Update Ноември 2021, до 50 £/€ безплатни, Monese алтернатива на Revolut,

a4kata

Member
Update Ноември 2021, Отново пуснаха промоцията и условията са в пъти по-добри, но са ограничени до само до 5 покани на човек.

Новите условия: 20 £/€ при първа транзакция с картата и допълнителни 30 £/€ при направени транзакции за над 500 £/€.

Ъпдейтнал съм линка и промокода.


Видях, че има няколко теми за Revolut във форума, но никой не отворил такава за Monese, та аз реших да се престраша.

Като цяло Монесе според мен не е нищо по специално от Revolut.
Накратко това, което предлагат с безплатния план е:

-Безплатна дебитна карта
-Теглене и зареждане на месец до £/€ 200 без такса.
-Плащания с картата до £/€2000 без такса.
-Инстанти преводи към други потребители на Monese без такса.
-Apple и Google Pay
-IBAN в евро и паудове.

При първия платен план от £/€ 4.95 лимитите за теглене и плащане стават респективно на £/€ 800 и £/€ 8 000.
При втория платен план от £/€ 14.95 няма ограничения.

Според мен това, заради което хората ще се зарибят да се регистрират е безплатните £/€20, които предлагат, но и при тях има малко "тънкости" на мен ми изпратиха реферален код за регистация. Викам си хубаво ще го пробвам отварям monese.com през лаптопа въведох си номера в сайта, пратиха ми смс с код за потвърждение и линк на телефона да изтегля app-a. И след това си попълвам данните, стигнах до верификацията, която сравнение с Revolut може да се извърши дори само с шофюрска книжка и малко "упражнения" с предната камера.

Минах верификацията, поръчах картата ама поле за въвеждане на кода така и не се появи. Още по времето като си попълвах данните ми стана странно, че няма поле за реферален код викам си след верификацията трябва да е там, да ама не :D .

Та излезе, че съм се верифицирал без нищо :( . След като си потвърдих акаунта отидох в таба за покани приятел да видя какво става и кво да видя само реферален код без никакви линкове, за да се открие линка човек трябва да тръгне да изпраща СМС-и на контактите си в телефона през app-a им като линка е следния:

Реферален линк: ANGE751

Пробвах линка и изтеглих апп-а от друг телефон и още на 2-рата стъпка след избора на езика, заедно с въвеждането на имейл и парола излезе полето за реферален код.
Та явно от Monese, тези хорица като мене, които директно влязат в monese.com и си въведат номера и им пратят линк да изтеглят апп-а вече си ги имат за техни и не дават пара :D, нищо че после тези същите хорица имат един код дето се чудят къде да го въведат.

Та да обобщя за тези, които искат да получат безплатните им £/€ 20:
1.Теглите app-а от линка по-горе, който съм дал, кода който трябва да въведете е също там. (най-добре да отворите линка директно от телефон)
2.Верифайвате си акаунта, якото е, че може дори само с шофюрска книжка. (2019 беше така, сега нещата може да са се променили)
3.Ще ви пита дали искате Еврозонов или УК акаунт, аз избрах евро и сега ме е яд защото безплатните 20 ще са в евро а пауда е все още повече от еврото(ще видим след брегзита :D).
4. Минимума за top-up е £/€ 10, вкарвате колкото ви е на сърце аз лично бих вкарал 10, като ви пристигне картата активирвате я, правите една транзакция с нея и след транзакцията до 48 часа ще получите безплатните £/€ 20.
5. След като направите транзакции с картата над £/€ 500, ще получите допълнителни £/€ 30.

P.S. по горе съм дал моят реферален линк и код ама както казах няма как. Ако не ви кефи винаги можете да изтеглите апп-а от google play и да си намерите друг код. За мен е важно да има взаимна изгода. Няма проблем колегите, които са изтеглили през моя линк след това да си пуснат в темата техните линкове та другите колеги да се регистрират през тях и така да има за всички.
 
Последно редактирано:
Имам изкарани 120 евро от покани, кодът за покана се въвежда още в самото начало когато се изтегли приложението.
 
Свърши "далаверата" вече. Смениха си промоцията на £/€ 5 при потвърждаване на картата и £/€ 15 след направери плащания с картата или трансфери за над £/€ 500. Уж казват за добро, защото тотал стават £/€ 20 вместо 15, ама по не е яко...
 
Смисълът на тези карти е във възможностите, които предоставят - минимизиране на разходи за банкови такси, анализ на месечните плащания, безконтактни плащания с мобилни устройства, мигновени преводи между притежателите на картите. Ако някой си пълни портфейла с карти за 20-30 лева, той не е таргет на тези финтех компании.
 
Пратиха ми нотификейшън в апп-а, че са възобновили промоцията, ъпдейтнах темата, това да се счита за UP.
 
Монесе не става за бизнес.
Имал съм 3 проверки, като след 3-тата приключих с тях. Няма проблем, но те блокират за 1-2 седмици и не може да се оперират плащания.
Препоръчвам я за лично ползване, за дребни разплащателни суми. Добра апликация, има и съпорт.
 

Горе