От: PC или MAC
И аз като колегата @mobilio си взех първия Мак през 2008г., и окончателно преминах напълно към тази платформа само 2 месеца по-късно.
Малко преди да си взема първия мак си бях купил iPhone 2G. Ех, славни времена бяха.
Макчето го взех ей така уж на майтап да си поиграя и разбера защо е този хайп по тези продукти.
Модела бе Powerbook G4 12" с процесор на 1.33GHz, 768MB RAM, GeForce5200Go видео карта, хард диска не помня вече, мисля, че бе 80GB. Още като я взех, машинката ме учуди как за 4 годишен лаптоп батерията му е възможно да държи близо 2 часа работа, а новия лаптоп на приятелката ми да изкарва същото време с мъка.
Клавиатурата беше страхотна, лаптопа - лек и компактен.
Не щеш ли стана така, че турбо-гързарския ми геймърски настолен компютър у дома
(да, тогава още играех игри на РС, а не на конзола) реши да ми прави проблеми - нямаше мишка, която да му закача и да й работи нормално курсора. Вариант бе да му сложа Mac OS X (и преди го бях правил...не работеше както трябва аудиото, и имах проблеми с резолюцията на тогавашния ми монитор, но всичко друго се държеше добре) - там проблеми с мишката нямах, но пък с калпава резолюция дизайн трудно се прави.
Пуснах си Мак-а, който въпреки стар и немощен работеше без грешка, закачих го към монитора и си свърших работата от воле.
Още на следващата седмица си поръчах актуален Mac Mini, и разпродадох РС-то на части.
После изтече доста вода... но все още съм си на Мак с OS X и не мисля някога да се върна към Windows или Linux, още повече че ако ми се прииска - мога да си ги инсталирам на Maк-a.
Дъвката, която появата на тази тема подсказва, не мисля да я започвам/подхранвам. Все пак се питаше "Какъв компютър ползвате", а не "Кажете ми защо съм толкова загубен, че не ползвам каквото и вие, о, пресвещени мъдреци български!".