От: Seo без пукната стотинка
Извинявам се, че толкова зле съм задал въпроса си!
На моя сайт когато кача нов пост (статия) тя отива направо на хоум пейджа (със снимка, един абзац и бутон прочети още). Та, въпросът ми е лошо ли е това, че много често се сменя съдържанието на началната страница... трябва ли тя да стои непроменяна, а новините да се избират от менюто с категории...
Извинявам се отново, ако не съм го обяснил правилно
, ако желаете може да погледнете сайта в подписа, за него става дума.
Благодаря предварително! :|
Аз бих заложил на частично динамична начална страница. Аз например подходих със следната идея - добре е една част от заглавната да е рандом изкарване на статиите. Дали тази част ще е акцент или по сбутана - въпрос на избор, но трябва да го има. Освен това, съветвам ако става въпрос за сайт със статии, да е възможно най-изчистен и опростен и олекотен дизайна. Не, само защото аз съм я правил тази заглавна страница (
http://treader.netai.net/ ), и макар да не е оптимална, е изчистена и акцентирано върху информацията. Примерно, ако го погледнеш, вместо HOME, началната ми е ПОСЛЕДНИ. Вдясно където е "в две думи" рандомизация, ако забелязваш, хем е доста по-сбито и кратко, но е на видно място. И един слайд банер също е от полза, може някои да го мислят за отживелица, но според мен работи. При положение, че тази заглавна страница, то не е и сайт, не съм я линквал никъде, не съм я промотирал или пращал на никой, на фрий хост е някъде в девета глуха и то на български, за 2 години иma 1300 уникални попадения.
Тъй или иначе щом става въпрос за сайт с информация, информацията трябва да ти е на първо място. Това не ти е империя/онлайн мега сайт натъпкан със статии, видеклипове и простотии, като примерно сайта на топ "конспиратора" Алекс Джоунс.
п.с. А и голямата идейна грешка, която съм направил тогава, да линквам клип качен в тубата. Не правете тази грешка ! Днес го има, утре може да го няма.
п.п.с. То изобщо и началната страница не е довършена, аз съм го заеал проектчето по някое време в началото. Това ми беше тестова качване на фрийй серв да го видя как ще изглежда на практика онлайн. Но другата грешка която мисля, че съм направил е да не сложа стоп бутон на слайд банера.