Атентата срещу Гешев. Не искате да живеете в такава Държава

аз ще ти кажа откъде идва.... от срещата му на Стойнеф с някой политик и ония му е обяснил каква е далаверата в детайли като стане политик и той сега в типичен за политик език обяснява как трябва да си върнем държавата.... бъди убеден , че скоро на Стойнев му предстои влизане в политиката , я като общински съветник я като депутат кандидат..... друга причина не виждам
Вярно, че говори като политик. Почти веднага след, като си прочел какво е написано и го забравяш, защото с много думи е описано нещо, като нищо:) Ето, след Нанди, втори политик от форума, може да ми се разсърди.

Добре, @stoineff годинките летят и живота си минава. Да, много хора мръкнат, просто за да мрънкат, но си излязал и говориш на принципа на Гьобелс и стоте пъти повторената неистина. Възможно е много хора да сме заблудени и всъщност всичко да е както трябва.
Ти казваш, че е както трябва, почти всички други казват, че не е както трябва?

П.с. Преди известно време в някакво предаване слушах мантрата, че законите били добре, не бил проблема в законите, а в хората, на което опонента отговори, че проблема е в законите. Което е логично, след като законите не са добри, не са ясни се прилагат по усмотрение.

Знаете ли колко алинеи и точки препращат към други разхвърляни насам и натам? Противоречат си, отричат се, полувинчати са. Аз си мисля, че никой не знае, даже най-големия юрист. Това е един тотален хаос. Или значи приемаме древната формулировка, че хаоса поражда ред.

П.п.с. Ето на, не знам защо си мислех, че дискриминацията по възраст е разписана в Конституцията. Но се оказа, че не е. Защо законите ни са лоши, аз кавам, че са кофти? Защото са правени в движение, и може би това е най-малкото. Явно в къщичката България основите не са както трябва. Не знам, на мен ми звучи логично след като основите са сгрешени и другото да е грешно. И какво да правим сега? Да събаряме и отново да строим ли?
 
Последно редактирано:
Значи в твоето семейство шанса е 100% и всички сте европейци под конец, а извън семейството положението е трагично и от 20 човека едва попадаш на 1 читав. Ти да не живееш в центъра на циганската махала? :D

Да, постарал съм се и продължавам да се старая да възпитавам детето си на правилни порядки, уважение към учител, ред и правила. Това е за да му дам основа за правилно мислене и тълкуване на това кое е редно и правилно, как да се държи отговорно и с уважение към околните.
Усилията не са само мои, а и на съпругата ми.
Къде живея? В един от известните уж хубави квартали на Варна, където е точно толкова мръсно, колкото и в Гъбената махала или Максуда. Крадат се колела, инструменти, трошат се детски площадки в иначе хубавия и модерен парк в квартала. Ритат се и къртят кошчета. Маймунщина и половина. Достатъчно е да се излезе в парка за 5 минути за да се види за какво иде реч. Как всеки плюе семки, хвърля фасове, оставя си шишетата и пакетите от храната под пейката, как деца докато се чудят как да строшат за пореден път покрива на детската пързалка няма кой да ги погледне, защото мама оправя клюките и пие бира по обяд. А кажеш ли на детенцето й "недей така" - веднага забравя бирата и скоква като попарена "ама кой си ти че ще ми говориш на детето бе, знаеш ли коя съм аз" и започва да звъни на мъжа си. Коя е тя? Квартална дрис*а, без възпитание, отглеждаща ново маймунче с досада, че не е успяла да го хвърли на баба му, защото уикенда е още далече. Една такава с мъжа й и кучето им ги изгоних от парка, след като редовно си пускаха кучето свободно да бяга (до парка има друг парк, но заграден и за кучета) и кучето им този път подгони детенце, което горкото, изпадна в истерия.
Мине буря, паднат клони по пътеките - мързи ги хората да се наведат и отместят клончето. Прескачат го, ще се спънат, ама няма братче - под достойството им е да направят нещо, което ще помогне на следващия след тях.

