От: Re: Ubuntu or Windows?
Въобще нямам намерение да се обиждам.
Имам обаче намерение, за втори път да натъртя, че говорим за
домашна машина, НЕ сървър.
Кое не е ясно в болднатия текст?
Сървърните възможности на Unix не мисля да ги оспорвам.
Но прехвърляйки топката към сървърите си вадя извода, че само там са козовете на Linux, или греша?
Споменатите проблеми с драйвери не идват от кадърността на конкретен OS, а от некоректност (нелоялна конкуренция) от страна на производителите на конкретния хардуер и конкретната операционна ситема, на която само работи той.
Не виждам как това прави Unix по-добрата OS, като краен потребител за мен е все тая къде е проблема и кой е виновен.
В очите на Линукс потребителя може да има яка конспирация в цялата тая работа и все пак си е минус за самата OS.
Тоест проблемите си ги има и все още се срещат, въпреки доста доволната поддръжка напоследък.
Така и не разбрах защо емулирането го споменахте като недостатък. Толерантността към софтуер предвиден за друга операционна система дори е похвална. Такава толерантност да предлага Windows?
Емулирането не е недостатък, но е функционалност, породена от липса на еквивалентни приложения и функции. Тоест линукс потребителя да си начеше крастата като си инсталира PhotoShop, IE и други разни, защото му липсва Win софтуера. Има ли друга причина?
Да, ти не ползваш IE, но клиента иска да върви добре сайта там. Какво правим, след като нямаме Win, емулираме си негови приложения, защото без тях НЕ може и живота е гаден.
PS - чакам с нетърпение да забиеш сайта на Microsoft, хостнат вероятно на Win сървър, с тоя IIS 7 ... или са го емулирали под Linux? :shock: