Точно така! Сигурен съм вече, че и 4-те партии работят по предварителен сценарий и са се разбрали да дадат мандата на БСП+ДПС, а в замяна те ще осигурят на Атака и Герб далавери, чадъри и т.н.
И ГЕРБ и АТАКА подкрепиха скрито този кабинет и това всичко според мен беше предварително съгласувано, за пред хората да играят сапунки.
Ако нямаше сценарий и партиите трябваше да гласуват по свои убеждения и програми, вота щеше да е такъв:
Кворум: 120
Гласуване:
За: 120 БСП + ДПС
Против: 120 ГЕРБ + АТАКА
При това положение, кабинета на Орешарски нямаше да мине и мандата се връща обратно на президента. Това е понеже се иска мнозинство от 121 ЗА, за да мине кабинета.
А при равен брой, предложението се смята за отхвърлено!
Така след това президента щеще да даде мандат на следващата по сила партия: ДПС - тук ГЕРБ и АТАКА пак би трябвало да гласуват против ако нямаше сценарий и гласуваха по своите убеждения и идеологии.
(Не съм сигурен дали след 3-тата по сила партия, мадата се дава на следващата)
(Но да приемем, че е възможно) След това мандата се дава на АТАКА и тук идва важния момент: и ГЕРБ и БСП имат допирни точки с АТАКА и ако гласуваха нормално, този кабинет би трябвало да бъде приет и би трябвало да е съставен
БЕЗ ДПС. Тогава ДПС остава в изолация. Това, мисля, че би бил най-добър вариант. Атака, Герб и БСП щяха да вземат министри, но нямаше да обсъждаме сега майчиния език примерно. Нали това беше мечтата на Волен. Да има власт. Ако бяха гласували адекватно и действали без сценарий, това щеше да стане!
Или другия вариант беше нови предсрочни избори след 2 месеца, който също е по-добър според мен
Та да обобщим, всички партии са в кюпа и са работили по сценарий. Всичко е режисирано.