АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Определено го клалифицирам като свободен избор. В момента в който падна комунизма много хора решиха да емигрират. Имаше наивници, като мен, които вярваха, че с падането на комунистическия режим, управляващите ще се сменят. За жалост това не се случи. Същите комунистически фамилии си останаха във властта.
Единствения шанс на българина, да избяга от комунизма е като се избяга на запад. Само това е спасението. Благодарение на ЕС дори няма нужда от работни визи, което си е тотален кеф.
Глупости. На повечето българи не им дреме дали управляващите ще са от една или друга идеология. Хората искат да могат да живеят добре. Въобще не са избягали, щото "комунистите" видиш ли и нямало демокрация. Избягаха, щото комунистите станаха капиталисти и ги подложиха на икономически геноцид. Точно за това много хора си мечтаят за "добрия стар соц".

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От къде почна темата и къде отиде. :lol: :lol: :lol:

В крайна сметка погледнете показателя "продължителност на живот". Ми някак си в САЩ и "Западнала" Европа е доста по-висок от Русия.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy

А иначе може да си пишете квото искате и може да вярвате в квото искате - в зелени човечета, в гадната фармация, в това че американците не са стъпвали на Луната. Изборът е голям.
Голямата продължителност на живота + ниската раждаемост = застаряване на населението и изчезване на народите. Не виждам защо се радваш и кое е радостносто.

Голямата продължителност на живота + ниската раждаемост = застаряване на населението и изчезване на народите. Не виждам защо се радваш и кое е радостносто.

Това е глобален проблем с изключение на може би на някои изостанали държави.

И в Германия и в Русия имат програми за подпомагане за раждаемостта. И на двете места ефектът е че се размножават бедните, нискообразовани и главно чужденци.

В САЩ положението е същото белите изостават процентно за сметка на латинос в последно време. Преди черните напредваха, ама сега и те станаха тарикати и взеха да ползват предпазни средства. :lol: :lol: :lol:

И какво излиза математиче, че демокрацията ще доведе до изчезване на тия, които са измислили демокрацията. Страшен напредък. А после, бедните мургавелковци ще си въведат шериат примерно :) За Русия ще ми е интересно кой се размножава, Страна да каже. За Германия е ясно, че това са главно арабо-турко-цигано-германци.

За Русия ще ми е интересно кой се размножава, Страна да каже. За Германия е ясно, че това са главно арабо-турко-цигано-германци.

Същите арабо-турко-цигано са и в Русия - мюсюлманите се увеличават, в %-но изражение има повече там от колкото в ЕС, след някоя друга година да не видим северен халифат?

Аз често общувам с руснаци,такива живущи тук и такива,които идват само на гости или на почивка.Средно имат поне по 2-3 деца,държавата ги подпомага сериозно,с голяма сума за всяко родено дете,за месечните надбавки не знам,може би Страната ще каже колко са.До колкото знам,най-зле в Европа са в Англия,там се множат основно индийците и пакистанците,после са Франция с многобройните представители на колонизираните от предците им държави.В сравнение с тези 2 държави,ние,румънците,германците и руснаците все още биваме.Това са си мои наблюдения разбира се.

И какво излиза математиче, че демокрацията ще доведе до изчезване на тия, които са измислили демокрацията. Страшен напредък. А после, бедните мургавелковци ще си въведат шериат примерно :) За Русия ще ми е интересно кой се размножава, Страна да каже. За Германия е ясно, че това са главно арабо-турко-цигано-германци.

От миналата година за първи път излязохме на плюс с естествения прираст (за смъртност-раждания става въпрос, а не заради притока на имигранти) . Важно е да се отбележи това, тъй като Русия бе по-зле и от България в това отношение преди десетина години, а България е най-зле в Европа. Което е шанс и за България - показва, че при правилна национално-отговорна демографска политика нещата могат да се оправят.

