От: Акцията "нарежи си дървата - ядосай съседите" продължава!
Аз имах същия проблем с бабата която живее над мен - цепеше дърва направо в стаята си. Та казах и на жената че по този начин ми пада мазилката, не ми е толкова за шума, защото тука всички комшии сме купонджии и всеки си пуска висока музика, разбира се никога след 23:00 h, но тя цепи след обяд, никога сутринта. Жената се оказа разбрана и вече и ги докарват нацепени.
Според мен това си е жива набутвация дървата. Бившата ми приятелка се топлеха в апартамента на дърва и въглища, е ами аз като направя една сметка, то даже ти излиза по скъпо от тока. Все едно че си платил целия зимен ток предварително че даже и оставаш бакшиш отгоре. Не знам... но аз така го сметнах. Аз съм с климатик OSAKA клас "А" който максималната му мощност е 900 W т.е. няма 1 KW и това е макса му. Ами върши ми страхотна работа. Мисля да купувам още един, но мобилен климатик за да го местя. Дърва ползвам във вилата в Странджата, ама там никой не живее и ходим с мойта приятелка от дъжд на вятър за купона с авери и техните приятелки, за разпускане.
Аз например никога не бих се отоплявал с дърва в апартамент - целия ми килим ще стане в стърготини, а пък като върне обратен вятър печката започва ужасно да пуши и в стаята лисици да ловиш. Ще ми вмирише мебелите на пушек, нали помня как беше укаден апартамента на бившата ми приятелка - тавана им черен, уж буриите изолирани, всяко лято мазаха тавана и стените, защото всяка зима ставаха черни, чак тапицерията на фотьойли и дивани миришеше на въглища. Мерси такава икономия
- да ми очерни всичко, да ми укади дрехи, тапицерии, пердета, мебели че и PC-та сървъри имам вкъщи, не бих допуснал да се напълнят със сажди. Не знам, според мен това е заблуда че спестяват пари с дървата, даже мисля че по скъпо ти излиза в сравнение ако се отопляваш с климатик, и мръсотията отделно... ужас. Дървата са за къща на село, ама не и за апартамент.