Pavlin_Kralev
Active Member
И двете на една машина. За телефон става и с Уиндоус, ако си си нормален потребител с ниски очаквания и възможности.
Последно редактирано:
Може дори и с един диск да си. Инсталира се първо windows, защото линукса е интелигентен и ще ти го разпознае, след което ще ти предложи дали да работят заедно двете системи. Ако сложиш първо линукса, windows ще го затрие без да му пука.Мога ли на един компютър, който има 2 твърди диска, да инсталирам едновременно Windows 7 и Linux Ubuntu и кое от двете трябва да се инсталира първо?
Да, аз като кажа на някой за линукс и всички си мислят, че е нещо супер сложно и едва ли не трябва да си програмист за да работиш с него. Особено при минт всичко е много просто и още при инсталацията идва с всичко необходимо за използвате от средностатистическия потребител - интернет, филми, музика, торенти, запис на дискове, офис програма, редактор на изображения, pdf и т.н.Ако си свикнал с Windows 7 и ползваш компа за интернет, филми и нормални офис програми, ще е по-лесно и бързо ще свикнеш да работиш с Linux Mint, от колкото с Windows 10. Интерфейса на Mint е по-близък с 7цата.
И на един физически диск може, само трябва да спазиш някои правила. Делиш на логически дялове, съдаваш си swap за виртуалната RAM под Linux, което значи още един дял. Има упътвания, като за първия път избраш най-дългия и безопасен път. Ако трябва си правиш дяловете поd Уиндоус, а после си ги форматираш с диска на Linux. Най-добре първо сложи Уиндоус, шосле другото.Мога ли на един компютър, който има 2 твърди диска, да инсталирам едновременно Windows 7 и Linux Ubuntu и кое от двете трябва да се инсталира първо?
Като и спират поддръжката задължително ли трябва да се откажем от неяХаха, Линукс води с 1 глас. Аз гласувах за Линук, на друго PC си работа и под Windows, и то 7. Доста сполучлива версия. Не ми се мисли какво ще правя до година като и спрат поддръжката.
Аз съм фен на Mint. Но съм бил и с Debian и с Ubuntu....честно казано задържах се на Mint доста време и ми допада много.Разбира се, че Linux. Debian или Ubuntu.
Ако не искаш от време на време да се чудиш как да си върнеш някакви данни. Не, че нещо, но спира ли се секюръти ъпдейтите, вече става тъпо са седиш с въпросната OS. Така де, освен ако не искаш да си пробваш късмета, докато свалящ някакви неща от сам от там.Като и спират поддръжката задължително ли трябва да се откажем от нея
Професионалистите ползват Windows XP и IE.