АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

coolice, ЕС почти тотално сринаха българските фирми и бизнес.
Пуснаха големите вериги под път и над път, а те работят под техните
си западни фирми и изнасят всичко навън - в техните си страни.
На българските си работници плащат малко над минималната заплата
и постоянно сменят персонала си - обяви за работа в тях бол.
Плюс това много от стоките внасят, което ще рече, че и българските
производители са със затихващи функции.

На колко българи децата им имат възможност да учат в чужбина,
без да работят там, че и да пращат парички у дома се стремят, милите.

За превозите - правят българите превози и подбиват пазара,
на ръба на законите я извършват тази дейност, защото иначе ще умрат от глад в БГ,
хич да не се жалват онези.

С тези измислени програми "Красива България" и подобни ни замазаха очите
с по някоя и друга детска площадка, а децата с люлки не можеш да ги нахраниш.

За афф.програмите, понеже втори път чета за тях - стана ли милионер
от афилиейт или ти се налага нещо друго да работиш официално и евентуалната
печалба от тях да ти идва бонус?
Хората, които могат изцяло да се издържат от афф.програми и да им стигат
парите са единици.
И като удариш чертата - къде е келепира от цялата работа?

-------------------------------------------
В Германия обиколих 5 града - магазин до магазин с табели "Дава се под наем".
Германците масово затварят обекти и хич не са доволни от ЕС,
но ги спасява това, че имат здрави закони и социално подпомагане,
защита в случай на фалит или безработица, за разлика от нас.

Re: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Писали сме АДСКИ много по темата за това дали въобще избиваме вноските. До 18 годишна възраст живях в общински град, който беше 100к човека. Иди го виж сега, като ходиш по улиците няма кой да те напсува. Единствено София и още няколко града стават за живеене, навсякъде е мъртвило. До 15-20 години ще стане ад в тия градове, защото няма да е останал бял човек там.

Колко благородно. Какво ми пука обаче на мен, като български гражданин, който иска да живее и да вижда просперираща Българска държава и общество?!

Който ти е казал че не ги избиваме те е излъгал ... избиваме ги няколко пъти отгоре цитирал съм инвестор.бг със сметките а дори не усвояваме всичко което ни дават а 25- 40% от различните програми мисля за което сме си виновни ние ... резултата можеше да е много по положителен

Общият размер на касовите постъпления от Европейския съюз (ЕС) към България е около 7,7 млрд. лв. за периода от януари 2007 до септември 2011 година.
Размерът на платената вноска на България в общия бюджет на ЕС за посочения период възлиза на 3,3 млрд. лв. Това означава, че нетният баланс между получените от България средства от ЕС и изплатените от страната ни вноски в общия бюджет на съюза за отчетения период до септември 2011 г. е положителен и е в размер на близо 4,5 млрд. лева.

http://www.investor.bg/ikonomika-i-...lgariia-e-poluchila-77-miliarda-leva-,125972/

През 2012 г. България е получила общо 1.7 млрд. евро от бюджета на Европейския съюз и е внесла там малко под 417 млн. евро. Така

http://www.capital.bg/politika_i_ik...a_e_poluchila_17_mlrd_evro_ot_es_prez_2012_g/

за 2013 чакаме цифрите към есента на тази година

За областния град за кой става на въпрос (кой го управялва) аз имам наблюдения за Видин и Монтана и в двата нещата се подобряват но е бавно...

А за образованието в Европа - може детето ти да получи добро образование за скромни пари (като си дорабова ако не си достатъчно богат да го издържаш) и после да се върне да помага на България ако така си го възпитал.... А не само децата на богатите да имат тази възможност и бедните да го духат...

Какво значи, че се подобрявали бавно градовете?
Те си бяха по-добре, преди да се юрне народът навън, за да върши черната работа в ЕС.
И със сигурност не я върши, защото много му харесва да е там и да го прави,
а за да изкара пари за плащане по кредитите си тук и помощ на роднини.
А на бг медии не вярвам - пропаганда до дупка в тях, а идването на тези големи пари изобщо на се усеща.:rolleyes:
Само се мъчат да ни замажат очите с тези цифри.
Нали виждам какво купуват хората от магазина - хляб, мляко и алкохол.

