От: Търся клиенти за своята страст
Здравейте. В началото споменах, че мога да пиша коментари по форуми. Често го правя и ми идва отвътре. Съвсем безкористно, с надеждата да бъда полезен с мнение и информация. Ако се стигне до спор влизам в него с аргументи и факти и съм умерен и добронамерен. Ако някой излезе от добрия тон спазвам желязното правило "Беж Ивчо да бягаме".
Не знам дали е ставало дума, но аз следя доста изкъсо спорта. Особенно тениса на корт, с който ме свързва дългогодишна любов. Надявам се взаимна. Всъщност сигурен съм, че е така, защото и в най-тежките ми моменти този велик спорт ми е носил само положителни емоции. И понеже съм ценител, любител, почитател, познавач и ревностно прехласнат по нежната част на човечеството, то е в реда на нещата женския тенис да ми е много на сърце. Наистина го следя доста редовно и дори мога да твърдя, че отлично разбирам какво и как се случва там. Само един факт, за да не изляза голословен и самохвален - познах още много от рано евентуален финал на Уимбълдън жени тази година - Марион Бартоли - Сабине Лисики. Не залагам пари на спорт, но четох мнения на буккмейкъри за полуфиналите. За всички било голяма изненада и вероятността е 1:30 000. Залагаш 10 евро - печелиш 300 000. Кой ти ги дава? Не знам каква е била вероятността да се падне точно този финал, но си беше огромна изненада. Не и за мен. Няма как сега да намеря извадки от спортните форуми, но защо да ви лъжа. И прогнозите ми бяха много силни и смели - още преди да играе с Елена Веснина аз казах за Сабине нещо подобно - "Лисичето (така й викам
) бие ли Елена го виждам на финал". А след Веснина престоеше мач с почти непобедимата и миналагодишна шампионка Серина Уилямс и аз добре го знаех това. Американката е номер едно и тази година мачка наред и е в бясна форма, но моето подсъзнание ( за което говорех по нагоре ) ми подсказваше, че Серина няма да спре сладкото германче. Много смела прозноза. Дори на марсианец не би му хрумнало! Да оставим подигравките по мой адрес - "пий си хапчетата", "каква трева пушиш" , "нищо не разбираш" и т.н. Познах ли? Познах! Дори не се изненадах особенно. За Бартоли бях сигурен, че ще стигне до финала преди четвъртфиналите. Там нещата стоят малко по-различно - аз съм й голям фен отдавна и влагам много лични чувства и си давам сметка, че това влияе на преценките ми. Естественно, че искам да стига до финала на всеки турнир и да го печели, но следя и как играе и в каква форма е. Тя имаше контузии, понапълня и по-трудно се движи по корта. Но тревата се оказа благодатна за нейния стил на игра и когато стигна до четвъртфинала вече нямах съмнения за финала и го обявих. Пак имаше подигравки и обиди дори. Всъщност сега се сещам, че бях писал и в официалната страница на Евроспорт България с фейсбук профила си и докато за Сабине Лисики ( особенно след победата й над Серина ) повечето бяха съгласни, то за Марион срещнах сериозен отпор и дори едно момче каза, че ще стане каменоделец, ако Бартоли стигне финал. Жалко наистина - след този случай той се покри и престана да пише, а беше интересен събеседник.
Затова е важно човек да мисли 10 пъти преди да каже или напише нещо. "Казана дума хвърлен камък". А относно финала - харесвам и Лисичето много, но бях убеден, че Марион ще бие и дори стана по-лесно от моите очаквания. Ето и едно ревю на мое мнение от днес в един спортен форум:
Не е по темата, но е интересно и актуално, а не виждам да е споменато в отделна новина и затова го споделям тук. Марион Бартоли е отказала участие в Станфорд, турнир който на практика започва днес с квалификациите, а официално от понеделник. На сайта на турнира удобно нищо не е споменато. Нищо, че до тази нощ имаше реклама за нейното участие - "Купете си билети, за да видите шампионката от Уимбълдън" и голяма нейна снимка с "чинията". Тъкмо приключваше мача по волейбол Италия - Аржентина и се канех да си лягам доволен, че сме на полуфинал и след 4.20 часа на фен сайта на Бартоли във Фейсбук изтече новината, че тя е отказала участието си поради мускулни проблеми с бедрото. Обяснява - така било още на Уимбълдън и се надявала да отшуми, но още не се чувствала съвсем добре. Тук има друга интрига - в Станфорд се записа за участие Радванска под номер 1, а Марион беше номер 2 и евентуален финал между двете щеше да е много любопитен след едно изказване на Ага, свързано с мача й със Сабине, което меко казано не беше много ласкаво за качествата на французойката. Явно Бартоли не е готова за такъв мач, а и изобщо за здрави мачове на твърда настилка. Тя последните дни беше медийна звезда и на принципа "ден година храни" натрупа много дивиденти в рекламната област - смени си имиджа коренно, снима се с кой ли не и какво ли не, пътува насам-натам и едва ли е тренирала както тя си знае. Ако за Цвети е приемливо да загуби от 300 в ранглистата, то актуалната шампионка от Уимбълдън не би могла да си позволи лукса да падне рано рано в който и да е турнир. Ще е неприятен удар по токущо добре излъскания й имидж. Може и да греша, но нещо ми подсказва, че в моето предположение или предчувствие (наречете го както искате ) има процент истина. Вие имате ли друга информация и на какво мнение сте? Приятна и слънчева събота.