Уърдпреско
Active Member
Пускам темата, защото по време на работа по един проект, където трябваше да се запозная с Gutenberg решихме да пробваме и WordPress 5.0 (с оглед на това, че е почти готов и съвсем скоро ще бъде факт).
Oстанах приятно изненадан от подобрението в производителността при php 7.3
Направих и няколко low level теста за да се уверя, че не е просто от новата WP версия. Tе показват същият модел. Може разликата от около <0.1 sec да ви се струва малка, но резултата е почти 100% консистентен и всъщност оказва влияние при бехемоди като WP. Всяко подобрение е добре дошло
Силно препоръчвам в края на Ноември, когато ще се появи WP 5.0, който може да премине на php 7.3 За сега не съм намерил проблеми, поне при темите и добавките, които използвам.
Ако остане време ще направя и един по-подробен пост.
P.S. - като цяло ме радва Gutenberg.
Oстанах приятно изненадан от подобрението в производителността при php 7.3
Направих и няколко low level теста за да се уверя, че не е просто от новата WP версия. Tе показват същият модел. Може разликата от около <0.1 sec да ви се струва малка, но резултата е почти 100% консистентен и всъщност оказва влияние при бехемоди като WP. Всяко подобрение е добре дошло
Код:
Start : 2018-11-21 14:53:01
PHP version : 7.3.0RC5
Platform : Linux
--------------------------------------
test_ifelse : 0.115 sec.
test_loops : 0.210 sec.
test_stringmanipulation : 0.292 sec.
test_math : 0.209 sec.
Total time: : 0.826 sec.
Код:
Start : 2018-11-21 15:54:20
PHP version : 7.2.12-1+ubuntu18.04.1+deb.sury.org+1
Platform : Linux
test_ifelse : 0.128 sec.
test_loops : 0.212 sec.
test_stringmanipulation : 0.328 sec.
test_math : 0.235 sec.
Total time: : 0.903 sec.
Силно препоръчвам в края на Ноември, когато ще се появи WP 5.0, който може да премине на php 7.3 За сега не съм намерил проблеми, поне при темите и добавките, които използвам.
Ако остане време ще направя и един по-подробен пост.
P.S. - като цяло ме радва Gutenberg.