Писнало ми е да повтарям едни и същи неща. Само от това, че затворихме блоковете на АЕЦ губим по 1 милиард на година. Паритетната стойност е различна в различните страни, което значи вноската се плаща на куп, средствата по програмите се изплащат и то на фирми близки до властта. Значи, че ако тия пари се налеят в икономиката ни ще има по-голям ефект, отколкото да чакаме пари които ни се казва как точно да изхарчим. Това едно на ръка, друго - например жена ми работеше по европроекти (преди години) и от нея знам, че на европроекти за преструктуриране на разни държавни структури са зададени такива условия, че българска фирма не може да ги изпълни. В нейния случай италиански фирми печелеха проектите (вземаха големите пари) и наемаха български подизпълнители, които да вършат работа. Т.е. тия цифри нищо не значат, сещаш ли се.

Айде контролен въпрос. Искам да ми кажеш какъв е ръста на БВП за периодите - 2001-2006 и 2007 - 2012.

А за образованието в Европа - може детето ти да получи добро образование за скромни пари (като си дорабова ако не си достатъчно богат да го издържаш) и после да се върне да помага на България ако така си го възпитал.... А не само децата на богатите да имат тази възможност и бедните да го духат...
Умните винаги са можели да учат без пари. За съжаление повечето хора не възпитават децата си патриотично и много от тях изчезват от тук. Аз ти казвам какъв е ефекта от това "можеш да отидеш да учиш", а ти ми философтвай какво можело да стане.

Ред, БВП се вдигаше именно защото влизахме в ЕС в периода 2004-7 се изляха над 20 милиарда евра, особенно последните 2 години яко се наляха. До кризата 2008 всичко бе нагоре, после капитали се дръпнаха, удари кризата жестоко и цяла ЕС е в рецесия, не само ЕС но и голяма част от контрагентите ни. Отделно тези милиарди дето се изсипаха създадоха големи диспропроци в икономиката, не доинвестирания и свръхинвестириния - това е така нарченета дискоординация или грешни инвестиции. Сега си сърбаме попарата. Но виж БВП сега и преди 10 години и ще видиш 2 пъти ръст на благосъстоянието ни. А и да не забравя, това е при наличието на силна, кредтина задлъжнялост както на индивидуално, така и на макро ниво - няма как да очакваш да сме на пред, като все още има да чистим редица неща.

И ЕС пак подчертавам, не е проблем и виновна, че имаме продажни политици, ЕС е или плашилото или оправданието за политическите мизерии в БГ!

coolice, ЕС почти тотално сринаха българските фирми и бизнес.

на ръба на законите я извършват тази дейност, защото иначе ще умрат от глад в БГ,
хич да не се жалват онези.

С тези измислени програми "Красива България" и подобни ни замазаха очите
с по някоя и друга детска площадка, а децата с люлки не можеш да ги нахраниш.

За афф.програмите, понеже втори път чета за тях - стана ли милионер
от афилиейт или ти се налага нещо друго да работиш официално и евентуалната
печалба от тях да ти идва бонус?
Хората, които могат изцяло да се издържат от афф.програми и да им стигат
парите са единици.
И като удариш чертата - къде е келепира от цялата работа?

-------------------------------------------
В Германия обиколих 5 града - магазин до магазин с табели "Дава се под наем".
Германците масово затварят обекти и хич не са доволни от ЕС,
но ги спасява това, че имат здрави закони и социално подпомагане,
защита в случай на фалит или безработица, за разлика от нас.

Малко хаотично ще ти отговоря

Издъжал съм само от афф между 2004 до сега - (Адекс беше нещо странично за джобни от време на време - понеже другите два форума основнатели ни навиха да се включим а и са ни приятелчета - нищо че се отказаха като видяха че не се печели решихме да го продължим понеже им бях казал че ако се наложи ще потънем с тази фирма но няма да ги оставим... а думата ми на две не става ) - не съм работил за някой друг от почти 10 години - имам фирма която специално се грижеше за афф комисионните и нищо друго (аз го живея живота на уебмастър 24/7)... от 2012 първия пингвин все се замислям и сега дивесифицрам бизнеса заради гугъл пеналтитата и това че ми писна тях и 3 път в рамките на няма 2 години да градя всичко отначало (мрежите от сайтове с почти трицифрени бройки).....

