От: Print.BG и некоректно отношение към клиента
Благодаря за добрите думи на Порязов и Стефанов!
Относно ситуацията с Print.bg
Коментарите за БГ фирмите и тяхното избягване просто не знам как да ги коментирам... В България има страшно кадърни колеги! Има страшно добри машини, които постигат високо качество.
В България в този бранш се правят толкова компромиси и подаръци като се коригират файлове безплатно и подобни, че си нямате представата. И не работата не е проста изискват се знания и уменя, които за жалост не всички имат и много мътят пазара със смешни цени да припечелят някой лев.
С последното НЕ визирам колегите от Print.bg!!! Не съм имал честта да работя с тях дори са едни от малкото по-сериозни, които дори не познавам лично. Чувал съм доста добри отзиви за тях от клиенти и предвид това, че цените са им доста стабилни съм вярвал, че държат на качеството и на името си.
И най-добрите грешат! Колегата redrum е постъпил адски добре, като е проявил търпение. Защото ако Ви кажа, че при нас не са ставали грешки ще Ви излъжа. Един единствен път ми се е случило, но все пак ми се е случвало да получа мейл от клиент който е измерил в горният край на визитката 90 мм в долният 89 мм. Веднага реагираме с препечатване или връщане на парите. Без да се замислим!!!
Това са неща които се случват. Реже се на гилотини ако ти мръдне 1 мм повярвайте при равен фон не мога да проумея клиента как е хванал този дори не цял милиметър отклонение. Но не мога да обвиня нито служител и да го накажа, нито клиента. В такива моменти се взимат бързи управленски решения и е важното клиента да остане доволен.
Защото - Да сгрешили са, ако се бяха коригирали и аз утре го питам него за тях. Той ще каже супер са... много съм доволен често работя с тях. Веднъж става една издънка, но реагираха светкавично и я оправиха. И това се приема много положително.
А за разминаването на този елемент, ако е бил от фона... и ако визитките особено са били двустранни. Винаги ама винаги има леко изместване. И дори да ги подготвиш със застраховка 1 мм този елемент може да ти играе. Дори има случай когато някога се налага визитката да се обреже с 1 мм да се получи по-малък размер за да са по-добре нещата.
Много зависи крайният продукт от подаденият файл и това колко този който го прави има представа от технологията. Защото уеб мастерите НЕ МОГАТ да правят печатни материали! Това смея да го твърдя от адски много опит в 95% от случаите.
Отново не мога да бъда сигурен за конкретният случай.