Urllist reader в помощ на хората които получават репорт за събмит!

uni-web

Well-Known Member
Здравейте,

Колеги преди няколко часа си получих репорта за успешен събмит и тъй-като ми беше досадно да копирам постоянно адреса в урл бара на браузъра реших да направя набързо едно тулче което по-нататък ще доразвия да има още повече възможности и екстри.

Накратко тула представлява екстрактор на урл адреси от списък , като в момента съм сложил опция обикновено екстрактване и екстрактване с допълнителни екстри като тайтъл и описание на страницата като второто бави повечко много ясно. :)

Като за напред ще проработят и опциите за запис в файл и ще по добавя и още допълнителни екстри.

Адреса на тулчето е:

uni-web.net/urllist-reader-urlreader.html

Ами това е дано да ви е полезно!

От: Urllist reader в помощ на хората които получават репорт за събмит!

Допада ми. Няколко идеи :
  1. Проверявай дали на реда всъщност има урл. В момента празен ред по подразбиране си го смята за урл и не вади нищо, само номерацията.
  2. Проверка какъв http header връща дадени урл, ако е някакъв редирект да вади последното урл, но да го изкарва по някакъв начин, че е редирект. Същата работа с 404 и тях да ги отделя. ( не знам дали не го прави в момента )
  3. Не се справя за момента с url енкода на кирилица ( примерно http://bg.freebytes.eu/електрически-скутери, не го чете )
  4. Щом извличаш keywords и description, предполагам, че вземаш съдържанието на страницата, от където можеш да правиш и проверка дали има даден изходящ линк ( тези, които го имат отново можеш да ги обозначиш / отделиш по някакъв начин ), като допълнителна информация можеш да видиш и dofollow / nofollow + Anchor

От: От: Urllist reader в помощ на хората които получават репорт за събмит!

Допада ми. Няколко идеи :
  1. Проверявай дали на реда всъщност има урл. В момента празен ред по подразбиране си го смята за урл и не вади нищо, само номерацията.
  2. Проверка какъв http header връща дадени урл, ако е някакъв редирект да вади последното урл, но да го изкарва по някакъв начин, че е редирект. Същата работа с 404 и тях да ги отделя. ( не знам дали не го прави в момента )
  3. Не се справя за момента с url енкода на кирилица ( примерно http://bg.freebytes.eu/електрически-скутери, не го чете )
  4. Щом извличаш keywords и description, предполагам, че вземаш съдържанието на страницата, от където можеш да правиш и проверка дали има даден изходящ линк ( тези, които го имат отново можеш да ги обозначиш / отделиш по някакъв начин ), като допълнителна информация можеш да видиш и dofollow / nofollow + Anchor

Благодаря за съветите първо ще гледам да оправя бъговете после допълнителни екстри. :)

Колко е средното време за "обработване" на списъка? 200 URL-та ми ги зарежда 15 минути и го спрях без да изчакам.

Колко е средното време за "обработване" на списъка? 200 URL-та ми ги зарежда 15 минути и го спрях без да изчакам.

Зависи как си го пуснал принципно ако го пуснеш да влачи и тайтъл и описание отнема много време, а и самия впс на който е си е натоварен.

А иначе честно с 200 не съм тествал с 50 ако е без описание и и тайтъл за секунди, ако е с описание според зависи и от сървъра и от сървъра на който е самото урл.

Така забавянето се получава от големия брой адреси и зависи от забавянето на сървъра (е и от натоварването на моя) от който се взема информацията.

Та си мисля да го направя така да си вади списъка както си е без описания тайтъл и т.н. и до всеки да си има линк да си има бутонче примерно повече информация и като се кликне на него тогава да зарежда с JQ инфото за определения адрес за да няма такова забавяне.

Иначе ще си го оставя и другото като опция, но според мен това е най-добрия вариант, като в последствие може да се вадят и брой вътрешни и външни линкове за урл то както и пр на домейна или урл (ако не ми баннат ип от гугъл). :)

Така тула "Urllist reader" е подобрен и прочита с заглавия и описания за доста по-кратко време, като скоро ще има и допълнителни екстри по него.

Има и нов помощен тул "Text counter" който има за цел също да ви улеснява работата.

Планирам скоро да пусна и още някой друг, но за сега е това.

Горе