Прираст се забелязва най-вече в Красноярска и Тюменска област, както и в големите (над 3 млн.) градове. Най-зле е в Мурманска, Архангелска, и Магаданска области, както и в Коми.

Подробна статистика не само за демографията, но и за всичко останало в РФ има на сайта на федералната статистическа служба. Има версия и на английски, в случай че математичката най-накрая реши да разбере какви са действителните показатели за населението и икономиката на Русия в момента, а не да се радва на двадесетгодишни спомени.

Що се отнася специално за мюсулманите, то положението при тях с прираста също се подобрява. Може да се види на тази карта (те са се заселили най-вече в югозападния й ъгъл)

map3.jpg

От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Това го реши, защото ти не си узрял?

Осъзнаваш ли какви тоталитарни глупости си написал само в 1 изречение - това е титанично! А може да е някой лозунг на някой диктатор, знам ли - да не те виня теб за тези "мъдри" мисли ...

Още Сталин го е казал ,,Аз попитах Рузвелт: Нали демокрацията е управление на народа а той ми разясни че е управление на Американския народ".

В тоталитарния режим, когато гръмне ядрен реактор и над цялата ти държава завали радиационен дъжд, те карат да ходиш на манифестации и да се радваш. Ако не го направиш ставаш враг на народа и почват репресии срещу теб.
В демократичните държави, след като гръмне реактора имаш шанса, да си биеш шута на другия край на планетата. Или пък просто можеш да не ходиш на скапаните им манифестации.

В тоталитарния режим, ако не вярваш и възхваляваш комунизма, алах или друга малоумна простотия, си аусайдер и може да влезеш в затвора или най-малкото в концлагер, като Белене. В демократичните системи можеш да си вярваш и в извънземните, стига да ти е кеф, че може и да публикуваш интервюта с извънземни, пак ако ти е кеф.

Ако евентулано гръмне АЕЦ-а в България дори и най-демократичната държава на света да сме няма никакво значение. Ще си облъчен преди журналистите да си включат камерите. И не бъди толкова сигирен, че цензурата при тоталитарните режими е по-голяма. Американците са последната държава на света която би информирала гражданите си за подобни бедствия. И при тях е мнго по-лесмно да се наложи цнезура и информационно затъмнение около даден проблем.

И при неизбежни катастрофи, природни бедствия и прочие неконтролируеми събития, разпространяването на информация носи само вреди. Създаването на масова паника води до стотици пъти повече жертви отколкото самото бедствие.

Още Сталин го е казал ,,Аз попитах Рузвелт: Нали демокрацията е управление на народа а той ми разясни че е управление на Американския народ".
А другарят Ленин е казал: "Русия - страна на мечтите - всеки мечтае да се махне от там!" :)
Другарят strana, като казва "ние", визира руснаците, които са избягали с мръсна газ от руските територии.

Ако евентулано гръмне АЕЦ-а в България дори и най-демократичната държава на света да сме няма никакво значение. Ще си облъчен преди журналистите да си включат камерите. И не бъди толкова сигирен, че цензурата при тоталитарните режими е по-голяма. Американците са последната държава на света която би информирала гражданите си за подобни бедствия. И при тях е мнго по-лесмно да се наложи цнезура и информационно затъмнение около даден проблем.

И при неизбежни катастрофи, природни бедствия и прочие неконтролируеми събития, разпространяването на информация носи само вреди. Създаването на масова паника води до стотици пъти повече жертви отколкото самото бедствие.

Аха, викаш по-добре да си умра в от незнание, отколкото да знам и да си помисля дали да се панирам?

А другарят Ленин е казал: "Русия - страна на мечтите - всеки мечтае да се махне от там!" :)
Другарят strana, като казва "ние", визира руснаците, които са избягали с мръсна газ от руските територии.

Няма как да ми е другар такава отрепка като теб.

