Ако сте мин.пресидател?

От: Ако сте мин.пресидател?

Бъркаш- защо връзки от мафията, трябва да си от самата мафия и няма да търсиш връзки!

Сега остана и да ме убедиш, че в бг има голям бизнес който не е обвързан с мафията. :D

Сега остана и да ме убедиш, че в бг има голям бизнес който не е обвързан с мафията. :D

Има бе, това е когато мафията си легализира бизнеса :D - мога ти дам примери, ако щеш

Има бе, това е когато мафията си легализира бизнеса :D - мога ти дам примери, ако щеш

:D You must spread some Reputation around before giving it to blackout8 again.

Не ставате за тая работа. Нито един. Действате конкретно, вместо глобално. Искате наказания, вместо да създавате правила. Харчите пари, а не мислите как да ги правите. Мечтаете за конкретни начинания, а не създавате среда в която те сами да се раждат.

Правила има - само реформа трябва.

Нещата за които съм писал аз не трябват милиарди.
както казах - Дори и да има паи, без желание няма да стане...

относно неща за които писах:

1 - тук пари не трябват. В момента изтичат милиони. Дори без печалба да се работи (когато се национализират) - пак ще е успех.

2 - лекарствата трябва да се намлят цените задължително. Не може в съседни цени да са толкова по-евтини. Пари за ремонт и оборудване има - просто трябва да се спрат течовете :) при добре работеща икономика (т.е. всички работят и си плащат здравни и т.н. има пари в хазната) - може да се отделят повече за нова паратура и поддържане на болниците.
(винаги съм се питал - в зраел какво има - апаратура и специалисти - тук не може ли да ги има???? първото нещо се купува а във второто може да се инвестират седства за обучение на специалисти в чужбина)

3 - тук трябват жълти стотинки, но може да се направи много. Без образование няма да има успех във нищо. Много ще ми е интересно и ще се види ефекта отще на следващата година. учениците ще ходят на училище не заради това, че иначе ще им пишат отсъстви и няма да получат помощи. защото няма да могат да минат годината. А за да я минат ще учат - Нали това беше целта? Постигахме я. друго не е важно/

4 - тук трябва време и много работа - и пари разбира се.
Циганите ще спрат да раждам по 5-6 деца и няма да ми тежат (след 10 години и те ще родят по 5-6 и на тях трябва да давам помощи)

5 - пари и най-вече воля- тук парите не се наливат в каца без дъно. Парите тук се инвестират и държавата ще просперира ако всичко се прави в интерес на България.

6 - тук ще трябват пари но еднократно. разбира се нямам предвид от типа на - 500 млн. за компютри, 1 млрд. за обучение. Защото това е нещо като подигравка с данъкоплатците. Всичко може да стане по-евтино и дори по-качествено ако се мисли не за интересите на някой други.
=============

Всичко трябва да се прави едновременно. Искам да кажа, че не може да имаме цъфтящо образование с умираща икономика. Или пък добро здравеопазване без образование....

В момента за голяма част от нещата ни се казва какво да правим - това бих го ограничил с цена на всичко.
САЩ си мисля, че може да конторлират целия сват - но не са познали, ще им дойде времето и на тях - само трябва да изчакаме...

Винаги съм се чудил - все едно, че ще занесат парите и властта в гроба. Мамка му. Това не са патриоти. те ще изгният но България остава и след нас - и за това ние трябва да се погрижим тя да остане хубава и силна.

Не може да не може! - това е истината. Ако съм министър председател ще намеря хората, ако ще и от другата страна на Земята да са - които да кажат как да стане.

какво означава това You must spread some Reputation around before giving it to nortrant again.

това означава, че скоро си ми давал реп, няма нищо.
п.п. това ти е първата тема която ми харесва.
Въпреки,че зарасди нея ще губя още нервни клетки и то на вятъра...

