна лихва. Значи, ако направиш покупка за 300 евро примерно, имаш следните условия - 45 дни грацисен период, през който ако внесеш изтегленета сума, няма да ти начислят лихва, след което се начислява 18% годишна лихва на сумата от 300 евро, което прави около 54 евро на година. Като разделиш 54 евро на 12 месеца, ще получиш 4,5 евро на месец. Ако за три месеца примерно изплатиш 300-те евро, които изтегли за покупката, ще платиш единствено 4,5 евро х 3 месеца = 13,5 евро.
Както виждаш 13,5 евро лихва за 45 + 90 дни 135 дни период е нищожна. Когато чуя, че лигвите на Кредитните карти били адски високи и направо ми се повръща от подобни коментари. Ако ти е по-удобно, можеш да отидеш в махаленската Заложна къща, където лихващата ще бъде най-малко 22%, обаче на месец или по-точно 264% на година! :evil:
И не забравяйте, че когато теглите от Крединта сметка/карта, то вие ползвате чужди пари, които няма кой да ви ги даде за 1 ст. лихва на година. Това е от мен