От: Абе каква е тая глупост сега???
Проблемът не е в обикновенните хора. Познавам не един турчин/мосюлманин/арабин и тн нехристияни. И те са хора като всички нас, и те се усмихват и те плачат. Ходят нормално облечени, разговарят нормално, интересуват се от темите, които и нас ни интересуват. И те застват срещу неправдата и лошотията, и те са „за“ добродетелността и състраданието. И те се радват и купонясват, смеят се на вицове, усмихват се като нас, разбират от черен хумор и се базикат. И те мразят, и те се нервират, и те пцуват. Ходят по земята точно както нас и й тежат точно толкова, колкото и ние. Проблемът не е в тях.
Проблемът е в гадовете, които извличат ползи от определената религия, като мотив за обществено разслоение и повод за различия на социално, културно-битово и дори икономическо ниво. Това е гнусен инструмент, често прилаган още в ранна възраст, единствено с идеята за постигане на определени интереси от чисто икономическа гледна точка. Насажда се злоба, ненавист и омраза. Налагат се различия за най-първични неща, правейки ги исконни, като ценностна система, житие и вяра. Всяват се страх и притеснения по отношение на незачитане на интересите, правото на свободна мисъл и начин на живот, тоест – нагнетяват се чувства у обикновенните хора, че са обект на преследване за отнемането им на нещата, които за тях са святи/мили/ценни. Естествено, единственото което се постига така е отжчуждаване, диференциране на социална основа и задължително - омраза (че искат да им отнемат ценностите) и войнственост (за да ги защитят).
Всеки човек, член на съвременният живот, социален участник във всеки един ден, жертва на модата във всичките й аспекти, би трябвало да е напълно наясно, че религията не е нищо друго, освен контрол! Контрол над морала, над етиката, контрол върху социалният живот и както вече започна да се вижда – над икононическият.
Ето ви пример: какво каза Доган - „не може да управлявате без мен“ (не може да управлявате без моите 1млн мюсюлмани). Кои са твой бе!!? Тоест той обединява всички мюсюлмани в България за постигане на целите си, като използва единствено – вярата им, но не мюсюлманската вяра, а вярата в него. Тоест случва се точно това за което стана въпрос – постигане на чисто лични и комерсиални интереси. Е тогава, след като можем да имаме толкова голяма подкрепа (изгода в случая) „в името на вярата“ защо да не се възпитават (а според мен – третират) още от малки (после един виц, че се сетих...) и дори – защо да не наорем и засеем това което искаме да поникне!?
По въпроса за Сидеров и неговите „вандализми“ из града. Няма нужда да споменавам колко дразни тоя вой на сред центъра на столицата в най-оживеното време. Абсолютно нормално е поне 80% да искат да бъде спрян, ако не защото ни дразни и шуми, то заради един елементарен ред в една съвременна (мани христианска или мюсюлманска) държава. (На мен дали ще ми дадът да си пусна едни 500вата пред цум с някоя жица? Или защо не и друг пък с Преслава например. Ако е да, то съм убеден, че поне 4-5 партии веднага могат да се организират) Тук идва сега и въпросът: Има ли значение кой ще излезе да протестира за премахването на тази аларма? Ако това не беше Сидеров, а някой друг, по-различно ли щеше да е??!! Оставям сами да си отговорите, както и за това – защо след като сме равни в една държава, спазването на реда и законите не се изпълняват поравно, и дори няма и желание за това. Ти ако една аларма (в името на задружният живот) не искаш да махнеш, какво остава за далеч, далеч по-проблематични неща. За мен лично алармата си седи нарочно, точно заради повода, за да има тези различия (по-горе), за да пречи и да се мразим. И лично аз чакам махането й като желание за първа стъпка за един съместен (а той и е задължителен) живот и социални отношения, противното – за всичко горе съм прав.
А специално за ексцесиите като повод да изкарат Волен виновен и да отговаря за насъбраното напрежение между младите и от двете страни, то ШЕ ИМА ДА ВЗИМАТ
Сега вица
Били мутренски времена. Бизнеса бил труден, защото обектите за застраховане вече привършвали.
Две мутрета си вървели лениво и се чудели как ще докарат днес надницата. Тръгнали да пресичат една железопътна линия и единят веднага му светнало, че тая ресла не била застрахована и нямално стикер. И така щасливо, до като лепяли стикета се появил и влак. Туууу-тууу-тууу..и още не разбрали какво се случва, и борчетата били отвеяни...
След време, единят който оцелял, както си почивал в къщи, с гипс и бинтирана тиква, решил да си направи един билков чай за по-бързо оздравяване. Турил чайника на котлона и зазяпал финала на кеш...баш на дуспите. По едно време го стреснал шум..същият туууу-туууу-тууу...Скочил панически и започнал да млати чайника с патериците - „Маамицата ви мръсна аз.. вас че ви тепам още до като сте малки“