madgooglebot
Well-Known Member
Фанал съм се за главата какво да правя. Да взема VPS или да се пръсна из различни хостинги на споделени?
Дайте да изкараме плюсовете и минусите на двете.
Не съм в час и разчитам хора с повече опит да се изкажат. Аз лично виждам само това (след консултация с един-двама), което не е достатъчно да направя избор:
За VPS-ите:
(+) Лесно управление / администрация, настройки, бази и потребители
(+) Неограничен хост на домейни
(-) Малко ИП-та
(+) Гарантирана памет
(+) По-голяма сигурност
За споделените:
(-) По-скъпо излиза (при повече домейни)
(+) По-добър линкбилдинг (особено за налинкнати сайтове)
(+) Повече ИП-та
(-) По-тегава администрация
(+) Не могат да ни угаснат всички сайтове наведнъж
(-) Негарантирана памет и възможност за превишаване процесорно време, малко бази и тн неща който „Минете на по-висок план”
Какво още да добавим тук според наблюденията и по-важното - практиката. Кое в крайна сметка е по-добро.
ПС: Сигурно е имало подобни запитвания, но в момента не мога да се справя със сърча
Дайте да изкараме плюсовете и минусите на двете.
Не съм в час и разчитам хора с повече опит да се изкажат. Аз лично виждам само това (след консултация с един-двама), което не е достатъчно да направя избор:
За VPS-ите:
(+) Лесно управление / администрация, настройки, бази и потребители
(+) Неограничен хост на домейни
(-) Малко ИП-та
(+) Гарантирана памет
(+) По-голяма сигурност
За споделените:
(-) По-скъпо излиза (при повече домейни)
(+) По-добър линкбилдинг (особено за налинкнати сайтове)
(+) Повече ИП-та
(-) По-тегава администрация
(+) Не могат да ни угаснат всички сайтове наведнъж
(-) Негарантирана памет и възможност за превишаване процесорно време, малко бази и тн неща който „Минете на по-висок план”
Какво още да добавим тук според наблюденията и по-важното - практиката. Кое в крайна сметка е по-добро.
ПС: Сигурно е имало подобни запитвания, но в момента не мога да се справя със сърча