Членството на България в ЕС е най-мощният геополитически лост за постигане на националните ни интереси и на националния идеал - обединение на всички българи без физически граница между тях. Всеки, който е срещу единен и силен ЕС е против интереса на България. Съгласен съм че в момента е в криза но нео-либералите вече губят позиции в доста страни и неизбежно ще ги заместят консерватори. Един пример, ако Македония влезе в ЕС това ще е празник за България и за българите там. Не можем да си позволим да бъдем заложник на геополитическите спорове между Русия и САЩ, трябва да използваме механизмите на ЕС за гарантиране на суверенната ни воля и еднозначна геополитическа ориентация.
Така, виж сега, много мразя, когато пиша 50 реда, а ми отговарят с 5. Това просто е върха на всяка "дискусия".
1. Не покривахме реалните критерии за членство в ЕС, освен на книга, сега искали в Шенген да ни пращат, хората си ни го казаха, че само с критерии по книга няма да стане.
2. Геополитечески лостове имат Русия, САЩ, дори Китай, ЕС няма такива неща, още по-малко България. Къде намесваш България в геополитиката?!?!? Това е същинско кощунство, ама аз какво разбирам, клета майка България на три морета и ракията на масата. Ако ЕС, беше истински геополитически играч, първо в ЕС, нямаше да има американска армия, защото самият съюз щеше да има собствена такава. Мога и още и още да давам все неща, които другите имат, а ЕС няма.
3. Македония? Имахме няколко шанса, поне бегло да възкресим идеала от миналия век, но уви чичо ви Бойко пропиля всичко. В други ден, дори да влезнат македонците в ЕС, първо няма да взимат БГ паспорти, второ няма да дават и 5 пари за България, трето най-много да ни налазят и нас албанците, та и техните ислямистки простотии да тъприм. Къде гледаш Македония, след като сме супер изпаднали и нас не можем да си оправим? Типично за Балканите, аз съм зле, ама ще оправя комшията, че съм цъфнал и вързал в главата.
4. Всеки, който е против ЕС е против интереса на България? Ако ЕС е против този интерес? Изгубихме таксите от ЮП, които можеше да взимаме само за транзит на газ, ама това явно не е в интерес на нацията. Ако искаш още примери ще дам, но ти явно наистина си повярвал в този ЕС, че му дреме за нас. Точно този ЕС спонсорира Б.Б, който води смотана политика, а ти говориш за някакви смели държавници?
5. Нео-либералите губели позиции? Ами има едно понятие "Дълбока държава", което не се отнася само за САЩ, ами го има и ЕС. Де факто, ако дойде неудобен човек, ще му се прище да отиде в ада. Това, че се разиграват циркове с десни и леви си го има от панти века и е за пред публиката в цирка. Ако мислиш, че някой ще те остави ей така да дойдеш на неговото място... В Германия например има цели градове, в които, ако се проведат реални избори ще осъмнат със знамената на ИСИС и Ал Кайда. И това не е само там, така че ти си прецени дали изборите са нещо реално и не само в ЕС.
6. Когато влезеш в ЕС, голяма част от суверенитета ти отива по дяволите, още повече, ако си в нашата позиция и не можеш дори и 5 лева да напечаташ сам. А когато си бедна мижитурка, заебваш кроежите си да се пълчиш пред началниците, защото ще си резнат фондовете и ще се гърчиш като червей.
Унгария и Полша няма как да ги сравняваш с нас, просто е смехотворно.
7. Ето и още една точка, НЯМАМЕ НАСЕЛЕНИЕ. Великият ЕС ни взе работната сила и "мозъците", САЩ също. За какви неща говориш, когато изчезваме като нация, като държавнотворчески народ в страната си, когато ЕС подкрепя всяко шибано малцинство и ново изникнала религия или култ, но българина разбираш ли бил един от най-големите расисти в Европата. Без население, нямаш икономика, без икономика, каквото каже ЕС, това ще е тук. Къде обърна реда на нещата от България към ЕС? България копченце не може да каже, а пък ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ лостове ще ползва...
Сериозно хвани влез в час, това което говориш е смешно и е типично за еврофилите, които си живеят с розови очила на главата.