Украйна - Русия какво ви е мнението

Да му мислят ватенките 🤣

416764827_1471247157067993_4190718148623296611_n.jpg
 
Лайнярниците дневник и офнюз май са го пропуснали като новина

Дарението на Дания на първите шест самолета F-16 на Украйна ще бъде отложено с до половин година.
Очакваше се шестте самолета да отпътуват за Украйна около Нова година.

При сегашния график обаче се очаква дарението да стане през второто тримесечие на 2024 г., съобщават от Министерството на отбраната.

Според министерството все още не са изпълнени редица условия, за да може Украйна да използва самолетите.

„Това включва, наред с други неща, завършване на обучението на украинския персонал, който ще управлява самолетите след дарението. Графикът на обучението също зависи от няколко фактора като екипировка и метеорологични условия“, съобщават от Министерството на отбраната.

Първоначално планът беше още осем самолета F-16 да бъдат изпратени от Дания в Украйна през 2024 г., а през 2025 г. още пет. Не е известно дали и тези доставки ще бъдат забавени.

Дания е единствената страна, която е определила дати за дарението. Нито Норвегия, нито Белгия са обявили колко самолета F-16 ще доставят. Нито кога.

Холандия, която обеща на Украйна 18 бойни самолета, подчерта, че графикът зависи както от холандското разрешение за износ, така и от възможността Украйна да получи самолетите.
 
Ами Ейбрамсите изринаха ли вече Сталинград, ко стана, никой не ни ъпдейтва :rolleyes:

Укроправителството си искало мигриралите обратно та да ги мобилизират... o_O ... крайно време беше, бахти мишките са тея - не си защитават отечеството! 😩

 
Дейба тоз бахмут, още си е Артемовск.
1691572676507-png.30104


Два тъпи въпроса:

1. Тези "санкции от ада" няма ли най накрая да сринат икономическото джудже?
1704836442337.png
2. От кога текат въпросните 50 години?
1704836521424.png

Иначе да знаеш просто ти се подигравам ... :D
 

Прикачени файлове

  • 1704836413011.png
    1704836413011.png
    43.1 KB · Преглеждания: 3
@contra
Американският журналист, задържан в украински затвор, е починал :(

 
Тоя капут не го ли пращаха рамо до рамо с дръпнати затворници от вагнер по улиците да прави репортажи и да показва 'нацисти'... Карма





Пък това не го ли помните. Пускал съм го преди. След 2 години бомбандировки, сигурен съм, че Русия никого не убива. Не сме ги и снимали да убиват изобщо.
Пише лъжи по цял ден в ютуб - водят го с вагнер рамо до рамо да прави разпространява руска пропаганда по цял ден.
Хванат го за измяна , вика: невинен съм, цензурираха ме.

6e8b42a82e2597086d8a9a6c0fa3a18c.jpg


"How odessa might be captured" - хахахаха. Още един Орк по душа отиде да слуша на Кобзов.


Личеше си, че има някакви депресивни състояния / психични проблеми - нормален човек не би се вързал на руските окупатори, да ходи в чужда страна и да и снима престъпленията, че и да разправя пропаганда.


Беше им на руснаците един полезен идиот.

Полезен идиот (на английски: useful idiot; на руски: полезный идиот) в политическия жаргон е термин, използван по адрес на хора, симпатизиращи или пропагандиращи каузи, чиято същност те самите не разбират напълно. Типичен пример са граждани, симпатизиращи на Съветския съюз през времето на Студената война. Човекът, за когото се използва този термин, наивно си мисли, че е приятел на Съветския съюз или другите социалистически страни, но в самия Съветски съюз към такива хора са се отнасяли с презрение и цинично са ги използвали за целите на комунистическата пропаганда.

В наши дни терминът има по-широко значение – той включва и други хора, особено тези, които се изявяват като поддръжници на зла кауза, за която наивно вярват, че е добра
 
Последно редактирано:
"I have had double pneumonia (both lungs) as well as pneumothorax and a very severe case of edema (swelling of the body). All this started in mid-October, but was ignored by the prison. They only admitted I had pneumonia at a Dec. 22 hearing. I am about to have a procedure to reduce the edema pressure in my lungs, which is causing me extreme shortness of breath, to the point of passing out after minimal activity, or even just talking for 2 minutes."


