От: Velkoff ART Studio - Изработка на онлайн магазини под Opencart и още..
Никой не се хвали, а дава стар пример. И защо да те е срам от 'затворен сайт', когато си решил да просперираш в друга сфера? Колегата е решил да прекрати дейността си по лични причини. Относно преценката ти за профи способностите му - единствено доволните клиенти оценяват труда му. Както и колеги/партньори, работещи с него.
ПРИЧИНИ ПОРАДИ КОЙТО ДА МЕ Е СРАМ ОТ ЗАТВОРЕН САЙТ:
1. Клиента е дал сума от 2000 лева и след това е затворил сайта!
- Защо казвам 2000 лева? - Защото, по негови думи това е барнат сайт и това му е тарифата за барнат сайт, от това, което виждам по архивите просто не искам да казвам колко разочарован щях да остана, ако за 2000 лева получа това и то преди години!
- Инвестиция, която не е покрила очакванията на инвеститора, което е първи признак за некомпетентността на разработчика! - Как може да вземеш пари на човек, без да му обясниш какво може да очаква от тези пари, всичко различно от това си е чиста измама! Ако проекта е личен още по - зле, понеже хвърляш средства, труд, енергия, време и т.н. и дори собствения си проект не можеш да докараш до край! Оправдания от рода реших с друго да се занимавам не минават, слушам ги всеки ден и аз в момента имам няколко проект с който се занимавам и не са ми основния занаят, но не съм ги зарязал, защото това е да си отговорен към парите на клиентите и най - вече собствения си труд!
2. Затворения сайт е показател, че комуникацията между теб и клиента е лоша!
- Никои няма да си затвори сайта, защото започва да се занимава с друго и пак казвам омръзнало ми е да го слушам. Дори и да е реалност, това би се случило на един на 100 в тази безработица!
-
3. Затворения сайт е показател на сериозността на проектите ти!
- Ако си сериозен, отговорен разработчик, с умения, никога няма да се занимаваш с дребни измислени сайтове, защото ще знаеш че това си е измама. Един онлайн магазин струва толкова, защото това и това е необходимо да има в него. Само като видя оферта за онлайн магазин за 200 лева и ми става ясно, че човека или е измамник, или е човек, който и представа си няма от развиване на проект.
- Никои сериозен разработчик няма да седне да прави за 200 лева сайтове, който после да му петнят името!
4. Затворения проект е показател за възможностите ти!
- Както казах клиент да се откаже от успешен проект, в който е вложил пари е 1 на 100. Следователно спокойно можете да ми запушите устата, като покажете 20 или 50 успешни проекта, а аз говоря за един.
- Това, че един проект е прекратен е ясен признак, че има нещо съмнително в разработчика.
- Никои не започва да гради проект с ясното съзнание, че ще го зареже, но ако това е честа практика при разработчика сериозно бих се замислил дали да вложа 2000 лева за магазин при него!
5. НЯМА БАЛЪЦИ, КОЙТО ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ УСПЕШНИ ПРОЕКТ, ОСОБЕНО В ТАЗИ БЕЗРАБОТИЦА И ЗАТВОРЕНИЯ ПРОЕКТ Е ЯСЕН СИГНАЛ, ЧЕ ТИ НЕ СТАВАШ ЗА РАЗРАБОТЧИК И ПРОЕКТИТЕ ТИ НЕ СА УСПЕШНИ!
има и още ... няма няма да продължавам, понеже няма кой да го чете така и така!
Призовавам Ви да ми прочетете предишния пост, да вникнете в него и ще разберете, че се изказвам точно по темата и мнението ми е доста сериозно и полезно.
Моля, Ви не ме питайте глупости и не ми опонирайте, овен, ако не сте 100% сигурни в това, за което ми опонирате, понеже отговора ми може да донесе повече негативи, от колкото позитиви. Влезте в най - големите и известни в България фирми, който изработват онлайн магазини и вижте как се изказват за затворените магазини. Ако ходите по интервюта за работа, едно от важните условия при тях е да им покажете реализиран проект на поне 5 години, не ги интересува какъв магьосник сте в HTML-а, PHP-то, CSS-a, JAVA-та и т.н.
Между другото този домейн shopix е нещо прокълнат, понеже и фирма елеганс има неуспешен проект със същия домен. И то бих казал доста старичък домейн. Подочувам, че скоро ще пуснат нещо новичко, но самото затриване на стария проект е голямо падения!
Това искам да се приеме като оговор на цитирания от мен пост, не като оценка на работа на създателя на темата! Вече казах поради какви причини не мога да дам оценка на работата му!