Maverick
Well-Known Member
RFID или на български Радиочестотната идентификация. Създадено за да улесни работата на хората при покупки, но и оставя вратички за крадците. Прочети още за RFID Електронно Джебчийство
Ако сте гледали Бягство от затвора, там имаше подобен случай и аз започвам да се вкарвам у филма. Как така макетинг трик? Да не се опитват да си продават портфейлите? Какви са тези чипове по картите? Моята обикновена виза електрон издадена от Уникреди Булбанк, подвластна ли е на цялата тази шитня?Ясно. Всичко е маркетинг и реклама
На прост език:
1. Купуваш си устройство, подобно на това
2. Разхождаш се из автогари, метростанции, летища, дискотеки и т.н. места, където е претъпкато с хора.
3. Разчиташ да удариш на човек, който има дебитна/кредитна карта с чип.
4. При доближаване на това устройство до някой човек с такава карта, стига разстоянието да е малко, устройството разчита всичко от чипа на картата - номер, cvv, дата на изтичане и т.н.
5. Почваш да източваш картите, който си "откраднал".
... Как така макетинг трик? ..
От личен опит мога да ти кажа ,че при пазаруване online с кредитна карта се проверява реално само номера на картата , името изписано на картата и CVV-то . Това го казвам от тестове които съм провел (от любопитство) , и при една объркана буква от името изписано на картата ми изкарваше че картата не е валидна . При объркано CVV винаги изкарваше че картата не е валидна (точно това е реалната проверка при online пазаруване защото там ПИН код не се изисква и никой няма право да ви иска ПИН код дори и банката) , а при объркана дата на валидност ми приеха поръчката . Пробвах да поръчам с карта с изтекла валидност и ми приеха поръчката но на другия ден ми изписаха че картата няма достатъчно пари (както написах картата беше изтекла) .dertre, дано това което казваш е вярно. И все пак за да се пазарува от нета ти трябват дългия код на картата, датата на валидност и CVV.
AVS verifies the numeric portions of a cardholder's billing address. For example, if your address is 101 Main Street, Highland, CA 92346, AVS will check 101 and 92346. Sometimes AVS checks additional digits such as an apartment number, other times it does not. Cardholders may receive false negatives, or partial declines for AVS from e-commerce verification systems, which may require manual overrides, voice authorization, or reprogramming of the AVS entries by the card issuing bank.