АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Крумов, какво е станало преди 50 години или ей така го пишеш да има - като не си наясно седни и чети. Друг път да не пишеш глупости ще ти подскажа, че само Сингапур е основан на принципа на свободната търговия и пазар и то не преди 50 години, а преди повече от 150 години. Преди 50 години си извоюват независимост от УК и за 50 години са вдигнали такъв чудовищен социален стандарт, че не искам го коментирам. Хонг Конг като е върнат от УК пак същото става. Сингапур е извоюван с единствената цел - свободна търговия. Тези принципи в западна Европа по него време са били доста навътре в пазарите и може ти се струва странно, но точно него период началото 19 век, западна Европа и САЩ са имали в пъти по свободни пазари от сегашните.

Аз ти говоря за обществени системи, много по-добри от руският диктат. Викаш винаги майка Русия трябва се сравнява по територия и манталитет - това ли е най-важното :D

Я ми кажи ти скот ли си, че искаш някой тотално да казва какво да правиш и кога да го правиш?

Точно защото съм чел знам колко кръв е струвало и на Сингапур и на ХонкКонг да станат това което са сега. Стига с тая имагинерна демокрация. Защо интелегинтни и креативни хора вярвате още в приказки и митове? Ако демокрацията е редовно някой да изперква и да влиза в училища да затреля 100на деца, да имам 16 кредита и цял живот да изплащам моот и на детето си образование ще се въздържа от нея.

Тези тралал за свобода, братство и равенство ги проповядваха в соца ( нарочно не казвам комунизъм защото никога не е съществувал). Няма нищо скотско в това да се подчиняваш на власта на една държава. В Еропа и "демократичните" страни хората го правят всеки ден. Сам виждаш бледите напъни тук до каов са довели държавата. народ каот българския разбира само от твърдо управление, всичко останло води до проблеми

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

... а пък в Сингапур наборната служба е и за жените :twisted:

http://rt.com/news/ukraine-austerity-pensions-halved-174/

Верно ще кажете, че е пропаганда, защото е от Ройтерс, НО това е новина, която няма как да се промени, фалшифицира и т.н.

Новото ПРОЕВРОПЕЙСКО правителство реже пенсийте с 50%!

The self-proclaimed government in Kiev is reportedly planning to cut pensions by 50 percent as part of unprecedented austerity measures to save Ukraine from default. With an “empty treasury”, reduction of payments might take place in March.

Още веднъж - честито Украйна! Официално започна Европейската интеграция!

Като нямаш кинти, винаги режеш каквото може.

Какво мислите по този въпрос ТУК
Отдавна чакам да умре доларчето ама не предполагах, че може да стане така :)

Няма това да бутне долара, но принципно ако се затрие долара, световната икономика ще глътне много вода с масови фалити и то на държавно ниво! Хубавото е, че след това ще почнем на чисто!

Няма това да бутне долара, но принципно ако се затрие долара, световната икономика ще глътне много вода с масови фалити и то на държавно ниво! Хубавото е, че след това ще почнем на чисто!

Не може да допуснем това, така ще си забавим развитието и ще ни хванат извънземните по долни гащи...

Така май и не изгледахте онзи 20 минутен клип, за кражбата на световното злато от федералния резерв. Падането на долара се равнява на общосветовното разкритие за кражбата и целия свят ще иска да ги нагъзи тия банкери... :) А от там като домино започват да падат корумпирани правителства, а може би и обратното - първо правителството, а ФЕД-а ще е черешката на тортата.

Без война няма да си дадат кокала обаче, те и без това само с воини си прехранват икономиката и пазят балона от спукване.

Руснаците и те ще глътнат вода, само нас няма да ни засегне щото вече сме удавени. :D

Така май и не изгледахте онзи 20 минутен клип, за кражбата на световното злато от федералния резерв. Падането на долара се равнява на общосветовното разкритие за кражбата и целия свят ще иска да ги нагъзи тия банкери... :) А от там като домино започват да падат корумпирани правителства, а може би и обратното - първо правителството, а ФЕД-а ще е черешката на тортата.

