Доста изгодна за тебе сделка. След като ме обиди на какво ли не и то съвсем непредизвикано. Това липса на лоши чувства ли е? Представям си какво ли правиш, когато
не си "добронамерен"? Направо ще дойдеш с пушка-помпа у нас сигурно. Най-малкото. Затова те помолих да си изтриеш писанията в моята тема. Дойде, оплю ме всячески и сега аз трябва да се чувствам виновен, че те гоня? Ти чел ли си други обяви в този форум? Ако не прочети. Има такива, в които всяко второ изречение започва с "Аз". И няма линкове с портфолио, няма искания за безплатни ревюта. Направо почват платените поръчки от клиенти. Защо не влезеш там да "раздаваш правосъдие" и да анализираш авторите. Няма единен стандарт и равен старт за всички "писачи" в този форум. Безспорен факт. Приех го безприкословно и тръгнах от
най-ниското стъпало при нулево доверие и едва ли не "враждебна" среда. Но и през ум не ми е минало да влизам по чужди теми и да се заяждам на дребно. Това е конкуренцията. Трудно е, но влагам труд и търся начин да се докажа. Вече съм написал четири статии, които се приеха добре от поръчителите. Има положителни отзиви и от други хора, които са ги чели. Получих мили и окуражителни думи на лични съобщения. Достастъчно на брой, за да знам, че съм на прав път. В началото, още не е асфалтирано, няма осветление (освен Луната), но има път. И идваш ти и ме правиш на пестил. Защо? Какво печелиш с това? Уважение, добро отношение, съмишленик, приятел??? Толкова ли ти е розов и луксозен живота, че си позволяваш да сееш злоба и омраза върху непознат човек? Липсват ти отрицателни емоции и си ги набавяш чрез мен. Колко благородно! Как не съм се сетил? Ти пишеш ли статии? Нещо да си чувал за "отношение на автора по темата"? Старовремско ли ти звучи? Може. Така са ме учили преди повече от 30 години. Когато пише по зададена тема авторът трябва да я съпреживява и да показва лично отношение. Няма място за безразличие и студенина. Човек трябва да вложи своята енергия в буквите и да ги оживи. Писането не е случайно нещо. Когато пиша нещо, съвсем истински си го представям. Поставям се на мястото на главния герой. Няма как да бъда безразличен и това си личи. Затова се нарича "собствен стил". Аз не преписвам или преиначавам, не копирам и не крада чуджи мисли. Влагам душа и сърце във всяка дума. С една дума - Горя. Затова е важно да се знае кой съм и какви са възгледите ми за живота. Дразни те "АЗ", ама точно този Аз се пресъздава в моите статии. Ако прочетеш - по нагоре съм описал как чисто технологично създавам даден текст. Няма лъжа и измама. Всичко е много искрено и чисто. Не съм по сделките. Имам един принцип - "Никога не прави на някой нещо, което не искаш да ти направят на тебе". Изобщо винаги се опитвам да се съобразявам с удобството на другите, да им влизам в положението, да преценявам какво мислят, как биха постъпили....Това в наши времена е страшен недостатък и затова сега едвам свързвам двата края. Не ползвам лакти, връзки и непозволени прийоми. Не умея да манипулирам. От години не помня да съм направил нещо, което да ми е донесло някаква изгода. Материалното съвсем съм го загърбил - дори мобилен телефон нямам. Това е само малка част от "АЗ"-а, който така те настърви. Още го опознавам и сам зная, че един живот не е достъчен за такава сложна и обемна операция. Но си го обичам. Лош, добър....такъв ми се е паднал.