От: SOS-Искам помощ с бърз съвет
E, ето ме и мен, "крадеца", "плагиата"... Както някои предположиха по-горе, аз също попаднах на тази тема и съм... ИЗУМЕН! :shock:
Защо? Защото откривам някой да разпитва как "да ми зашие един", представяйки ме за плагиат на негово съдържание и да се вихри и да мисли "пъклен план" за справянето с мен, посочвайки всякакви мои лични данни, открити от него в тази "неравна" битка.
Интересно дали не би трябвало аз на свой ред да вляза в битка и да заведа срещу този "някой" дело за клевета?! Повечето от вас са се отнесли сериозно към обвиненията и са хвърлили око на въпросния мой "плагиатски"
Направи си сайт! и са установили, че крадено съдържание в него не само няма (напротив, други сайтове крадат от него), но и всичко написано е 100% авторско. Та, как мислите?
А може би просто въпросният "някой" цели да популяризира себе си и сайта си, използвайки евтин и стар похват като вика "дръжте крадеца".
Ще използвам случая да кажа, че дори не съм подозирал за съществуването на неговия сайт, когато преди 3 г. започнах да развивам "Направи си сайт!", с идеята да споделям в него полезна практическа информация за всички онези, имащи желание да развият свой сайт, сами.
И в отговор на неговите обвинения, вместо да ги отхвърлям тук, ще го помоля да направи най-простото нещо - да ги докаже! Както и други вече го подхвърлиха, когато обвиняваш в плагиатство, трябва да се посочи източника, но трябва да се посочи и краденото съдържание, за да може всеки да се увери в твърдяната "кражба".
Ще добавя само още нещо, което вярвам ще е интересно за всички, интересуващи се от темата за плагиатството в Интернет: преди дни, мой-гост автор, съдия и лектор по авторско право, публикува в сайта ми обширен материал с практическа насоченост, точно за това какво и как да направим, ако установим, че някой ни копира. Предоставям адреса на публикацията и на моя "обвинител", в отговор на нуждата му от съвет по "проблема" с мен.
Статията е:
Практически съвети за защита срещу плагиати