Аз за какво съм ти?
Целта е разбираемост - българските думички с латински букви е добро решение.
Проблем има и за мен е сериозен. Имам познати, живеещи в Швеция и мисля, че съм виждала текст от техен оператор на шведски, т.е. с типичните за азбуката им символи.Да, ама така можеш да дадеш на някой да ти го прочете ако ти неможеш. А ако получиш смс от рода: ',ь./.',№$*@И§$@€$§€@№!ЙХД“! к'во правим? Кой ще ти го разчете? Пък ако е празен смс, още повече.
Щом турския може да се пише с латински букви, не виждам какъв е проблема и за другите езици ... Виж, не знам как стоят нещата в Япония, Китай и арабските страни примерно. Vodafone трябва да кажат.
А защо има такова ограничение в дължината на смс-ите? Не си ли заслужава да се направи компромис, заради потребителското удоволствие? Това правило за всички страни по света ли е валидно, т.е. ползва се стандартна латиница дори в държави, ползващи азбука със специфични символи, примерно ''О'' с две точки отгоре и т.н.?
Последен въпрос: Защо толкова те е страх от xainov? Та ти съвсем не изглеждаш по-малко образован и компетентен от него?
Ограничение на протокола за комуникация и разлика в кодирането - 7 битово, 8 битово, 16 битово и т.н. Ако те интересуват конкретни данни, можеш да се поинтересуваш различни азбуки каква кодировка на символите имат и респектвино каква част от SMS-а ще заемат. Има си хедър и боди, общо взето ограничението идва от текста (символите) в бодито. На по-новите телефони можеш и съкратена версия на енциклопедия по женска логика да видиш, но това на практика са няколко SMS-а сегментирани по обем.А защо има такова ограничение в дължината на смс-ите? Не си ли заслужава да се направи компромис, заради потребителското удоволствие? Това правило за всички страни по света ли е валидно, т.е. ползва се стандартна латиница дори в държави, ползващи азбука със специфични символи, примерно ''О'' с две точки отгоре и т.н.?
Последен въпрос: Защо толкова те е страх от xainov? Та ти съвсем не изглеждаш по-малко образован и компетентен от него?
Останала съм с впечатление, че имаш добро чувство за хумор и ще схванеш закачката, но явно си прав за лошата преценка.Анемичния ти опит да ме сравниш с него е меко казано проява на лоша преценка, но следейки форумните ти предпочитания, лошия вкус при теб е патология.
Хващаш ме в грешна фаза на Луната и Меркурий. Пробвай другата седмица.Останала съм с впечатление, че имаш добро чувство за хумор и ще схванеш закачката, но явно си прав за лошата преценка.
Кое е повече - кило вълна или кило желязо?Ясно е, че проблемът е технически, но мисля, че една голяма телекомуникационна компания, пък и производителите, продаващи на световните пазари трябва да решат успешно този проблем.
Хващаш ме в грешна фаза на Луната и Меркурий. Пробвай другата седмица.
Е, ся да помисля малко и ще ти отговоря.Кое е повече - кило вълна или кило желязо?
А, и още нещо:
Парният двигател има КПД над 90%.
Двигателите с вътрешно горене с големи мъки могат да имат КПД над 20%.
Защо човека ползва ДВГ, а не парни двигатели?
В кой дом ще ти бъде луната тогава?
Обаче ме гложди нещо много сериозно по казуса: как могат производителите на телефони да създадат устройство, което не поддържа кирилица? Нас кучета ни яли, ама необятния Руски пазар? Там е много паплач, демек купувачи? Руските телекоми пак ли на шльокавица праскат смс-ите?
Не мога да разбера, защо си мислиш, че ограничението е наложено от производителите на телефони.
Причини:
1. Не всички устройства поддържат кирилица.
2. ...
Първо, наистина не ми звучи убедително това с кирилицата. Второ, продължавам да мисля, че има решение на проблема с шльокавицата и че той не е валиден за другите страни. Надявам се, някой, който знае под каква форма чуждите телекоми изпращат смс-ите към клиентите си да се включи и да ни светне. Говорим за страни със собствена азбука, съдържаща специфични (несъдържащи се в стандартната латиница) символи.А това с поддръжката - примерно немалко Нокии (и не само) не виждат смс-и на български. Виждат някакви символи неразбираеми или пък виждаш празен смс
Няма лични спорове - само по казуса.От здраве и красота до мобилни оператори, двигатели с вътрешно горене, ретрограден Меркурий и лични спорове. Това май само тук може да се случи
сега разбираш ли, що се моля на Господ ?!?Защото така ми беше внушено от двамата съфорумци ........ и XAINOV. Ето:
..........
Повечето казуси в техниката са свързани с използваната енергия.казуса