Aa a, нема да се разбереме за данъците, плосък данък е най-справедливото нещо. Защо тези, които си скъвсват гъза от работа, трябва да да бъдат ощетявани с още по-голяма част от дремещите за по 500 лв на дръжавна работа?
Частта от дохода, която се взима трябва да е еднаква! Мани ги тия социалистически прийоми , социална справедливост, демек богатите да издържат бедните,

Във всяка държава има мафия. Това е неизбежно.
Лошото е когато тя запоне да се меси в управлението на държавата. Е точно тогава вече мафията си има държава!

Работа на управялващите е да го предотвратят.

Aa a, нема да се разбереме за данъците, плосък данък е най-справедливото нещо. Защо тези, които си скъвсват гъза от работа, трябва да да бъдат ощетявани с още по-голяма част от дремещите за по 500 лв на дръжавна работа?
Частта от дохода, която се взима трябва да е еднаква! Мани ги тия социалистически прийоми , социална справедливост, демек богатите да издържат бедните,

В швеция данъка е над 49 % какво ще кажеш

blackout8 не сме земеделци, но имам познати от моето село земеделци и просто ми става много тъжно като
чуя някой да плюе и да обвинява земеделците че имали много пари. Трябва да те правя малко на село
да работиш по цял ден на това слънце за 20 кинта и да видим дали ще си доволен. Имам приятел там,
на който родителите му се занимават с отглеждане на крави и работят 5 човека за да отглеждат
70 крави и изкараното на месец е под 2000лв., а разходите не са им малки. Незнаеш какво е там,
така че недей говори. Отделно че не им дават пари от еврофондове въобще, защото все ти намират
кусури. Казват ти направи си ферма и ще ти даваме субсиидии. Обаче добре ле мам* в* д**** откъде
да намерят 600 000лв. за ферма при получение че едвам спестяват по 200лв. на месец. Кажи ти да им
помогна господин инвеститор. Ще ти кажа какво уча щото ме пита :завърших ОМГ в Пловдив и сега уча
Приложна математика в СУ с едни от най-добрите математици в България и нито един от тях не съм
чул да казва нещо добро за правителството, а напротив. Имам около 5-ма приятели, които учат икономика
и безнес в УНСС и те са на моето мнение относно Герб. Предполагам че ние сме доста зле, а ти си велик
инвеститор. Явно си милионер, защото за да си преуспял инвеститор в BG трябват многооо пари.
Предполагам си завършил и харвард и си се издигнал от чистач до преуспял инвеститор. Казвам
това, защото само обиждаш че хората били тъпи, не работили достатъчно и разни такива. Мога да ти
кажа само че много хора работят много здраво и не са безмозъчни, но всеки иска като работи здраво
да има нещо отсреща. Да не се притеснява как ще си плати сметките. Да кара нова кола ако ще
да е ford или opel, но в България просто живееш!

мин.пресидател - кво туй???

За плодородната и необработваема земя - всичките безработни и цигани ще се впрегнат там и тогаз няма да се внася нищо от чужбина.Дори ще продаваме навънка но без пестициди и т.н
Даласе, ебаваш ли се или да?!

blackout8 не сме земеделци, но имам познати от моето село земеделци и просто ми става много тъжно като
чуя някой да плюе и да обвинява земеделците че имали много пари. Трябва да те правя малко на село
да работиш по цял ден на това слънце за 20 кинта и да видим дали ще си доволен. Имам приятел там,
на който родителите му се занимават с отглеждане на крави и работят 5 човека за да отглеждат
70 крави и изкараното на месец е под 2000лв., а разходите не са им малки. Незнаеш какво е там,
така че недей говори. Отделно че не им дават пари от еврофондове въобще, защото все ти намират
кусури. Казват ти направи си ферма и ще ти даваме субсиидии. Обаче добре ле мам* в* д**** откъде
да намерят 600 000лв. за ферма при получение че едвам спестяват по 200лв. на месец. Кажи ти да им
помогна господин инвеститор. Ще ти кажа какво уча щото ме пита :завърших ОМГ в Пловдив и сега уча
Приложна математика в СУ с едни от най-добрите математици в България и нито един от тях не съм
чул да казва нещо добро за правителството, а напротив. Имам около 5-ма приятели, които учат икономика
и безнес в УНСС и те са на моето мнение относно Герб. Предполагам че ние сме доста зле, а ти си велик
инвеститор. Явно си милионер, защото за да си преуспял инвеститор в BG трябват многооо пари.
Предполагам си завършил и харвард и си се издигнал от чистач до преуспял инвеститор. Казвам
това, защото само обиждаш че хората били тъпи, не работили достатъчно и разни такива. Мога да ти
кажа само че много хора работят много здраво и не са безмозъчни, но всеки иска като работи здраво
да има нещо отсреща. Да не се притеснява как ще си плати сметките. Да кара нова кола ако ще
да е ford или opel, но в България просто живееш!

