HaRRo
Active Member
Re: От: SEO наръчник: Управление на сателитни сайтове!?
1.Гошко ще се усъмни, за да предовратиш това:
- линквай между сателитките хаотично, без да ги затвориш, и линковете ако са в поста си е много подобре отколкото сайдбар
- много му е лесно да разбере че контента ти е преведен с Г танслейт, и в повечето случаи ги взема за дупликейт (нали знаеш после какво става , от всичките дупликейт си избира 1 с подобрите показатели)
- опитай се да пренапишеш добре постовете за сателитките - с различни параграфи, заглавия, анкор текстове, снимки...
- също и всеки пост от сателитките ти да води не към хоумпейдж, а към отделни постове
- когато пускаш нова сателитка може 1-2 поста да пускаш без никакви линкове, да чакаш 1-2 седмици, и после постове с линкове
2.Еми почваш с 10 сателитки и бавно увеличаваш после,( като линковете са към вътрешните страници) важното е да изглежда натурално
В тези дни Гошето взе по-малко да ги обича тия сателитки, поради спама.
Но ако си е с добро он/офф пейдж сео и полезен контент, с хубави/релатед линкове(други сателитки, социалки, рсс...т.н), няма ништо против да го ранкне на 1 пейдж Г.
Ок! И аз да си задам въпроса
Положението: Имам един основен сайт, който го налинквам от около 20 сателита, а той от своя страна НЕ линква към мрежата. Около 10на от тях са що годе прилични (с по 50~300 поста, преведени с Гошко транслейтър), останалите 10-на са с по 1 ~ 10 поста в тях (някой, от които са преведени, други са измислени разкази с насита на ключови). Сателитите линкват в почти всеки пост основния сайт. Всеки сателит в сайдбара линква към някой от другите (нещо като триъгълник 1 сочи към 2, а 2 към 3 и 3 към 1).
Въпросът:
1. The holy Гошко няма ли да се усъмни в цялата ми мрежа и да спре да ми взима основния на сериозно и да му отреди, недай си Боже, място в Sandbox-a?
2. С какво око гледа Гошето на тази история в такива размери (20, 30, 50 сателита сочещи само и единствено към основния)?
1.Гошко ще се усъмни, за да предовратиш това:
- линквай между сателитките хаотично, без да ги затвориш, и линковете ако са в поста си е много подобре отколкото сайдбар
- много му е лесно да разбере че контента ти е преведен с Г танслейт, и в повечето случаи ги взема за дупликейт (нали знаеш после какво става , от всичките дупликейт си избира 1 с подобрите показатели)
- опитай се да пренапишеш добре постовете за сателитките - с различни параграфи, заглавия, анкор текстове, снимки...
- също и всеки пост от сателитките ти да води не към хоумпейдж, а към отделни постове
- когато пускаш нова сателитка може 1-2 поста да пускаш без никакви линкове, да чакаш 1-2 седмици, и после постове с линкове
2.Еми почваш с 10 сателитки и бавно увеличаваш после,( като линковете са към вътрешните страници) важното е да изглежда натурално
В тези дни Гошето взе по-малко да ги обича тия сателитки, поради спама.
Но ако си е с добро он/офф пейдж сео и полезен контент, с хубави/релатед линкове(други сателитки, социалки, рсс...т.н), няма ништо против да го ранкне на 1 пейдж Г.