Миналото лято във Валенсия се разхождаме покрай детски площадки. Една майка не чухме да изкрещи по детето си, едно дете не видяхме да прави нещо нередно - да врещи като ненормално, да се мъчи да счупи нещо. В метрото и автобусите, въпреки че не са първа младост нямаше и една надраскана или разпорена седалка. А във Варна, новите автобуси - с нашарени седалки, натрошени спирки...
Няма култура, няма и кой да се заинтересува да я създаде в собственото си поколение (за родителите говоря). За родителя е в реда на нещата детето им да е като тях, няма нужда от прогрес или подобрение, както са си - всичко е идеално. Точно и затова ми бе предната публикация. Да се държаха половината от хората отговорно и нормално, възпитано и чисто, щяхме да живеем в далеч по-уредена държава. А ти, AseasRoa се смей или каквото искаш прави. Живеем в свободна държава и време.
 
когато държавните институции започнат да уважават хората ( чрез чийто данъци им се плащат заплати и имат бюджет изобщо да съществуват ) тогава и хората ще почнат да уважават държавните институций! За сега такова нещо не виждам ! Примери мога да дам - милиони!
 
  • Like
Реакции: ROA
когато държавните институции започнат да уважават хората ( чрез чийто данъци им се плащат заплати и имат бюджет изобщо да съществуват ) тогава и хората ще почнат да уважават държавните институций! За сега такова нещо не виждам ! Примери мога да дам - милиони!
Не знам, що ми "изникна" емблемката за рециклиране. Омагьосан кръг. Ето на - дали депутатите се раждат калпави? - разбира се, че не, дали само калпавите стават депутати - ествено, че не.
Просто системата или ги прави калпави като самата нея, а ако не станат като нея ги изплюва. А от друга страна те правят системата. Ето на еднин политически, системен и глобален кокоши-яйчен въпрос.

Как да се чувства човек, който според закона, който пуснах е боклук, дори бих казал отпадък. Отпадъчен материал, така излиза. Другото са някакви, как да кажа фарисействане. Реално това ми казват, щото като са писали Конституцията не са си дали сметка (вероятно). Понеже тогава е било на мода дискриминацията да е предимно на полов и етнически признак, може би не им е хрумнало, че има и други основни дикриманиционни... практики. или иначе казано - не могат да отсеят зърното от плявата. Значи нямат капацитет, толкоз, някой ако може да ми опонира смислено, да видим дали греша? От моя опит по форумите, когато няма какво смислено да опонираш, или мълчиш, или сменяш темата. Засега виждам предимно мълчание.
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: Vbb
@angelovarna проблемите дето имаш със съседите в квартала бих ги определил като културни. Просто към този момент хората в твоя квартал са такива, а там е работата че не е само твоя квартал. Според мен хората подобряват културата си с времето, но това се случва много бавно. Може би и във Валенсия някога хората са били прасета и им е отнело еди колко си десетилетия докато са се култивирали.

Като казваш за драсканици, в училището дето съм учил основното през 90-тте, и то тогава беше нова сграда, беше пълно с драсканици навсякъде по стените. После като съм влизал там след години (там се правят изборите) най-силно впечатление ми е правило липсата на драсканици. Вместо това по стените се виждат разлепени рисунки на ученици и такива неща. Не знам как е станала промяната, но е станала. Може би от моето поколение сме били прасета, може би тогава не са инвестирали в редовно боядисване на стените, може би са въвели ред с наказания, може би днешните деца са намерили алтернативи на драскането по стените (примерно да си гледат в телефоните).

Аз съм съгласен, че е по-хубаво хората да са културни и дори се смятам за културен човек (то кой ли не се смята), но вярата ми в добрата култура не идва от уважението ми към някакви институции. Даже съм леко анархично настроен и като чуя думата "институция" почва да ми се гади. Просто знам, че ако например искам да няма боклуци наоколо, то трябва и аз да си хвърлям моите боклуци в кофите за боклук. Иначе ако ги хвърлям където ми падне, така давам пример на останалите и те да го правят. Само че не си хвърлям боклуците в кофите за боклук за да спазя някой закон, който дори не знам дали съществува. Никакви политически съображения не ме карат да спазвам това културно правило.
 