Без война няма да си дадат кокала обаче, те и без това само с воини си прехранват икономиката и пазят балона от спукване.

По точно не бих могъл да се изразя! :)

Ще трябва да се сменя името на темата
Айдее украйна влезе в русия :0

Не съм особен географ, затова искам да ви питам за тази автономна република Крим? Голяма ли е и колко е населението горе-долу? В смисъл дали Русия ще е на делавера? Макар, че като гледам новия премиер на Украйна
Яйцеклетко се дърпа нещо! Значи си е бая земя Крим? И друго ме подразни - когато парламента в Киев си взима решения на килограм, то те са законни, докато решенията на Кримския парламент се оказва, че не са!
На двоен стандарт ми бие! Гледам, че социалиста Оланд се напуйчил срещу Русия, докато Меркел го раздава умерено - май германците още им държи влага от Втората световна?

Нито съм русофил, нито Европофил, нито САЩофил, просто съм на страната на по-слабия от малък и когато всички се събраха в глутница и се озъбиха на братушките.....съвсем несъзнателно посегнах към калашника под възглавницата! :lol:

Не съм особен географ, затова искам да ви питам за тази автономна република Крим? Голяма ли е и колко е населението горе-долу? В смисъл дали Русия ще е на делавера? Макар, че като гледам новия премиер на Украйна
Яйцеклетко се дърпа нещо! Значи си е бая земя Крим? И друго ме подразни - когато парламента в Киев си взима решения на килограм, то те са законни, докато решенията на Кримския парламент се оказва, че не са!
На двоен стандарт ми бие! Гледам, че социалиста Оланд се напуйчил срещу Русия, докато Меркел го раздава умерено - май германците още им държи влага от Втората световна?

Нито съм русофил, нито Европофил, нито САЩофил, просто съм на страната на по-слабия от малък и когато всички се събраха в глутница и се озъбиха на братушките.....съвсем несъзнателно посегнах към калашника под възглавницата! :lol:

Щом си на страната на по слабия значи трябва да си на страната на САЩ :). Историята ще покаже.
Крим си е сериозна малка държавица. 2 милиона население, стратегическа позиция, има промишленост. Също така Севастопол е със специален статут в Украйна, нещо като втора столица, не съм чел точно. Русия има голяма далавера, защото там и е една от важните военноморски бази и черноморския и флот. По голямата част от населението там се самоопределят като Руснаци. И като се присъедини към Русия след 9 дни, това ще е прецедент и ще отвори и врата за присъединяване и на други части от Украйна.
А колкото до този Яйценук, този ми е голям смешник. Днеска го гледах на събранието на ЕС на пресконференция, само дето не трепереше докато говори и повтаряше само едни и също работи, дори се опитва да заплашва Русия. Вика Крим е бил, е, и ще бъде част от Украйна. Пълни глупости.

Не е важно колко е голяма, стратегически е много важна за морския флот на Русия.

Какво мислите по този въпрос ТУК
Отдавна чакам да умре доларчето ама не предполагах, че може да стане така :)
Някъде в предните страници бях постнал линк към превод на статия от американски финансов анализатор,
в която се казваше, че Русия държи над 300 милиарда долара от американския дълг и продължава да изкупува -
за 36 часа държавната руска банка е изкупила акции за над 14 милиарда долара.
Ако му писне на Путин от тези заплахи на Обама, нищо чудно да пусне САЩ по пързалката.:-o
А пък и ако Китай се включи с дълга на САЩ от 1, 4 трилиона долара, който държат,
не си представям каква катастрофа може да стане тогава.:rolleyes:

П.П. Крим и Севастопол са с искания за референдуми на 16 март за присъединяване към Русия.

