От: VPS от Суперхостинг - мнения и съвети
Да се намеся и аз като на барабан малката пръчка, ама:
1. Сайтовете, освен ако не са от типа "Ето ме, това съм аз и имам сайт", а ти вадят пари смятам, че последното разумно нещо е да ги разнасяш между хостинги ако нямаш добра причина
2. Не мога да се стърпя, но кое му е конкурентното, след като дори не знаеш параметри?! Имаш РАМ и диск...Или аз съм бягал от тези часове или нещо бъркаш що е то конкурентна оферта. Малко ми звучи като : Карам мерцедес, АМГ, 300 коня, със зимни гуми е, не е комби. Предложиха ми пак седан със зимни гуми, ама не казаха каква марка, двигател... (ВПСБГ да не вирват носовете заради паралела с Мерцедес сега
)
3. Цената е фактор. Винаги е била, е и ще бъде при равни други показатели. Както казах в т.2 ти не знаеш останалите фактори.
4. Помни, че дори и да не си усетил лично няма да те подмине огъня, ако около теб има дим. Няма как без причина последните месеци все повече лоялни към СХ клиенти, при това от години, в това число и аз, да изпищяват за почти едни и същи проблеми - лимити, незаинтересован съпорт и тн.
Това, което правиш с тази тема,
волно или неволно е да пробваш да извиеш ръце. Това е моето усещане. Само, че не е това начина да натискаш за оферта. В тази връзка само ще вметна, че клиент, който препоръча услуга, но каже: ей, да имах проблеми, случи се 1-2 пъти, ама при другите имах по-често, по-изнервящи ще донесе повече клиенти на доставчика, от колкото клиент, който : бе бях добре, ама се преместих щото и аз не мога да кажа,ама съм добре сега...ама и преди бях добре при другите.
И на края ще си позволя да дам мнение като търговец: Не всеки клиент си заслужава борбата за него. Всеки ден имам по един хитрец, които се пробва да ми пили цената като върти между мен и още поне 1 доставчик оферти и иска все по-ниската. Правил съм го и ще го правя - боря се за продажбата, докато е продажба. Стигнем ли една крачка преди да поиска да оправям жена му вместо него, че го мързи, да му готвя и взема детето от градина го пускам по вечно тучните и зелени ливади да си пасе. Тук има хора, които ме познават и знаят как продавам, и че захапя ли не пускам лесно. Но да ме правят на луда гъба за 5лв не е било и няма да бъде.
И само на мен ли ми направи впечатление, че СХ се пробват да правят оферти за да си дръпнат клиент? Те? The best, the first and the only one? Мирише ми на закъсвация...