От: Superhosting: Когато пораснеш, забравяш за доброто на клиента.
И за да не вдигам нова тема, макар да смятам, че си го заслужават, ще ви кажа за моят проблем с тия хубустници.
Смятах, че след като съм се махнал от тях няма как да омажат нещо - в крайна сметка само домейните ми останаха там, но се оказа, че съм сгрешил.
Началото на август изнесох всичко на ВПС. "Преместих" - силно казано, направиха го момчетата от vpsbg.eu, но така или иначе смених доставчика. Тъй като акаунта ми за хостинг изтичаше заведох тикет , с който исках да преместят управлението на домейни от cpanel към клиентски профил, както и да променят всичко свързано с ДНС записите за да не объркам нещо. Разбира се ми коства 3 телефонни разговора с пазарлъци длаи аз да не си го направя и още няколко мейла.
Направих каквото искаха от мен и мислех, че след като не съм получил ОЩЕ нещо от тях проблема е решен, а ДНС-ите са ок. Да, ама не.
Акаунта си изтече (за хостинга) и съответно в петък тяхната система занулила ДНС записите ми и ги върнала към старите, които сочат не към настоящия адрес, а към хостинг акаунта при СХ. Да казвам ли, че това доведе до спирането на 2 онлайн магазина + още един сайт?
Събота не съм работил, не съм забелязал до момента, в който прегледах пощата и видях алармите за даунтайм-а.
Днес от 12ч съм пратил мейли, говорих по телефона, пак мейли, пак телефон и в крайна сметка след 4ч фиаско най-накрая някой се захвана с нещо, но пък услужливо ми обясни, че магазините ми може да не поработят още до 48ч. Все пак толкова е максимума за опресняване на ДНС-ите.
Не се мина и през дежурни шаблонни обяснения, а сега е 19ч и аз все още чакам да получа име, мейл и телефон на някой в тая фирма, който да ми отговори:
1. Защо след като аз съм взел мерки преди 2 месеца да предотвратя това, някой не си е свършил работата?
2. Какви са последствията за него?
3. Какви са последствията за тях като фирма, чийто служител с това, че не си е свършил работата, за която получава заплата е стопирал два от онлайн магазините ми, от което логично аз търпя загуби.
Та така...Продължавайте да ги хвалите. Той у уни-уеб беше яростен защитник до преди 2 месеца, но и там се видя как свърши филма.