а защо разбирам от хостинг :), ами като собственик на мрежи от сайтове на различни машини ми се налагало иначе разходите става доста цифрени ако почнеш да взимаш и ипта и почнеш да ги искаш от различни клас на шеърд планове:) като започнах с едно впсче през 2005 - като съм работил едновременно макс със 7 датацентъра в пет държави на три континента и сега съм решил да си монезиринам натрупаните почти 9 години знания :)

Освен всичко наблегнах на споменаването афф понеже на редрум модела за печалба който ползваше минлата година и е споделял в успей с нас няма да му работеше ако не бяхме в ес... а споря и с него като скептик

точно че сега имат от тази година напълно тази възможност - да трябва да работят но могат да работят законно със пълни права да не може да се гаври работодателя с тях - преди само нископлатена работа само на черно (мияч на чинии ) а още по преди само децата на по богатите като всяка година родителя на едно приятелче показваше сметка с 11000 евро налични за да получи сина му виза...

хич да не се жалват онези
.

съвсем законно си правят този бизнес и си плащат данъци в България, онези колкото искат може да се жалват но това е достъпа до общия пазар... който е пробивен ще отхапе чужд дял...

Големите вериги са тук от много преди това още като бяхме в черния шенгески списък и никъде не можеше да се пътува 98година доиде метро,
Билла доиде 2000 година и си спомням как само там в софия можеше да се намери "екзотичен продукт" като пликчета за лед
Кауфланд 2005
лидъл и пени мисля се появиха след ес

Относно натиска им върху малкия бизнес да има вносни стоки но има български от български проивзодители (иди в лидъл който е най бюджетен и разгледай тяхната марка колбаси ще видиш че дори и брандирани за лидл доста са правени от различни месокомбинати в БГ....

Имаме си българска верига която също предлага ниски цени CBA и по същия начин яде пазара на малките магазинчета защото пазаруват по на едро....

Кварталните магазинчете работят на малко по високи цени или на същите и пак имат печалба... като удобството е че ти е близо - единствените фалирали фалираха заради герб и това че скапа малкия бизнес (450 000 безработни) свито потребление почват да търсят най ниската цена без да им пука от качеството

На места не са фалирали

Имаме българска верига във високоя сегмент която продава по скъпо от малките магазинчета - пикадили поне с такова впечатление съм останал...

Една камара хранителни фирми работят за износ откакто се отвори пазара че даже някой много дръпнаха....

Незнам какво българско производство ще изчезне като вече минахме през най тежките години на членството (преди да получим пълни права от 2014 ги имаме и влязохме във втория бюджет който въпреки че е кризисен ни предвижда повече пари)

Земеделието цяла България е засята - северозапада който е беден край и земите повече от десителите пустееха миналата година за първи път в съзнателните ми спомени.... беше напълно засят където минах не беше останало празно място ... (по темата си е за нова тема)

За германия -

1. те са нетен донор на ЕС - дават повече отколкото получава и ние трябва да се възползваме - не да усвойм 25-40% по различните програми и да се радваме че правим три четири пъти печалба спрямо това което внасяме ами да усвоим на макс за да си оправим държавата И да недаваме на който и да е на власт да ги краде тези пари защото това е кражба от всички Българи и това да живеят по добре

2 Еврозоната... Много дълга тема... разсъжденията трябва да са на тема - Ако Германия беше запазила марката при тази криза валутата и щеше да поскъпне толкова че нямаше да може да запази износа си понеже никой в европа нямаше да може да си позволи стоките и....

