PHP script

От: PHP script

Интересно ми е защо на някои хора им трябва "да си/им намерят скрипт", а не "да си/им напишат скрипт". Това ми звучи като "Някой може ли да ми каже някакви букви за да получа еди-коя-си дума".

А условието ти е зададено непълно, но ето какво ти предлагам.
Във формата (не знам какво друго има освен добавянето на картинки) добавяш следното:
<input name="file" type="file" size="50" />
Това ти добавя поле за добавяне на файл. В php скрипта за приемане на формуляр добави това:
copy($_FILES['file']['tmp_name'],"img/".$_FILES['file']['name']);
Това ще ти качи картинката не в бази данни, а в подпапка img. Има начин и за наливане на картинката като данни в базите данни, но не мисля, че е много умно. Ако искаш качената картинка да я сложиш другаде, просто смени пътя. И внимавай, че по този начин може да ти се качи и php скрипт и да те хакнат. За да се предпазиш ти е нужно да си сложиш защити, като най-простата е да проверяваш разширението или да слагаш хаотично име на всяка нова картинка (обикновенно с пореден номер).
А ако толква държиш на базите данни (примерно, ако пишеш и заглавие на картинката и други данни за нея), то сложи нужните данни свързани с картинката в базите данни като към тях прибавиш само пътя до самата картинка.

За сега толкова от мен.

аз не разбрах какво искаш точно
ама има една немска система за сайт за фотоси - много убава - ако нещо такова ти върши работа кажи да се сетя каква беше и е безплатна даже

Обикновенно ползвам hotscripts.com и opensourcecms.com, когато имам нужда.
(системата не ми разрешава да публикувам точните линкове)
@Unvise, ще ти обясня защо когато имам даден проект, първо проверявам какво е правено преди мен и ако трябва го преработвам за нуждите си.
1) Не е логично да се опитваш да правиш нещо което вече е направено. По скоро е умно да го доразвиеш. Май това се нарича прогрес.
2) Има достатъчно свободен код, писан от групи добри програмисти. Знам че съвместната им работа е по-добра от мойте най-добри напъни.

Поздрави.

Само дето тук не говорим за цяла CMS система, а за прости 2-3 функции. Тях няма какво да ги разработват. Разликата между CMS и проста операция като тази е ОГРОМНА. Все едно да търсите скрипт за изписване на изречението "Hello World". Защо трябва да търсите "професионални" изработки като просто може да си напишете <?php echo("Hello World!");?> и готово.

П.П.:
Комплексарско ми се види мнението, че някакъв си чужд скрипт пригоден за чужди конкретни нужди е по-добър от твой собственоръчно написан (и/или модифицирана версия на чужд) пригоден специално за твоята нужда. Нищо лично и моля да няма обидени.

От: От: PHP script

Само дето тук не говорим за цяла CMS система, а за прости 2-3 функции. Тях няма какво да ги разработват. Разликата между CMS и проста операция като тази е ОГРОМНА. Все едно да търсите скрипт за изписване на изречението "Hello World". Защо трябва да търсите "професионални" изработки като просто може да си напишете <?php echo("Hello World!");?> и готово.

П.П.:
Комплексарско ми се види мнението, че някакъв си чужд скрипт пригоден за чужди конкретни нужди е по-добър от твой собственоръчно написан (и/или модифицирана версия на чужд) пригоден специално за твоята нужда. Нищо лично и моля да няма обидени.
ти си болен нещо, как палиш огън?? Като търкаш камъни ли?? :p

Да речем, че ми е неприятно да гледам как обърквате човека и не го насърчавате да бъде изобретателен, а да дири по случайни сайтове случайни скриптове, които са си подходящи за конкретните случаи, за които са правени, но надали и за неговия. Просто затруднявате човека. Е, нека той сам си реши какво да прави.

Забелязал съм, че ти (netsurfer) търсиш повод за да тръгнеш да ме нападаш, но в случая нямам причина да се карам с теб. Бъди жив и здрав и не се пали чак толкова. Аз и без това го правя като за поне 5 човека.:)

Някои мпже ли да ми каже каде да си намеря скрипт за качване на изображения и записване в базаданни

Това не го разбрах като "Моля да ми кажете 2-3 функции". Не мисля че мнението ми е объркало някой. Не мисля че колаборацията в проекти със свободен код (а не самостоятелното преоткриване на топлата вода), ме прави комплексар. Но мненията са като задниците, всеки си има своето. Няма да спамя повече по темата. Успех martyyy!

Убидени няма.
Поздрави!

Горе