redrum
Well-Known Member
Пускам пак темата. Предният път я махнах заради мърморенето на колегата Мантаман и колегиално изчаках повече от 30 дни, в които въпросните се покриха като мишоци. Знаех си, че ще стане така и за това си запазих предната тема, като я поствам в допълнен вариант. Припомням за какво ставаше въпрос:
След това се свързах с тях, за да направя последен опит за комуникация.
Ето и какво си говорихме по скайп.
Monday, April 20, 2015
[12:59:16 PM] .......: Здравейте, ако си спомняте поръчах визитки и флаери при вас.
[12:59:27 PM] .......: Когато ги взех, имах забележки към визитките
[12:59:38 PM] .......: Вас ви нямаше, но Ваша колежка каза, че ще проучи въпроса и ще ми се обадите
[12:59:56 PM] ....... от тогава мина над седмица
[6:52:12 PM] PRINT.BG: Здравейте
[6:52:25 PM] PRINT.BG: извинявам се пак за забавянето
[6:53:09 PM] PRINT.BG: тя ми обясни, че искате частичния лак да стига до кюар кода и логата да са свалени
[6:53:21 PM] PRINT.BG: но ние не можем да направим това, защото така са подадени файловете
[6:56:00 PM] PRINT.BG: тоест или трябва да ни подадете верни файлове, точно както искате да изглеждат или да ни дадете редактируеми файлове, във фотошопски или илюстраторски формат, в зависимост от това, в какъв софтуер го подготвяте.
[8:45:17 PM] .......: ами не
[8:45:21 PM] .......: просто визитките са изрязани накриво
[8:45:27 PM] .......: има поне 4-5 варианта
[8:45:41 PM] .......: не смятам, че това има нещо общо с файловете, които съм ви дал
[8:46:32 PM] .......: мисля, че показах на вашата колежка разликата във визитките
[8:46:46 PM] .......: и ромбоидната/трапецовидна форма на някои от тях
Tuesday, April 21, 2015
[10:18:19 AM] PRINT.BG: значи колежката ви е разбрала по съвсем друг начин
[10:18:38 AM].......: бяха няколко неща
[10:18:52 AM] .......: за това, че й казах, че не е отпечатано по проекта - моя грешка и нямам претенции
[10:19:10 AM].......: но са изрязани накриво
[10:19:40 AM] .......: примерно, най в дясно има един елемент
[10:19:54 AM] .......: на различните визитки - ту го има, ту го няма, ту го има по-малко, ту повече
[10:20:21 AM] .......: ясно си личи, че има разлика в изрязването и самите визитки не са с правоъгълна форма
[10:20:24 AM] PRINT.BG: ок
[10:21:04 AM] .......: отделно, при самия печат и нанасянето на лака
[10:21:12 AM] .......: на някои от тях има разминаване и се вижда все едно сянка
[10:24:16 AM] .......: момент, сега ще ви изпратя снимка
[10:25:38 AM] ....... sent file 1.jpg.
[10:32:07 AM] .......: мисля, че ясно си личи колко криво е изрязана визитката
[10:32:39 AM] PRINT.BG: ок
[10:54:46 AM] .......: ще очаквам отговор, приятен ден ви желая
[10:55:00 AM] .......: най-лесно щеше да е просто да не бях взел визитките Иначе флаерчетата са супер.
========
Та така колеги, дори не ми отговори повече въпросната госпожица. Аз им влязах в положението, грешки стават, човешко е. Явно обаче, на въпросните им липсва елементарна бизнес култура. След като дори й изпратих снимка на визитката, за да се увери колко криво е изрязана, тя я прие и мина повече от месец, в който дори не ми написа един ред по скайп. Халал да им е, живи и здрави.
п.п. За да избегнем дискусиите от миналия път - темата я пускам, за да са наясно всички колеги как работят въпросните. Кой ще работи с тях си е негова работа, до колкото съм запознат, според НК на РБ, мазохизмът не е престъпление.