Ред, БВП се вдигаше именно защото влизахме в ЕС в периода 2004-7 се изляха над 20 милиарда евра, особенно последните 2 години яко се наляха. До кризата 2008 всичко бе нагоре, после капитали се дръпнаха, удари кризата жестоко и цяла ЕС е в рецесия, не само ЕС но и голяма част от контрагентите ни. Отделно тези милиарди дето се изсипаха създадоха големи диспропроци в икономиката, не доинвестирания и свръхинвестириния - това е така нарченета дискоординация или грешни инвестиции. Сега си сърбаме попарата. Но виж БВП сега и преди 10 години и ще видиш 2 пъти ръст на благосъстоянието ни. А и да не забравя, това е при наличието на силна, кредтина задлъжнялост както на индивидуално, така и на макро ниво - няма как да очакваш да сме на пред, като все още има да чистим редица неща.

И ЕС пак подчертавам, не е проблем и виновна, че имаме продажни политици, ЕС е или плашилото или оправданието за политическите мизерии в БГ!

Да допълня само, че графиките на БВП на редица държави, които са отдавна в ЕС и такива, който не са част изобщо са идентични с нашата в цитираният от Редрум период. За което си има логични икономически причини. Но извадено от контекста може да се ползва за пропаганда на будалите.

Интересното е, че румънците се движат 2 пъти и нещо нашия БВП, след влизането си стават 4 пъти и сега е толкова. Още по-интересното е, че при строежа на моста на Видин хората от региона се молеха да стане по-бързо да отидат в малкото градче Калафат да бачкат за 2 пъти БГ заплати.

Не защитавам нищо всеки да си го инерпретира както си иска. А, да и извинете, че се обаждам пак в темата.

Какво значи, че се подобрявали бавно градовете?
Те си бяха по-добре, преди да се юрне народът навън, за да върши черната работа в ЕС.
И със сигурност не я върши, защото много му харесва да е там и да го прави,
а за да изкара пари за плащане по кредитите си тук и помощ на роднини.
А на бг медии не вярвам - пропаганда до дупка в тях, а идването на тези големи пари изобщо на се усеща.:rolleyes:
Само се мъчат да ни замажат очите с тези цифри.
Нали виждам какво купуват хората от магазина - хляб, мляко и алкохол.

Народа се юрна навън в още по ранни години като работеше съвсем на черно за малки пари- слушал съм ги историите на зетми как след черен печат за испания през франция през някакви планини имало път и кпп което махнато ... от началото на века 2001 г.... нелегален си нямаш никакви права не може да се оплачеш на синдикати, в полицията търпиш да те експлоатират... сега вече не така ....

за обедняването в предните години трябва да виниш герб - политиката на рестрикиции на симеон дянков - 450 000 закрити работрни места в 100 000 малки фирми - започна се със забавени плащания от там следва ефекта на снежната топка, фирмите зависват едни на други някой по веригата не издържа и фалира / прави съкращения тези хора свиват потреблението - купуват по малко - други фирми закъсват... а държавата за капак вместо да разлаби хватката вдига данъчната тежест... и изсмуква 6 000 000 000 лева от потреблението през тези три години управление... ако искаш да загробиш жизнения стандарт на хората и икономиката ти трябва партия като герб на власт...

големите фирми създават приходи за бщджета малките създават заетост и потребление...

Писнало ми е да повтарям едни и същи неща. Само от това, че затворихме блоковете на АЕЦ губим по 1 милиард на година. Паритетната стойност е различна в различните страни, което значи вноската се плаща на куп, средствата по програмите се изплащат и то на фирми близки до властта. Значи, че ако тия пари се налеят в икономиката ни ще има по-голям ефект, отколкото да чакаме пари които ни се казва как точно да изхарчим. Това едно на ръка, друго - например жена ми работеше по европроекти (преди години) и от нея знам, че на европроекти за преструктуриране на разни държавни структури са зададени такива условия, че българска фирма не може да ги изпълни. В нейния случай италиански фирми печелеха проектите (вземаха големите пари) и наемаха български подизпълнители, които да вършат работа. Т.е. тия цифри нищо не значат, сещаш ли се.

Айде контролен въпрос. Искам да ми кажеш какъв е ръста на БВП за периодите - 2001-2006 и 2007 - 2012.

