skype.
Направи го като анкета
Не знам кой какво предпочита но знам че подобни лайв месинджъри изискват отварянето на няколко порта на компютъра което го прави уязвим за снифане и онлайн атаки особено от хора от вашата локална мрежа, а също така не е проблем да ви индентифицират при чатене в скайпа и после да си вземат каквото поискат от компютъра ви.
Използвайте подобни програми само за комуникация със сигурни хора и задължително инсталирайте защитна стена и проверявайте за отворени портове а също и за съмнителни IP адреси към който се изпращат пакети и никакво директно отваряне на линкове или файлове изпратини по скайпа.
Много народ е изревал от експлойт и вирусни атаки чрез скайпа а също и от бъгясал компютър.
Моят скайп съм го изтрил преди две години и не ми и трябва има си поща и лични съобщения, аз не бързам който бърза духа супата.
Мисля, че това е грешно.
Бързата комуникация е важна!
А относно това колко са сигурни Skype или ICQ, то по-добре не си включвай компютъра или изтръгни кабела за нет-а, че да няма проблем.
Ако администрацията на компютъра е добра, то не би трябвало да има проблем със сигурността. Всичко знаем обаче, че ако някой, който не трябва, те набележи - спукана ти е работата(ако си вързан към интернет).
Мислиш ли, че пощата и личните съобщения, тоест уеб сайтовете като цяло, са по-сигурни от Skype или ICQ?