Извинявай, ако съм те засегнал с крайното си изказване.Не е възпитано, когато не си успя да разбереш какво съм написал, да оцениш мнението с "Пълни глупости". Прекален крайно е като оценка.
Е за мен не са мъки, даже ми е по-приятно на линукс. Така, че за мен това което казваш няма смисъл.Ще си спестиш благословиите по адрес на знайни и незнайни автори на драйвъри (примерно за нвидия видео) и софтуер (прехваления libre office)
Кой каквото и да ти обяснява линукс се използва без графична среда. Останалото е мъки ...
Жив и здрав да си и да си го ползваш щом ти върши работа.Терминала няма значение колко пъти си го ползвал ти. Аз съм го ползвал повече от 10 години и се надявам, да сме здрави и да го използвам още много дълго време.
Може, обаче аз ползвам само графичната среда и не съм се мъчил до сега.В мнението си намекнах, че линукс е това, което използва системния администратор - без графична среда, стабилност, сигурност ...
Работя всеки ден. Получавам официални запитвания на word и excel, съответно отговарям с тях. Нямам проблем с новите/старите разширения на файлове или някакво друго форматиране. Даже като записвам офертата с 2 клика си записвам в pdf формат. Не помня това да го е имало на майкрософт пакета. Отделно при евентуален проблем след рестарт всичко което съм отворил и съм работил ми се възстановява (понякога и в няколко версии) дори и да съм забравил да му дам save.Офис пакета - явно наистина не сте използвали поне един от двата, за да не можете да направите разликата.
Ако ви се налага да работите с файлове, изпратени ви примерно от контрагенти с MS office, а вашата организация използва великолепния Libre Office и приемем, че контрагентите ви са повече от двама и изпращат по повече от два файла дневно - за мен ще е удоволствие да се позабавляваме от отварянето на файловете до обработване, преформатиране, разпечатване и т.н. ...
И аз от там съм ги почнал, даже още пазя някъде оригиналните дискове. За читав вин мога да призная само XP и 7-ca. Всичко останало мога спокойно да го "отрека".Първите ми инсталации на операционна система са на Windows 98 SE - инсталацията се стартираше със системна дискета
От тогава до момента все слушам специалисти отричащи всяка нова версия.
И така вече двайсе години ...
Истината е, че всеки избира сам за себе си
Не може офис пакета да е критерии за функционалността на една операционна система. МС офиса върви и под линукс. Все едно аз да кажа, че виндовса не става защото notepad-a му е куц, а примерно гедита е светлинни години пред него. Истината е, че всеки избира сам за себе си - компромис м/у цена и качество. Аз избирам сигурност. Платил съм си лицензите както за фотошопа и аутокада, така и за операционната система. И при все това основно работя с линукс. Имам лиценз за 10 висти някой ако ги иска мога да му ги подаря. На тяхно място сложих линукси и не съжалявам. По мои наблюдения 80+% от работещите с мс офис чартове не правят и за тях "кегел" е термин от боулинкга. С две думи ползвайте това което ви е удобно и можете да си позволите. Всеки си има причини да ползва една или друга ОС и каквито и доводи да имате няма сила която да го накара да си промени мнението докато сам не си счупи главата.
Успешен ден
Трябва да ти пратя и желязото, без лепенката не ти вършат работа.OEM Software
The OEM software may not be delivered unless accompanied by the required hardware under the Microsoft OEM System Builder License located at http://www.microsoft.com/oem/sblicense/. End-user support is the responsibility of the installer of this software.