URL оптимизация за sitemap.xml

abnormitY

New Member
Здравейте момчета и девойки !

Имам уеб сайт на български език.
Навярно не съм спазил някой принцип, защото непосредствено преди подаване на моя sitemap.xml към google, забелязах кашата в кодирането на URL адресите. Защо ли, защото са на български.

Например: domain.bg/колекция-възглавници/възглавници-от-пух
В sitemap файла този URL е представен като поредица от кодирани символи.

Подозирам, че не е добра практика това, което съм направил и се колебая между два варианта:
  • транслитерация на URL адресите ми, например: domain.bg/kolekcia-vаzglavnitsi/vаzglavnitsi-ot-puh
  • изцяло английски адреси, например: domain.bg/pillow-collection/fluff-pillow
Какво бихте ме посъветвали да направя?

Поздрави,
Omega

защо да не е добре това е официалния начин за кодиране на кирилицата, спайдъра си го разпознава и си го чете... тук има две положения или ти чете сайтмапа или не

аз въобще не смятам че така направеин урлта са много важни ама всеки си предценява...

От: URL оптимизация за sitemap.xml

Благодаря, Радо.
Мерси, Coolice !

Coolice се оказа дяволски прав - като пейстнах адресите в браузъра, те се 'разкодираха' правилно.
Интересно ми е защо Coolice смята, че така направени URL -тата не са важни.
Coolice, какво би предложил?
Считам, че всичко в оптимизацията на сайт е хипотеза. Може би вече си изтествал оптимизация на URL-та и няма положителен ефект. Би ли споделил с нас?

И още нещо - не ми чете сайтмапа повече от седмица. Новите адреси не са индексирани...точно по Коледа :(. Донякъде си мислех, че причината е въпросната маймуница.

Поздрави,
abnormitY

Последно редактирано:

Горе