Ще цитирам Унуйза:

Знанието е сила, незнанието - работна сила.

Това, че има убита възвращаемост в този сектор, кой те кара да го работиш? Има стотици ниши с много по голяма възвращаемост. Ами като нямаш китни няма се занимаваш с това чисто и просто, то предприемачеството да не е за всеки, ако бе така всичко щеше да е там. Алтернативна цена на капитала викаш на вас ви дава отрицателна възвращаемост питанката защо продължаваш - питай приятелчета си в УНСС да ти кажат какво се прави в такива случаи, ако не знаят те ще питат техните лектори. А пък аз имам доста познати които стартират бизнеси и казват по-добри условия няма за стартиране на бизнес, да не казвам колко се спукват в момента да купуват земи и да строят, що бе нали е най-лошото? Не се оценява какво имаме и все се намира някой да е виновен това не разбирам. Ако нещо не върви, сменяш го с друго, но да виждаш че не върви и да се инати човек, че друг му е виновен е смешно. Отвори един инвестор.бг и гледай коментарите, половината са на твоето мнение край апокалипсис другата половини изкупува всичко на безценица и вече имат по 20-30% възврщамост за 6 месеца.

Никъде не съм казал че хората са тъпи, казах съвсем друго нещо върни се чети ще разбереш какво говоря.

Виждам някакъв неприязнен имаш, та в БГ в момента се наливат много пари но няма да чуеш по тв-то много за това - в момента се налива в биопроизводството с пласмент западните пазари - охльовъдство, пчелен мед и производните му, като най-голямо перо прашец, био тор и т.н мога ти изброявам ако искаш може и инфо ти дам - да ти кажа всички които правят това, не са на държавна хранилка, шо ли? А маржовоте са от сорта на 30-50% на година. Тези малки ферми с кравите спокойно ги затваряте и почвате с алтернативни бизнеси, проблема е че се иска се плати цената, но никой не иска я плаща. Нямам цел се дразня, просто говоря обективно - обектно че едни губят а други печелят, а най-обектното е че парите си сменят собствеността те не се губят, задава се въпроса защо едните имат а другите нямат.

А и един любим цитат на Форд, надявам се че ще го разбере:

"Ако парите са вашата надежда за независимост, никога няма да я имате. Човек може да има истинска сигурност на този свят, само ако притежава резерв от познания, опит и умения."

Повтарям ако не си разбрал нямам идея се дразня с теб, прочети 1вия ми пост по темата ще видиш колко от вижданията ми са в платформата на бойко и компания от която и да е партия

Последно редактирано:

Имам дълбоко уважение към всички селяни/фермери/хора трудещи се с двете си ръце. Както имам и уважение към знанието. Не се среща често комбинацията селяни с големи познания по бизнес. Яд ме е че им се сваля изкупните цени, че се обвързват с регулации, че скачат всички разходи - че се монополизрат от прекупвачите и те им изяждат труда - за това е виновно правителството че не следи монополизацията. Но също така не мога си представя рационално мислещ и образован човек, да продължава в същата ситуация, като има потенциални десетки други възможности, и да не се реши да го прави и остава да го прави това и да тропа другите за ситуацията в която се намира, като дойде сега сергея или който и да е кво мислите че ще се промени в най-добрия случаи да спадне тази дългова тежест, но от там насетне всичко по старото му на края пак ще сме в изходна позиция! Трябва промяна в мислите, много просто и много трудно

Даласе, ебаваш ли се или да?!