Умните винаги са можели да учат без пари. За съжаление повечето хора не възпитават децата си патриотично и много от тях изчезват от тук. Аз ти казвам какъв е ефекта от това "можеш да отидеш да учиш", а ти ми философтвай какво можело да стане.

ти разучавал ли си ги блоковете на АЕЦ или само си слушал... там трябва да си с частно мнение... парите не са всичко а и не съм сигурен за колко живото им е оставал... разучи въпроса за бетонния саркофаг над реактора и липсата му при блокове 1 до 4 в случай на някакъв фал това ще задържи донякъде радиацията да не стане сверозападна България малка ядрена пустиня... в чернобил е нямало, малка човекша грешка и става голям проблем.... в 5-6 блок си имат...

Освен че съм съгласен с написаното и още нещо да липсата на каквато и да е държавна политика доведе до това че основната част от тези пари се изляха в строителен бум и надуха имотен балон, вместо в някакви производства който да изнасят и да вкарват свежи пари в икономиката.... сега си имаме мухлясващи тухли и бетон, вместо произвеждащ бизнес... и този балон ще издишва още няколко години... но ще минем и през това...

От: Re: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Освен че съм съгласен с написаното и още нещо да липсата на каквато и да е държавна политика доведе до това че основната част от тези пари се изляха в строителен бум и надуха имотен балон, вместо в някакви производства който да изнасят и да вкарват свежи пари в икономиката.... сега си имаме мухлясващи тухли и бетон, вместо произвеждащ бизнес... и този балон ще издишва още няколко години... но ще минем и през това...

Да ти кажа, то е и за хубаво - ако беше решила да прави някакви регулации, сигурно щеше скофтят нещата тотално. Принципно, това са си пари, които се изляха в балони - инвеститорите имали, дали! Реално погледнато спада на заетостта почна началото на 2009 и до края на 2010 голяма част от текущите бройки в безработицата, бяха станали точно тогава.

Това и казах, свърх инвестиране в НИ и финансовият сектор и недоинвестиране в производствения. Това е винаги налично при бумовете - след тях иде и кризата и се виждат големите предприемачешки грешки. Но това е друга тема за разговор.

Сещам се точно за няколко преки директивии на ЕС, които удариха няколко индистрии. Но като цяло проблема не е в ЕС, а точно обратното в нашите. Ето един цветущ пример:

ЕС иска либерализиран енергиен пазар, за да имаме и конкуректни цени, НЕ политиците ни направиха 3 монопола! После ЕС виновен :)

Пикадили вече, ще под БГ собственост, както и ЦБА така, че тази малоумна пропаганда се надявам да спре. Днес Болен вика 30 милиарда лева правят само тези вериги :D Още 30 милиарда е бюджета на БГ, та се пита другите 20 милиарда за коя по напред индустрия да го роди :D

Kуул, по-горе писа за газа. ЦЕНАТА на ГАЗа от братушките е ДЕРИВАТ на нефта, демек всички други страни ги връзват по цени на газ+транспорт, при нас е коефициент от нефта + транспорт. Така, че ако цена на газа падне с 10%, но нефта е 10% нагоре, газа няма да пада, а дори може и расте :D найс!

coolice, значи си от малкото хора, които се издържат само с афилиейт.:)
Аз за други не съм чувал още.

А веригите като влязоха и доста производители фалираха.
По онова време масово се включваха в Метро и после трябваше
да плащат големи суми, ако искат да развалят договора и да се откажат.
В онези времена бях регионален дистрибутор на един такъв завод,
който фалира поради тази причина - искаха, искаха стока,
връщаха му каквото не са успели да продадат, пак нова,
пак връщане и така на въртележката.
Плюс това и не му плащаха редовно, та около година и нещо,
след като се хвана с тях и фалира.
А беше голям завод и яко работеше преди това от много години.:(
Грешки човешки, както се казва...

А в чужбина по-масово започнаха да бягат около 2009-2010г.,
като започна осезаемо да се чувства кризата.

Цените на имотите в момента са много ниски,
обидно ниски в сравнение с имотите в ЕС.
Не мисля, че преди са били балон.
Хората си плащаха кредитите, а сега нъцки.

