Windows 7 - изгубен файл.

Изгубих файл в Windows 7.
Снощи го гледах - клип е, днес го няма. Не съм го трил (поне съзнателно), не съм го редактирал, няма го в кошчето, нито в папката му. При заснемане на клипа съм направил и снимка - тя си седи, служи ми като ориентир за времето на създаване на клипа.
Беше на дял Д, на който от снощи нищо не съм пипал.
Претърсих внимателно - няколко пъти, всички mp4 файлове, както и avi (страх лозе пази).
Някакви идеи?

Няма как от Microsoft да не засерат добрите си постижения. Търсенето на файл в Windows 7 е ужасно скапано и невъзможно. Ако не знаеш какво търсиш, можеш да си ровиш за файл до пенсия в бързия Search на Windows 7 - има само две-три прости опции за "разширено" търсене!
Знам точната дата, както и по-голямата част от името на файла. Но това не върши никаква работа. Няма възможност за търсене на файл в Windows 7 по тип - текстови файл, видео файл и така нататък.
Трудно се намира изгубен файл в Windows 7.
 
От: Windows 7 - изгубен файл.

А компота, ако е създал точка на възстановяване преди изтеглянето на клипа, възможно ли е да е възобновил от това състояние в последните 24 часа?
Ако изтеглиш клип с опция "отваряне" без запаметяване чрез браузър, може да го е свалил временно в дадена папка и след гледаното, да го е изтрил автоматично, но все някъде трябва да има следи от него.
Огледай за инсталирани програми, които разчистват под определен цикъл.
 
От: Windows 7 - изгубен файл.

Първото ми търсене бе с *.mp4.
Файла е качен на харда веднага (преди около месец-два) след инсталацията на Уиндоуса. Нещо като ъпгрейд на машина със смяна на хард диска - стария хард (беше на 1 дял) го копнахме изцяло на дял Д.
 
От: От: Windows 7 - изгубен файл.

Много ли са клиповете?

Група клипове по една тема, записани в различни папки - сниманото го свалям на компа "всеки месец нова папка". Вчера ми потрябваха и ги прегледах всичките. Днес реших да ги събера в една папка и да се заема с редактирането им, за да ги пусна в тубата като един клип. И тогава открих, че един от групата липсва.
 
От: Windows 7 - изгубен файл.

Съветвам те да потърсиш в Windows с дата. Споменал си, че имаш начин да видиш откога е файла. Търсиш навсякъде по тази дата. За методите на търсене с дата напиши в Google windows search by date . На първият линк ще намериш информация как се прави - темата е Advanced tips for searching in Windows - от Mictosoft
 
От: Windows 7 - изгубен файл.

Ако файла е изчезнал , аз го разбирам като изтрит , бих търсил в гоогле how to restore deleted files in windows 7. Има разни програми дето могат да възстановяват изтрити файлове.
 
От: Windows 7 - изгубен файл.

Вградената търсачка в уиндоус е само за отбиване на номера и е безполезна в повечето случаи. Аз ползвам AstroGrep (безплатна) и досега съм останал само с положителни впечатления. Разполага с достатъчно критерии за търсене и ако не намира нещо, значи наистина го няма! Полезна функция при търсене на текстов низ е предварителния преглед на откритите файлове в самата програма.
Между другото, необичайната липса на файл в 99% от случаите се дължи на задклавиатурното устройство! :) Случвало ми се е погрешка, вместо да маркирам цяла папка, да я преместя в съседна, тъй като мишката се е приплъзнала и ако не се усетиш, се чудиш къде е. Ако случаят не е такъв и не ги намираш и с външна търсачка, опитай с програма за възстановяване на изтрити файлове. Успех!
 
От: Windows 7 - изгубен файл.

Вградената търсачка в уиндоус е само за отбиване на номера и е безполезна в повечето случаи.
Да уточним, че по-скоро е ужасно сложно направена и е по-скоро за програмисти, отколкото за потребители. Ето примери как се ползва правилно (но все така неудобно): http://www.howtogeek.com/73065/learn-the-advanced-search-operators-in-windows-7/
 
От: Windows 7 - изгубен файл.

Има доста програми за възстановяване на изтрити файлове. Довечера, ако не забравя ще погледна какво ползвах аз и ще пиша тук в темата.

Гледай да не създаваш много файлове в D, докато не си възстановиш файла.
 
От: Windows 7 - изгубен файл.

Просто забрави за вградената тръсачка. Моето предложение за безплатна търсачка - Everything. Препоръчаха ми я, пробвах и вече не я заменям за нищо друго. А с това съм успявал да възстановя изтрити файлове преди доста време.
 
Последно редактирано:

Горе