Някъде в предните страници бях постнал линк към превод на статия от американски финансов анализатор,
в която се казваше, че Русия държи над 300 милиарда долара от американския дълг и продължава да изкупува -
за 36 часа държавната руска банка е изкупила акции за над 14 милиарда долара.
Ако му писне на Путин от тези заплахи на Обама, нищо чудно да пусне САЩ по пързалката.:-o
А пък и ако Китай се включи с дълга на САЩ от 1, 4 трилиона долара, който държат,
не си представям каква катастрофа може да стане тогава.:rolleyes:

П.П. Крим и Севастопол са с искания за референдуми на 16 март за присъединяване към Русия.

Следях темата с интерес пък съм пропуснал тази статия :)

По темата, изключително обективно и компетентно мнение... от американец все пак.

Западът трябва да разбере, че за Русия Украйна никога няма да бъде просто една обикновена чужда държава. Руската история започва от Киевска Рус. Оттам тръгва руското православие. Украйна е била част от Русия векове наред, но и преди това историята им е била тясно свързана. Най-важните сражения за свободата на Русия, като се започне от Полтавската битка през 1709 г., са били водени на украинска земя. Черноморският флот, с помощта на който Русия проектира силата си в Средиземноморието, е базиран в кримския град Севастопол въз основа на дългосрочно споразумение. Дори такива знаменити дисиденти като Александър Солженицин и Йосиф Бродски настояваха, че Украйна е неделима част от руската история, а и от самата Русия.

Европейският съюз трябва да признае, че мудността на бюрокрацията и подчиняването на стратегическия елемент на вътрешната политика при преговорите за отношенията между Украйна и Европа доведоха дотам, че процесът на преговорите се превърна в криза. Външната политика е изкуството да подредиш приоритетите си.

Решаващият елемент в създалата се ситуация са самите украинци. Те живеят в страна със сложна история и многоезично население. Западната част на Украйна е била присъединена към Съветския съюз през 1939 г., когато Сталин и Хитлер са делили плячката си. Крим, в който 60% от населението е руско, е влязъл в състава на Украйна едва през 1954 г., когато Никита Хрушчов – украинец по произход – наградил тази съюзна република в чест на 300-ата годишнина от договора, сключен между Русия и казаците. В Западната част на страната живеят главно католици, в източната преобладаващото мнозинство е с руско православно вероизповедание. Западът говори на украински, изтокът – главно на руски. Всеки опит на една от двете части на Украйна да постигне надмощие над другата, каквато тенденция съществува вече години наред, в крайна сметка ще доведе до гражданска война или разпадане на страната. Ако разгледаме Украйна като част от конфронтацията между Изтока и Запада, всякакви перспективи за създаването на международна система за сътрудничество между Русия и Запада, и особено Русия и Европа, ще бъдат разрушени за десетки години напред.

Украйна е независима едва от 23 години. Преди това тя се е намирала под чужда власт от ХIV в. Не е учудващо, че лидерите й не са се научили на изкуството на компромиса и в още по-малка степен са усвоили умението да виждат историческата перспектива. Политиката на Украйна след обявяването на независимостта ясно показва, че в основата на проблема са опитите на украинските политици да налагат волята си на непокорната и упорстваща част на страната. Двете фракции се редуват да го правят. В това е същината на конфликта между Виткор Янукович и основната му политическа съперничка Юлия Тимошечнко. Те представляват двете крила на Украйна и не желаят да делят властта си с никого. От гледна точка на САЩ мъдрата политика спрямо Украйна трябва да включва търсене на начин за сътрудничество между двете части на страната. Трябва да се стремим към помиряване на двете фракции, а не към господство на едната от тях.
Но Русия и Западът, и най-важното – многочислените групировки в Украйна – не следват този принцип. Всяка от страните само влошава ситуацията. Русия не може да наложи военно решение, без да се обрече на самоизолация, при това в момент, в който доста участъци от огромната й като протежение граница са несигурни. Демонизирането на Владимир Путин от страна на Запада пък не е политика, а оправдание за липсата на такава.

http://offnews.bg/news/Анализи_289/...-сложен-край-на-кризата-в-Украйна_307246.html

Горе