Накратко, трябваше ми да си напечатам визитки и едни флаери. Флаерите, с изключение на един надран, излязоха със задоволително качество - харесват ми. Визитките ми обаче са под всякаква критика. Първо, че изглеждат различно - има няколко вида, просто една част е отпечатана по различен начин. Това се преживява. Второто обаче много ме дразни - изрязани са накриво сигурно по 5-6 различни начина. Едни са криви на ляво, другите са криви на дясно, едните са криви отгоре, другите са криви отдолу, един елемент ту го има, ту изчезва, въобще ад. А пък са си скъпички, едната визитка ми излиза 50 ст., щото лакче, това, онова, а и си викам - сериозни изглеждат тия от принт.бг, цената е без значение. Всъщност, обаче това не е най-важното в случая. Разбира се, аз тези неща ги забелязах при взимането на материалите (че ме подведоха да отида сутринта, а половината неща не бяха готови, та ходих следобед пак, не коментирам), при което ми казаха, че понеже е преди празниците, можело да се направи нещо едва след тях, т.е. от вторник тая седмица. И нали съм си добра душа, взех ги, платих ги и чакам. Разбира се, дефектите бяха коментирани с наличните служители, оставих им мостра и толкова. Е, то хубаво, но мина цяла седмица и нито някой ми се обади, нито някой ми писа по скайп, нито нищо. То ми беше ясно, че така ще стане, но си викам - да им дам шанс
Та, хубавото е, че пуснах просто пробна поръчка и исках да видя как ще се справят. ТОТАЛЕН провал откъм отношение към клиента, пълни мърлячи. Ако бяха мои служители, щях да им набия канчетата. Не съм за някакви двуцифрени суми и не ми дреме особено, обаче адски ме много ме дразни подобно мърляво отношение. Мен ме изгубиха като клиент, а щях да напечатам доста неща.
След това се свързах с тях, за да направя последен опит за комуникация.
Ето и какво си говорихме по скайп.
Monday, April 20, 2015
[12:59:16 PM] .......: Здравейте, ако си спомняте поръчах визитки и флаери при вас.
[12:59:27 PM] .......: Когато ги взех, имах забележки към визитките
[12:59:38 PM] .......: Вас ви нямаше, но Ваша колежка каза, че ще проучи въпроса и ще ми се обадите
[12:59:56 PM] ....... от тогава мина над седмица
[6:52:12 PM] PRINT.BG: Здравейте
[6:52:25 PM] PRINT.BG: извинявам се пак за забавянето
[6:53:09 PM] PRINT.BG: тя ми обясни, че искате частичния лак да стига до кюар кода и логата да са свалени
[6:53:21 PM] PRINT.BG: но ние не можем да направим това, защото така са подадени файловете
[6:56:00 PM] PRINT.BG: тоест или трябва да ни подадете верни файлове, точно както искате да изглеждат или да ни дадете редактируеми файлове, във фотошопски или илюстраторски формат, в зависимост от това, в какъв софтуер го подготвяте.
[8:45:17 PM] .......: ами не
[8:45:21 PM] .......: просто визитките са изрязани накриво
[8:45:27 PM] .......: има поне 4-5 варианта
[8:45:41 PM] .......: не смятам, че това има нещо общо с файловете, които съм ви дал
[8:46:32 PM] .......: мисля, че показах на вашата колежка разликата във визитките
[8:46:46 PM] .......: и ромбоидната/трапецовидна форма на някои от тях
Tuesday, April 21, 2015
[10:18:19 AM] PRINT.BG: значи колежката ви е разбрала по съвсем друг начин
[10:18:38 AM].......: бяха няколко неща
[10:18:52 AM] .......: за това, че й казах, че не е отпечатано по проекта - моя грешка и нямам претенции
[10:19:10 AM].......: но са изрязани накриво
[10:19:40 AM] .......: примерно, най в дясно има един елемент
[10:19:54 AM] .......: на различните визитки - ту го има, ту го няма, ту го има по-малко, ту повече
[10:20:21 AM] .......: ясно си личи, че има разлика в изрязването и самите визитки не са с правоъгълна форма
[10:20:24 AM] PRINT.BG: ок
[10:21:04 AM] .......: отделно, при самия печат и нанасянето на лака
[10:21:12 AM] .......: на някои от тях има разминаване и се вижда все едно сянка
[10:24:16 AM] .......: момент, сега ще ви изпратя снимка
[10:25:38 AM] ....... sent file 1.jpg.
[10:32:07 AM] .......: мисля, че ясно си личи колко криво е изрязана визитката
[10:32:39 AM] PRINT.BG: ок
[10:54:46 AM] .......: ще очаквам отговор, приятен ден ви желая
[10:55:00 AM] .......: най-лесно щеше да е просто да не бях взел визитките Иначе флаерчетата са супер.
========
Та така колеги, дори не ми отговори повече въпросната госпожица. Аз им влязах в положението, грешки стават, човешко е. Явно обаче, на въпросните им липсва елементарна бизнес култура. След като дори й изпратих снимка на визитката, за да се увери колко криво е изрязана, тя я прие и мина повече от месец, в който дори не ми написа един ред по скайп. Халал да им е, живи и здрави.
п.п. За да избегнем дискусиите от миналия път - темата я пускам, за да са наясно всички колеги как работят въпросните. Кой ще работи с тях си е негова работа, до колкото съм запознат, според НК на РБ, мазохизмът не е престъпление.