От: SEO наръчник: Управление на сателитни сайтове!?
Сателитните сайтове много ще ти помогнат , но мисля ,че това приспада към black hat ,и може да изгориш .Дори с 1-2 пак ще има ефект , а за линковете е по-добре да са еднопосочни.
exLc, приспада към gray hat и клони към black hat, но никой няма да ти банне сайта за такова нещо. За сравнение - има западни сайтове в много тежки ниши с по 50-100-200 сателита. При такива бройки риск има, при 1,2,3,5 - не.
Ето моя моя отговор на всички цитати отдолу:
Аз немога 2 да захраня със статии, ти за 20 ми говориш... Идеята ми бе да пусна 1 сайт + 2 сателита с напълно уникално съдържание, но щом няма да има ефект...
Някой може ли да предложи метод на захранване на сателитките със статии? Много ми е труден тоя момент, понеже искам да са с уникален контент.
Инструменти има по мои данни поне два-три, два от трите са десктоп софтуер и струват по над 220 долара.
Третия инструмент е наша разработка, нарича се
wordpress aggregator pro
Функционалността е Агрегатор който може да генерира на 90-100% уникално съдържание. Как работи:
- взима рсс емисии от сайт по твой избор
- може да ги превежда от-на 80 езика през гугъл транслейт
- да ги променя през твой списък със синоними
- да добавя линкове към други сайтове в генерираното съдържание (към сайта който ще класираш)
- да поства автоматично крайното съдържание в сателитни блогове
- всичко това се настройва и работи автоматично, можеш с 1 функционалност да пълниш над 100-150 блога с по 50-на поста дневно или да пълниш 1 блог с по 1000-3000 поста дневно
- може да поства в: Joomla, Wordpress, Blogger, Typepad, Status.net, Identi.ca, My.Opera.com и всеки друг блог поддържащ post by email.
Цена: 70 долара. Тук е:
Описание на функциите. А тук -
Ръководство за генериране на уникално съдържание
На лично съобщение мога да дам пример за нов уърдпрес блог на възраст около един месец създаден с този инструмент който вече е на втора страница на гугъл за търсенията "сео" и "сео оптимизация" и ще можете да пуснете търсене за текста на някоя от статиите в него дали е уникален или не ( с инструмента на cloxy например - unique.cloxy.com )