Какво АДЖЕБА означава шибания червен надпис "
СПЕЦИАЛНО" в левия ъгъл на репортажа?!
Защо АДЖЕБА още със започването на новинарската емисия първия им анонс е "от късно снощи
беше спрян достъпът до най-големите торент сайтове у нас,
кой ги атакува - отговорът след минути", след като са наясно, че уж проблемът бил технически, а никой не ги атакува!?
Колко пъти се споменаха ключовите думи за безплатна музика и филми в репортажа ?!
"От снощи потребителите им не могат да теглят
безплатни музика и филми",
"Има хора, които не могат да си позволяват да ходят на кино... и
мога да си свалям от интернет да гледам някой филм...",
И отдолу през целия репортаж стои "блокираха сайтовете за
безплатни филми и музика"
И небрежна добавка от водещата след края на репортажа "От близо час торент сайта Замунда
отново работи." - това някаква покана към потребителите ли е - тичайте да сваляте докато не са ги блокирали пак?!
Тук в мен възникват няколко сериозни въпроса:
1. Кой е платил за PR-ския репортаж - Арена, Замунда или работят в комбина и се рекламират взаимно и са си поделили сметката?
2. Защо шибаните ни национални медии са толкова продажни и правят репортажи за каквото им се каже?! Ако незаконните (според Явор Колев и Сие) торент сайтове могат да си позволят подобна реклама в национална телевизия, какво остава за партии, политици и каква част от това, което гледаме в новините е обективно отразяване на истината и каква част е манипулативно подготвен PR материал?
3. Освен явната реклама на торент сайтовете и популяризацията, че може да се теглят безплатни филми и музика от тях, тоя платен репортаж дали има и други косвени цели?
4. От кога спирането за няколко часа на работата на "незаконни", частни сайтове е НОВИНА от такъв мащаб, че да се пуска в новините по национална телевизия и да се прави специален репортаж? Като изгоряха сървърите на Dir.bg имаше ли репортаж? Аз не помня да съм засичал...
http://vbox7.com/play:620a095f