Уърдпреско
Active Member
Моля, дайте пример. Става въпрос само за управляема хостинг услуга. Self-managed private/public/hybrid cloud решения не попадат в тази категория.
Do your own research...
Моля, дайте пример. Става въпрос само за управляема хостинг услуга. Self-managed private/public/hybrid cloud решения не попадат в тази категория.
CentOS 7
Ubuntu 18.10
Debian 9
Windows 2019 Standart
Alpine 3.10
Alpine 3.9
Arch Linux
CentOS 7
CentOS 8
CoreOS Container Linux
Debian 10
Debian 8
Debian 9
Fedora 29
Fedora 30
Gentoo
openSUSE Leap 15.0
openSUSE Leap 15.1
Slackware 14.2
Ubuntu 16.04 LTS
Ubuntu 18.04 LTS
Ubuntu 19.04
Това което предлагате не е VPS сървър! Това е обикновен хостинг с по-големи зададени лимити!
1. Не предлагате избор на операционна система;
2. Не предлагате избор на контролен панел а директно натрясквате вашето недоразумение SPanel;
3. Каква поддръжка предлагате? Как точно е управляема VPS услуга като това си е чист споделен хостинг?
И не сте първите които предлагат споделен хостинг с ресурсите на VPS за справка погледнете coolicehost.com
Вместо да купувате платени публикации в Калдата и т.н. с гръмки заглавия как Вие от NS1 сте открили топлата вода и я пускате на промоция и да обявявате награди можете да надградите настоящите Ви оферти за виртуален сървър.
Примерно:
Предлагате само 4 операционни системи?
Докато колегите ви от Linode ви слагат в малкият си джоб във всеки един аспект!
Когато един виртуален сървър се конфигурира правилно и се инсталира KernelCare той може да работи години наред без допълнителни корекции.
За това спрете да мамите хората като ги карате да плащат за управляем виртуален сървър а получават просто хостинг акаунт на кофти панел.
@ns1bg какво е "Управляемите виртуални сървъри" според вас? Някой от вашия тийм да ръчка наготов из cPanel-а ли?
Колкото пъти отворя темата и мозъкът ми все се препъва в тая дума "управляем" в контекста на "виртуален сървър"...
Ако се има предвид "managed VPS", що не е "управляван"?!
Какво ше рече "управляем"- то ясно че е управляемо, въпросът е кой аджеба го управлява - юзърът ли, някой от НС1 ли....??
Има ли роот достъп
Управляем означава, че от клиента не се изискват никакви технически знания за управлението на сървъра. Ние се грижим за правилната му работа 24 часа в денонощието. С две думи не ви трябва системен администратор, който да се грижи за сървъра ви.
Че то много ясно, че ако не работи машината някой от вас трябва да се вдигне да види защо. И при шера и при дедикейтета. Нали, ако не е намазано нещо при конфигурацията, или някой ъпдейт не е минал добре. Това, че е с гарантирани ресурси, не го мята в категорията чист VPS. А колкото до това дали имаш рут аксес, това е важно. И кво и админите мажат и клиента маже? Така ли?
Значи за да си кача Нодджс трябва да се помоля на някой да го сложи. Докер също. Ама те тия може да са в панела. Сега обаче искам софтуер 3рд парти кой ще ми го инсталира? Имал съм малко допирни точки с "управление" на ВПС и все нещо куца. Аз лично си взимам ВПС, защото не виждам как бих могъл да подкарам софтур без рут достъп. За в момента мейл сървъра е плюса на споделения, ама гледам един постфикс имидж в хъба ще трябва да го поръчкам.
При managed oбикновено се има предвид че клиентът може да получи техническа помощ от съпорта ако изпитва техническа немощ да си го нагласи или омаже нещо поради незнание. При unmanaged си оставен на произвола на съдбата.
Защото са най-добрите. И е редно да си го кажат.Аз се чудя защо как така още продължаваш да си в обяснителен режим?
Напълно разбирам, че сам провокира това, ама си е направо линч басиЧист VPS е даваш една виртуална машина с рут аксес и човека се оправя, ако не е managed, разбира се. Всичко допълнително като app инсталъри, контролни панели, допълнителни IP-та, езици, скриптове и прочие се заплаща и добавя допълнително.
Защото са най-добрите. И е редно да си го кажат.
За в момента мейл сървъра е плюса на споделения, ама гледам един постфикс имидж в хъба ще трябва да го поръчкам.
Оф топик: има група от имиджи с цяла мейл инфраструктура. С графичен интерфейс, антивирус, антиспам, DMARC/DKIM подписване и т.н. Аз лично така хоствам пощите от около 2г. Няма лимити, няма разправия с провайдъри и не си губя времето да инсталирам/управлявам сървис по сървис.