От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!
Аз почти всяка година съм в Беларус и Русия и никой не мисли нищо общо с политическите и медийните пропаганди. Средсностатистическия руснак обича България, българите, морето, шопската салата, ракията, златни пясъци и все такива нормални човешки неща. Никой не го интересува нито путин, нито борисов, нито политиката, нито ес и простотиите му. Мога да гарантирам за думите си - всички обичат българия, без значение на политическите игри и лагери - през уя им е, както на мен ми е през уя ес, евразийския съюз и т.н. - мен ме интересува сельодката, водката, рускините. Всичко друго е накаква простотия, която нормалните и обикновените хора не ги бърка или някакви медийни манипулации.
Иначе за южен поток мога само да кажа, че се изпуснаха много милиони подкупи, службички и т.н. Баща ми преди много години работеше в руското посолство, примерно преди 10-15г. и тогава всички посланници и всеки в руското посолство точиха зъби за белене, колко ще вземе всеки ако проекта се осъществи, дори и баща ми щеше да се уреди тук там, за щжния паток е било абсолютно същото, само че в по-малък мащаб вероятно. Всичко е за пари. За мен лично България губи, но тя е свикнала - винаги да е губеща и бедна държава. Няма да има проблем.
Ти можеш да гарантираш за личните си познати руснаци, както и аз за личните си познати руснаци. Явно имаме различни познати, което е съвсем нормално при различната ни социална, обществена и работна среда, но ОК, при лични познати мненията са си субективни. Следователно, трябва да се потърсят обективни средностатистически непознати руснаци. Къде можем да видим, да чуем и да прочетем тяхното мнение?
Навсякъде!
Няма ги вече старите лафове за шопската салата, за братушките и за курица не птица... Винаги отношението на руснаците към българите е било дружелюбно и са ги смятали за близки. Но вече не е така, българите прекалиха и изгубиха едно от най-важните неща - не руските политици, а руските хора. Аз дори съм мек като детска учителка в примерите си. Преобладаващите мнения на обикновените руснаци са, цитирам (подлоги, курви, комбинация между бавноразвиващите се горещи естонски момчета и скачащите по майданите бандерлоги, висша единица за тъпотия, винаги са ни предавали, да ходят да се молят на турците) и къде-къде по-лоши неща. На 200 мнения я има едно, в което се призовава, ама не ги плюйте толкова, те не са виновни, управниците има са корумпирани, но и то бива оборвано веднага (Маккейн ги накара като не им плати дори стотинка, стига сме им търпяли идиотщините, прецакаха всички възможни изгодни за самите тях проекти, турците да си взимат раята обратно и т.н.).
Щом си идвал в Русия и си пребивавал тук дълго, то би трябвало да си научил руски. Затова чети. Нарочно не ти давам някой патриотарски вестник, а типично новинарски и непартиен - "Взгляд", където коментаторите обикновено са по-възпитани и не робуват на политически пристрастия:
http://vz.ru/news/2014/12/19/721381.html
http://vz.ru/news/2014/12/19/721267.html
http://vz.ru/news/2014/12/16/720743.html
Не казвам, че това, което чета, ми харесва и ми е приятно да го давам на българи. Но хората трябва да знаят докъде ги докараха "европейските ценности" и какво е вече положението не само в самата България, но и в интонационната среда другаде. Еврогейците винаги са се подигравали на българите (балкански мошеници, простаци, цигани, пикочоотделителната система на Европа и т.н.), това не е нещо ново, но лошото е, че вече го правят и бившите приятели.
Естествено, че не всички българи са еднакви, както и не всички руснаци са еднакви. Хората са различни и не може да се съди по една част за цял народ. Но лошото в случая е, че в много отрицателна посока се промени цялостното обществено мнение. На хора, които винаги са се отнасяли доброжелателно. Дори и по време на войни, в които сме били в противоположни лагери, народите ни не са се смятали за врагове и е имало взаимно уважение и доброжелателност. Докато сега това изчезна и май ще е задълго.
Не можеш да се държиш като момиче на повикване, постоянно да си променяш позицията, да се правиш на велик, да налагаш санкции, да обявяваш руснаците за агресори и опасни и какво ли не и да разчиташ, че винаги ще ти се разминава. В един момент ефектът се мултиплицира и дори и най-малкото камъче може да обърне каруцата.