Martinbgabv1
New Member
Искам да споделя с всички какво преживях след като използвах "услугата" хостинг на прехвалената фирма сайтграунд. В края на октомври миналата година, по препоръка на един "специалист" в областта на дропшипинга, се регистрирах в сайта им и платих хостинг и домейн на новия си сайт за година напред(това беше минималния срок) 75 евра. Като начинаещ в тази област избрах най-ниският им план, а именно, 10гб пространство и до 10 000 посещения месечно. В началото нямаше сериозни проблеми, но точно месец след регистрацията ми започна всичко. Първо получих имейл от тях, че базата данни на сайта ми била претоварена, 713 мб!, а трябвало да бъде под 500. Даваха ми срок до 7 дни да я изчистя(пазя цялата си кореспонденция с тях и много лесно мога да докажа думите си). Много се учудих, понеже сайтът ми бе абсолютно празен! Нямаше нито един продукт качен, нито статии, видеа и прочее. Нищо! Веднага се свързах с човека, който ми поддържаше сайта и му показах съобщението. Той се зае с проблема и след 11 часа въпросната "база данни" беше сведена до 73мб. И познайте какво става сега. САЙТА МИ ИЗЧЕЗНА! Просто нямаше достъп до него. Свързах се със сайтграунд и поисках обяснение за проблема. И тук започна всичко. Започнаха да ме мотаят, да разтягат локуми, да шикалкавят и прочее. Но в крайна сметка, можело да се реши "моят проблем", трябвало само да се се ъпгрейдна на по-висока тяхна тарифа, или да използвам техните бакъп инструменти. Да се ъпгредвам при абсолютно празен сайт?? До този момент имах точно 119 посещения, гугъл аналитикс пази информацията. А бях платил за 10 000 посещения месечно. Не. Реших да използвам бакъп-ът им. И знаете ли какво се оказа? Оказа се, че и за това трябва да плащам!!! С 2 думи-блокираха ми сайта и ми заявиха по заобиколен начин, че ако искам да си го възвърна, трябва да им платя. Изумих се, никога не съм предполагал че може да съществува подобен рекет. Естествено че отказах да им плащам, отказах се от "услугите" им и си поисках парите обратно. Отговора им бе доста нагъл: не било редно да ми връщат парите, но, видите ли, за мен щели да направят изключение! Пак повтарям, че имам копия на всичко, за което говоря. Това се случи преди 3 седмици, в началото на януари. До този момент НЕ СА МИ ВЪРНАЛИ И СТОТИНКА ОТ ПАРИТЕ!!
Направата на сайта ми излезе 400 евра, един месец усилия, нерви и ядове. И сега го няма. Унищожиха ми го. Нека всеки, който е решил да се занимава със сайтграунд, да знае това!
Направата на сайта ми излезе 400 евра, един месец усилия, нерви и ядове. И сега го няма. Унищожиха ми го. Нека всеки, който е решил да се занимава със сайтграунд, да знае това!