От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!
Аз вече съжалих, че го написах да ти кажа забравих, че всички са путинолюбци.
Мен ме кефи, щото е пич и има характер, а не е безличен като всички останали политици. Има позиция човека и си я държи. А не като останалите "демократи" там, които използват тази дума за да убиват хора и са обезличили това понятие.
Вижте определение на понятието демокрация от Уикипедия на Български. Не е на Руски, за да могат да го прочетат всички, дори не е и на Англиийски
. (Извинете за цинизма ми)
"Класическата древногръцка демокрация в града-държава Атина днес е смятана от мнозина за пряка демокрация, в действителност освен общото събрание на гражданите, което взима определени решения, в Атина има и правителствени и съдебни постове, които се заемат от граждани, първоначално избирани чрез
хвърляне на жребий. Самото право на участие в политическия живот е ограничено —
гражданството е наследствено и ограничено до мъжете,
служили в армията. Смята се, че от
250 хиляди жители на града в класическия период, едва
30 хиляди са имали граждански права, а от тях около
5 хиляди редовно са участвали в общите събрания. Повечето държавни постове са определяни с
хвърляне на жребий, като само военачалниците и няколко други служители са избирани с гласуване.[13]"
"Въпреки че Римската република допринася значително за някои аспекти на демокрацията, в Рим също само
ограничено малцинство от жителите имат политически права. Често явление са и
изборните манипулации чрез промяна в границите на избирателните райони, като на практика много често висшите постове, включително тези на членовете на Сената, се заемат от
представители на няколко фамилии.[14]"
Това няма нужда да се коментира много, всеки може да разсъждава, както виждате още при първоизточника на демокрация е нямало демокрация, колкото и нелепо да звучи. Всичко е манипулация.
Та да се върнем на Путин. Човека не е демократ, а просто един добър владетел на огромна територия и много хора, който осъзнава общата картина около себе си и действа своебразно.