Влизам в тязи тема да видя докъде стигнаха товаришшите, а вие сте го обърнали на балони пак и скапана икономика...
кажете за ония там как се развиват нещата, че забравих и днес да се запася с консерви.

coolice, значи си от малкото хора, които се издържат само с афилиейт.:)
Аз за други не съм чувал още.

А веригите като влязоха и доста производители фалираха.
По онова време масово се включваха в Метро и после трябваше
да плащат големи суми, ако искат да развалят договора и да се откажат.
В онези времена бях регионален дистрибутор на един такъв завод,
който фалира поради тази причина - искаха, искаха стока,
връщаха му каквото не са успели да продадат, пак нова,
пак връщане и така на въртележката.
Плюс това и не му плащаха редовно, та около година и нещо,
след като се хвана с тях и фалира.
А беше голям завод и яко работеше преди това от много години.:(
Грешки човешки, както се казва...

А в чужбина по-масово започнаха да бягат около 2009-2010г.,
като започна осезаемо да се чувства кризата.

Цените на имотите в момента са много ниски,
обидно ниски в сравнение с имотите в ЕС.
Не мисля, че преди са били балон.
Хората си плащаха кредитите, а сега нъцки.

аз познавам лично още 8 души от форума, няколко фирми за девелопмънт и дизайн също държат такива проекти за чужбина, има и около 15 човека от един друг форум който вече не съществува... ама иска много работа със сео трафик и с тези животни здраво ни клатят...

и има и още толкова за който само знам от постове и каквото споделяли - И редурм поне доколкото следя като постове и той от това се издържа поне в последната година само че със фейсбук трафик не със сео такъв :)

това е неприятно... за метро, не мога да кажа нищо ама това е кофти договор но ако говориш в онези периоди когато метро навлезе тъкмо бяхме обеднели заради банките и кредитните милионери (с по 7 долара запалти бяха хората)

Влизам в тязи тема да видя докъде стигнаха товаришшите, а вие сте го обърнали на балони пак и скапана икономика...
кажете за ония там как се развиват нещата, че забравих и днес да се запася с консерви.

и аз незнам ама си вземи консерви на компасс доколкото знам изнасят доста за централна европа и им вървяли :)

Преди малко, гледах пресконференцията на Путин и по повод изказванията на САЩ че ще бойкотират Русия за Г8, той каза нещо подобно на това: "Ако искат да не идват за срещата на Г8 в Сочи, за нас това няма значение" Също каза че всичко е свързано и ако се опитват да им налагат някакви икономически санкции и той също ще предприеме ответни мерки и че ще се отрази и на тях.
Общо взето си държеше нa позицията.

и аз незнам ама си вземи консерви на компасс доколкото знам изнасят доста за централна европа и им вървяли :)

не че разводнявам темата, но българска консерва няма да си купя, ако ще и да е износ за станция мир :0)

Ами бизнеса , който изнася доста дръпна (въпреки че още сме не достатъчно енергофективни) Чугунолеене отбеляза 500% ръст на производството, Монбат, ХЕС, Стомана, (и още други такива) произвеждат и изнасят повече за свободния пазар

Малки градчета че даже и села си оправиха водопровода канализацията с пари който държавата никога нямаше да извади щото ги нямаме (от кохезионните фондове) говорим за суми от рода 9 милиона за село с 3000 души население и 60 милиона за областе град който ги нямаме...

Зърно производителите много дръпнаха като имат достъп до безмитен пазар че и до субсидия и до програми за машини... не се усеща толкова защото 30 000 декара със съвремена техника се обработват от 88 души фирма.. НО ЗЕМЯТА НЕ ПУСТЕЕ КАТО ПУСТЕЕШЕ МЕЖДУ 1990 и 2007 (миналата пролет където се разходих нагоре надолу из България навсякъде беше засято тази пролет също ще е така)

Евросюза минлата година се намеси с газовите ни преговори с Русия, и за 8 държави членки от бившия блок (ако случайно не знаете от много плащаме най високата цена газа в ЦЕЛИЯ ЕС - още от преди да ни приемат такава сме си договили сами - а ни се пишат братушки - а цената на газа по принцип е производна на разстоянието на което се доставя и "братушките" от Газпром я доставят по на далеч в ЕС на по ниска цена... ) същия номер го играят от години и на украйна...