Бягахме, когато на власт дойдоха пияници като Елцин, а за икономическата политика отговаряха платени от чужди държави нпошници. За радост на руснаците и за мъка на всички пещерни русофоби, това време приключи. Фактът, че в Русия се заселват все повече и повече имигранти от уредени страни като Германия и Израел означава, че хората се завръщат. Но където и да сме, формираме диаспорите и културата на този феномен, наречен "русский мир".

В интерес на истината,ако стане световна война,Русия и Китай са най-безопасните територии.С 8 км/с скорост Топол-М,Ярс-24 и Булава са и на теория и на практика неуловими.
Раздуха се много спорния закон за данък върху интернет трафика,който е кофти и за мен,но думичка не се казва за данъка върху водата в Ирландия-членка на ЕС.За мен този данък нарушава основни човешки права!

Аха, викаш по-добре да си умра в от незнание, отколкото да знам и да си помисля дали да се панирам?

И какво можещ да направиш при авария в АЕЦ. Информиран си че гръмнал АЕЦ и след 10 мин ударната вълна е при теб, страшен кеф. Имаш 10 мин в информирана агония или имаш 10 мин блаженно невежество.

Тука половината от форума ще тънат в блаженно невежество, щастие и най-вече в безгранична свобода в описаният от Оруел свят в книгата си 1984 .....

Я кажи бе ромбец, как щатите информираха за разлива на петрол в мексиканския залив. Най-бруталната екологична катастрофа за последните деситилетия. Ти в момента знаеш ли какво се случва там, знаеш ли примерно що ноември месец се разхождаме по тениски и е 30 градуса? Кажи, спрян ли е разлива или и в момента в световния океан се излива безконтролно петрол? Знаеш ли що климата се променя толкова брутално бързо и се случват неща, които никога не сме виждали преди няколко години. Нали демокрацията те информира, айде кажи какво ни се случва.

Интересува ме също и в демократична Япония излива ли се момента радиоактивна вода в океана или не се излива? Какво се случи с Фукушима?

Ред, ти сам се обори - щом ти знаеш за алтернативата и всякакви спекулации, които не се допускат в масс медиите, не означава че други не знаят .... а в САЩ има силни НПО-то, който тръбят и за този проблем, който ти описа, както и за безкрайно други!

Ред, ти сам се обори - щом ти знаеш за алтернативата и всякакви спекулации, които не се допускат в масс медиите, не означава че други не знаят .... а в САЩ има силни НПО-то, който тръбят и за този проблем, който ти описа, както и за безкрайно други!
Дреме ми на шапката кой какво тръби. Говорим за пропаганда на правителствено ниво и контрол на медиите. Тези, които тръбят, никой не ги чува. А те нека си тръбят, каква полза след като най-вероятно над 90% от населението не са запознати, просто защото цялата информация в свободния свят е филтрирана.

Въпреки пропагандата, страните с по-авторитарно управление, като Русия например, са чудесен източник на алтернативна информация, особено що се отнася до свинщините на запАда. Всъщност, в по-авторитарните страни в момента има по-голяма свобода на словото за критиците отколкото в "свободния" запАд.

Я кажи бе ромбец, как щатите информираха за разлива на петрол в мексиканския залив. Най-бруталната екологична катастрофа за последните деситилетия. Ти в момента знаеш ли какво се случва там, знаеш ли примерно що ноември месец се разхождаме по тениски и е 30 градуса? Кажи, спрян ли е разлива или и в момента в световния океан се излива безконтролно петрол? Знаеш ли що климата се променя толкова брутално бързо и се случват неща, които никога не сме виждали преди няколко години. Нали демокрацията те информира, айде кажи какво ни се случва.

Да съм споменал щати, мати и мексикански заливи?
Казвам, че е по-добре да съм информиран. По времето на Чернобил - не бях. Колко хора умряха от рак, щото "бяха" информирани.

Сега поне имаш шанс да те информират. И дезинформират де.. даже прекаляват.

Горе