Ти какво искаш, да "пляскаме руснаците" и те да ни галят с перце? Нали сме с американците, що американците не ни осигурят газ?
Въз основа анализа на данните от Евростат COMEXT е видно, че средна цена 30 € / MWh за доставка на газ по дългосрочни договори с Русия е сред най-високите цени за газ през Q3 2011 г. В края на третото тримесечие на 2011 г. най-високата цена на Русия е при доставките на газ за България. В пълен контраст са средните цени на газа по дългосрочните договори с Норвегия, които са под 19 € / MWh през тримесечието, което представлява дори по-ниски цени от цени хъб за същия период в Обединеното кралство.
Аз се чудя, гоним Русия или САЩ а не разработваме нашата си страна толкова много потенциал имаме, но все чуждото гледаме!
Куул, аз за газта казах ли ви с Блекито, че има уловка, която ще стане ясна по-късно ама вие не ми повервахте. :wink:
Kъде е уловката?
Да започне с едно малко нещо - новите договори пак са обвързани с цената на петрола (това го написах и в предните си постове) ... като скочи петрола скача и цената в договора и 95% съм сигурен че няма да падне под минималната в договора ако петрола падне (защото нямаме начин за алтернативни доставки засега)... На световните борси газта от години вече не е вързана с цените на петрола тоест газпром пак са си оставили вратичка да ни гърбят - точно както правят братушките нале
Какво се правиш на луд? Ето ти цитат от мнението на Куул:
Приятелю за това благодари на Р. Овч. за прокрадване на идеята на бай руснак от миналия път. Не е нещо ново. Иначе батак си е. ДА! Това пак показва колко са ни братушки.
Ами знаеш ли какво е било на преговорите?! Хич не ги оправдам, но като знам че е можело още по зле да е ....
Инетесното е че като се разбра за предишния договор и обръзването никой нищо не викаше хахах и из нета
Питанката е тези 20% са от номинална, а при динамика имам ли ги пак 20%. Аз това само не разбрах.
Реално след нова година може да се намали с 9% газта като още не потвърдено официално. 20% не бяха 20 още от самото начало щото в тях включваха и тези от лятото.