за сегашното ниво на евроскептицизма, икономиката която усещат повечето малки хора е виновно управлението на герб и симеон дянков и неговите мерки (писал съм много минлата година че след пръвоначалното затягане на колана да изпълним критерия за ЕРМ2 като не ни приеха трябваше да се разхлаби хватката върху бизнеса... защото големия бизнес създава приходи за хазната... но малкия бизнес макар и дръжавата да не събира много от него създава работни места а това е важно за станадрата на хората да се чустват добре като цяло

и най вече евробюрократите създават норми в който да оперират нашите бюрократи и купуването на закони който да облагодетелсват дадено лоби не може да е като беше преди...

а за пейпала и другите и големите афф мрежи / програми просто щяхте да забравите (клибанк, cj, ... големи букмейкъри) - търсиш някое приятелче което учи на запад то да се регистрира да му плащат на него дати препраща парите на процент (така се работеше до средата на 2006 началото на 2007)

Да не говорим че като европейски гражданин имаш право (от началото на тази година пълно право) да се възползваш от услугите който други държаваи предлагат (като немските университети ) да ти учи там детето срещу такса от 250-500 евро на семестър и междувременно да работи (преди нямаше това право) искаха се визи искаха се родителите да показват сметки с десетки хиляди ервра налични всяка година ....

ПП и допълнително се сетих че западно европейските превозвачи протестираха миналата пролет че нашите им ядът пазара (30 процента от превозите в Белгия ги правели български фирми) в дриги држави по малко но пак сме отхапали процент от общия пазар...

ППП И за една програма която в момента тече се сетих (ама не се тръби за нея щото не е градоманска и не става за крадене) поради това че сме голям износител на билки (сурова продукция - продукция с ниска добавена стойност) някой се е загрижил за нас и бизнеса ни в тази област и смята че трябва да преработваме тук в продукция с висока добавена стойност... примера който ми дадоха топ износител сме на шипки, от шипки за три лева може да се проивзеде екстракт за кремове който струва 25 лева...
как пък от нашите никой не се загрижи толкова години - вероятно щото няма лапачка за тях от това

ПППП Положителното влиянието на ЕС като цяло не се усеща само в София (като не бройм инфрастуктурата) но затова си бяхме писали че можем да виним управляващите градът, а качестовото на живот в софия спада заради цялостна държавна политика в последните 20 години...
даже като писах предния път някакви такива неща някой написа каза че годишния бюджет на столична община бил колкото този страсбург или брюксел не съм сигурен но такова посочиха

Прав си за всичко, без ЕС нямаше да направим нищо. Америка си създава пазар за парите с петрол, оръжия, Интернет. Правят лъскави церемонии показват наркомани и пияници/музиканти и артисти/ и света им се кефи, и аз им се кефя обаче всяко нещо има край. Света обеднява не може да се храни с кино, Интернет, финансови институции, софтуер, електроника. Лошото е, че демокрацията помага само на 2-3 страни другите поддържат демокрацията и техния стандарт. Време е нещата да си дойдат на местата. Путин ми е антипатичен, но признавам има качества, или поне малко състрадание за да не окупира, наред света и да не унищожава държави. Египет, Либия са пример за "демокрация" и те заклаха един посланик , но когато ЦРУ си разиграва театъра до твоята граница е време малко да ги понатупаш, и ще ги натупа. Великите самолетоносачи, не са толкова велики колкото във филмите

От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

и тя е? :shock:
:lol:

Ами че си е в правото да защитава Рускоезичното население от несигурното положение в страната. Дефакто превенция, да не се случат същите неща като в Киев.

Цялата работа според мен е защото Русия провалиха някакви планове на САЩ да се намесят те с войски. Нещо по сериозно можеби е трябвало да стане, за да влязат САЩ в страната с "умиротворителни войскси" Руснаците са усетили работата и ги изпревариха. Така обръщат всичко с главата надолу.

Горе