напълно сериозно говоря
затварям икономиката, това което може да се произвежда в България - тук ще се произвежда, така народа ще работи и няма да има безраборни!
Което не може да се произвежда , ще се внася!
Ако продукцията надвиши търсенето - изнасяме навън,ама качествени плодове и зеленчуци!
Народа ще има пари за всичко и Бизнесмените- сиреч моя милост доволни!

Не ми се спори с теб blackout8. Ти явно си някакъв общински съветник не герб.
Знам ли те! За първи път срещам някой толкова наивен човек, който ми обяснява
че положението било розово в БГ. От Европа затова идват и ни казват че няма
развитие никакво и има много корупция. Като не вървяло някаде дай да започваме
на ново. Тва да не е вафла ле човек. Градили и развивали някакъв бизнес хората
със сумати години и изведнъж спират и кво да правят. Те си разбират примерно
от отглеждане на крави и искаш програмисти ли да стават или кво... Тва ти
обясних накрая. Не че не се изкарват пари от нещо. Просто един нормален
човек, който работи здраво и се е развивал с години иска да изкарва пари,
които ще му стигнат да живее един приличен живот. Да кара нова кола,
да ходи на почивка, да може да си купи хубава техника примерно, както
е във всички европейски държави. Дай някой съвет за пенсионерите
господин икономист. Те са мързеливи ще кажеш сигурно. Вместо да ходят
да бачкат в строителството си сидят вкъщи и мързелуват. Моят съквартирант
работи в БАН колкото и смешно да изглежда на някой(учи физика момчето)
и е с отличен успех и заплатата му е 300лв. на месец. Кажи ми тва нормално
ли е. Друг колега преподава във ФМИ на по-малките и взима по 2,5 на час.
Тва нормално ли е... Или те са шматки учили физика и математика цял живот
и вместо да станат земеделци с ламборджинита си работят по специалността.

Ти обаче виждаш ли как искаш върнеш комунизма, дай всеки който му е кеф, да прави квото си иска пък ние всички ще му даваме високи заплати, щото така трябва да бъде.
Това че цял живот си работил едно не означава, че нещо промени ли се и ти не трябва се променяш с него. Аман от този комунизъм честно. В 21в. ако не си гъвкав само ще ревеш.

Разбира се че не е нормално следващия път отиват на избори и гласуват с акъл, не с елементарните манипулации. Ако искаш нон стоп те субсидират, щото видимо си калпав да работиш в конкурентна среда гласуваш за най-социалната партия. А ако искаш следващия път като имаш проблем и не ти хареса работа, просто да си смениш работодателя гласуваш за тези партия дето силно бачка за бизнес средата. Съдбата ти е в твоите ръце, не в моите аз съм си направил изборите.

Добре! Първо не говоря за себе си. Аз лично съм що годе добре и се развивам,
защото в това с което съм се захванал има хляб дет се вика. Говорим като цяло
за обществото. Моят въпрос към теб е ти какво си учил? Знаеш ли какво е да си
учил 10 години усилено математика и накрая да работиш за 2.5 на час, колкото
взимат и чистачите в чистота. В крайна сметка се отклоняваме от темата
а тя е правителството. По твойта логика и един мангал за министър председател
да сложим все тая. То винаги има от къде да се изкарат пари. И си прав. Наистина
може да се правят пари ако знаеш откъде, но не това е въпроса. Въпроса е че може
да има пари в наукта,земеделието. Пенсионерите да взимат нормални пенсии, но
това не се получава. Това ми е проблема. Проблема не ми само аз да съм добре.
Проблема ми е че 80% от населението са зле. И вземи кажи накрая с кво се занимаваш,
че силно почна да ме съмняваш че си някой с гербаджийска длъжност и тука дошъл
да обяснява как те били страхотна партия. А да ми говориш че искам да върна комунизма,
извинявай много БОЙКО е комунизма пич. Те си гласуват законите. Те си решават кво
да става в тая държава. Аз не искам комунизъм. Искам нормална държава за живеене.
Не държава, в която не може да събера 5-ма приятели да напраим море че всички нямат
пари. Не държава, в която баба ми няма пари да отиде да си купи една вафла!
Не държава в която младеж печелил състезания по математика изкарва колкото
чистач!