Да си мислил, кой да се сети, че в чужда страна, на чужда територия, да разпространяваш пропаганда, точно когато е в активна война, може да те вкарат в панделата.




И като гледам от тук, тоя член не е толкова несериозен, вите една друга Орка , какви ги е вършила, и си е продавала държавата, да издава военни и позиции - на руските окупатори.


Що за нищожество трябва да си за пари да викаш окупаторите и да и казваш къде да стрелят по земята ти. Те и нашите русороби, плашат със сармати, сатани, и другите високоточкови желяза. Русофила ще убие сънародника си, за да помогне на руските сатрапи да го освободят.

22-годишният агент беше задържан през март 2023 г., докато снимаше едно от предприятията от отбранителната индустрия. Жител на окръг Олександрия в района на Кировоград е събрал информация за местоположението на военни и критични инфраструктурни обекти в региона.




„Осъденият е бил вербуван от руските специални служби да изпълнява определени задачи по време на опит за преминаване на украинската граница. За целта тя подписа споразумение за конфиденциално сътрудничество с врага“., – съобщават от пресслужбата на Главната прокуратура.


В зависимост от изпълнените задачи, жената получи от 2000 до 35 хиляди UAH за данни за един обект. Като цяло, през периода на сътрудничество с руснаците, предателят получи около 150 хиляди UAH.


„Тя е изпращала получената информация под формата на текстови съобщения чрез месинджър до своята „връзка“. Оказа се, че това е неин познат – боец от окупационните групировки на Руската федерация, който воюва на източния фронт“.Съобщава в пресслужбата на СБУ.


Прокурорът доказа, че агентът е разпространявал и материали в социалните мрежи, оправдаващи въоръжената агресия на Русия срещу Украйна. Жената призна окупацията на украински територии за легитимна.




В навечерието на присъдата жената внесе искане за процедура по размяна срещу нея. В същото време предателката заяви, че след евентуална размяна, ако е необходимо, ще се вдигне на оръжие и ще се бие срещу Украйна.


Руският агент е признат за виновен по част 2 на чл. 111 от Наказателния кодекс (държавна измяна във военно време) и част 2 на чл. 436-2 от Наказателния кодекс (оправдание за въоръжената агресия на Русия срещу Украйна). В резултат на това жената е осъдена на доживотен затвор.
 
Последно редактирано:
Ето и повече инфо

" You wont be hearing from him soon. He broke parole in espionage case, during a wartime nation. He is going down for a long time."

He was not detained for criticising Zelensky. He was arrested for violating his previous release terms, where he agreed to leave Ukraine. He was first arrested for sending information about Ukrainian positions to Russian agents and advocating for further bombardments on Ukrainian cities and further annexation of Ukrainian territory while also denying Russian war crimes against Ukrainian civilians. He got arrested again for returning to Ukraine illegally and basically continued denying Russian war crimes and arguing Russia weren't fighting hard enough. 🤣
I also remember that there was a story about him taking pictures of our military outposts, so there's also the espionage angle. You can't participate in a war on the side of our enemy and then claim innocence and moral superiority
 
Гледам Гонзало от 6-7 години някъде. Доста отпреди войната.

Има(ше) интересни видеа на бизнес и политически теми но допреди войната беше най-известен на масовката с "мисоджинистките" си творения, най-популярното от които съветва мъжете да НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ЖЕНИ НАД 25 ГОДИНИ. Май е оригиналният "red pill" инфлуенсър; след това почнаха масово да го копират.

Слабост му беше склонността към бомбастични изказвания и гоненето на кликбейт ефект. Все пак е писател и сценарист. Но винаги е правел впечатление на голям тарикат и затова ми беше странно как си позволява такива неща да пуска докато той и семейството му са в Окрайна, че даже и след като го прибараха първия път.

Може би се полакоми да извлече максимум дивиденти от ситуацията. Освен Патреона говореше за бъдеща книга и т.н.
 
Убиха го! Убиха го мръсните фашисти с активното бездействие на сащ. :mad:

 
Убиха го! Убиха го мръсните фашисти с активното бездействие на сащ. :mad:


ЗакъснЕ, вчера беше помена.
 
ЗакъснЕ, вчера беше помена.

Ми казвайте, бе. Аз сега го видях. Много ми е мъчно... :cry:
 

Горе