Е аз да не съм изкупителна жертва. Това са условията. Има начин как да се реши всичко, няма воля да стане. Няма воля от никоя партия. Да казвам който и да е на власт това ще продължи, защото си има план да сме в пасивна роля.

Питал ли си се защото при целия потенциал, ние най-бързо го загубихме от всички? Че богатсвото което сме имали 45 години и сме го трупали се разпродаде като топъл хляб от Костов където само метала на завода като скрап бе по голям от цената на продажбата, че благодарение на това което направиха БСП-то и хипер инфлацията много се облажиха. Или пък това че Костов, Сергея, и още няколко големи лица са били в полагането на основните на разрухата на БГ. Кое ти е трудно да разбереш? Че Костов е един от първите които подписва плана Ран Ът, след 8 години го материализира и сега се бие за българите или за тройните или за герб или за които и да е.

Кажи ми открито вярваш ли че които дойде на власт ще промени нещо - тези които по малко крадат и мажат и нещо правят, се избират, нямайки алтернативи - сега основния аргумент е че герб затрили 4 милярда за 3 години, ами 3ните знаеш ли че за 1 месец от ноември до декм. 2008 изтриха 4 милярда от резерва а? Знаеш ли де отидоха, щото аз не знам?

Истината е именно там че в такива условия никой не го бръсне за слива от политическата страна. Това че по времето на 3ните че сме били силни благодарение на тях е лъжа и измама, изсипаха се десетки милярди от вънка в БГ яко задлъжняхме към майките дойде кризата загуби се доверието превърна се в рецесия всичко живо го е страх за парите си Испания и Италия са напрага на фалит, на прага на разпад е ЕС управлява и тя от некадърници, всеки гледа какво да прави за себе си не случайно има такива размирици защото хората знаят какво ще се случи с тях, поне ние тук сме свикнали да оцеляваме

Как си представяш каквото и да е като ръст за БГ от страна на д-вата - няма как да стане, в момента дори целия ЕС това което прави е да отлага във времето и допълнително да товари хората си - от началото на 20в. всички разбраха че д-вата няма прави нищо за теб - помогни си сам да ти помогне бог, само лична инциатива е лъча надежда за БГ.

Сега разбираш ли защо пиша това защото колкото по-рано се образова масата и стане съзнателна за реални условия толкова по лесно. А за възрастните семействата помогат. Добре че тази институция в БГ е оцеляла защото ако е нямахме, просто не знам.

Последно редактирано:

Абе, момчета, бийте от време на време по един ентер, направо е мъчение да ви се четат постовете.

Специално за теб ще удрям, ама не виждам смисъл да продължавам в тази тема - изчерпа се - само аз и промоцията останахме

Точно го каза! Трябва да се образова масата. А как става това, като
таксата в университета ми за последните 3 години скочи със завидните
75лв. Точно откакто г-н Борисов е на власт. Брати ми е 3 години по-голям от
мен и завърши същата специалност и за 4 години му скочи таксата с 50лв.
при така оплютите БСП. Сега да не кажеш че съм бесепар. Не съм определено,
но честно казано мисля че при тях беше по-добре. Как да има образовани
хора като стипендията за судентите е между 80-120лв. Как да има образовани
хора, като заплатите им са като на чистачите. Знаеш ли че на МВР бюджета
е най-голям? Питам защо? Защо не вкарат малко повече пари в наука,стипендии.
Колко хора от моят университет отиват да работят и преподават в чужбина
и предават знанията си там, а не тук, където трябва. Но няма как да е иначе,
когато финансовия министър казва че БАН са "Феодалните старчета".
Наистина трябва доста образование, но когато ни управляват полицаи,
не виждам как ще се промени това.

Горе