Да си дойдем на думата :)
Не съм убеден, че почти всеки българин е имал вземане-даване с политик, ама как и да е.


И то няколко пъти се опита да го обясниш това, но то звучи много странно. Все едно казваш, че много хора са против интитуциите, което ги прави анархисти. Според мен масата от хората биха оценили ниско работата на някой политик, партия или дори всички партии, но не са против управлението и системата като цяло, не са анархисти. То трябва определено ниво на осъзнаване за да можеш дори да си представиш нещата от анархична гледна точка, каквото осъзнаване е далече от главите на повечето хора на планетата. До толкова, че анархията е табу и анархистите се възприемат като извратени хора, да не кажа като терористи.

Та това дето казваш че искаш - уважение към държавните иституции - не мисля че е застрашено по никакъв начин. А дори да се беше случило истинско покушение, завършило със смърт, това пак нямаше да означава неуважение към институциите от страна на хората. Щяха да се позачудят кой кой е гръмнал и защо, и после на следващите избори пак щяха да си гласуват по същия начин за поредните наместници в многоуважаваните институции.

Няколко пъти се спомена за данъци, което е малко по-сложна тема, но бих казал че връзката между данъците и демокрацията не е толкова директна, да не кажа че дори няма такава.
Повярвай ми. Дори в най-затънтененото село бабата разчита на кмета да и купи лекарства и да и попълни молбата за социални помощи. Ти лично всеки ден разчиташ на Държавата и мога да ти изброя веднага няколко случая, в които си и делегирал права:

1. Ток и енергетика
2. Вода
3. Здравеопазване
4. Охрана на правата ти
... няма да продължавам.

Това за анархията и анархизма го казах за себе си, не за тези, които мрънкат срещу институциите и Държавата.

За последен път ще опитам за Гешев и прокуратурата и случилото се.
Законодателна, изпълнителна и съдебна власт се осъществяват от независими институции, които се контролилат взаимно. Това според Конституцията (прочети я, моля те!)

Гешев е главния обвинител на Държавата. Той в момента е лицето на прокуратурата. Не коментираме добър ли е, лош ли е, обслужва ли някой. Нападението срещу него е нападение срещу държавата. Ако пък е цирк (скалъпен от него, или негови съмишленици) е неуважение към институцията -прокуратура държавата и всички нас, като граждани. Не искам да живея нито в цирк, нито в държава, в която някй си позволява да атакува главния прокурор.

Искам да живея в държава, в която институциите се уважават, от политиците, които са начело на тях и от гажданите, които те представляват.
 
"Прибирах се по обичаен маршрут. На завой по този маршрут се чу взрив. В близост до мястото, където избухна този взрив, може би на 10-ина метра има мост. Този ден по цялото трасе имаше доста оживено движение. И само две-три минути след като ние продължихме с колата, се разминахме с повече от 10 коли, които се движеха посока Самоков. Отдалечихме се посока София и колегите, с които бях от НСО, ме заведоха в сградата на НСО. Шофьорът ми обясни, че е останал с впечатление, че колата в един момент не се движи. А това, че сме се отдалечили от мястото, доколкото разбрах е протокол, който спазват служителите на НСО."


 
Предпочитам да живея в държава, в която се правят опити за атентат срещу главния прокурор, вместо в такава, в която той си инсценира такъв - това е много по-зле.

В първия случай значи, че си върши работата, при втория - че се подиграва на народа и ни мисли за олигофрени. Случаят със сигурност е вторият. Тази институция определено ни се подиграва.

Не могат да вкарат в затвора някаква дрогирана отрепка отнела 2 живота пред камери и една камара свидетели или пък друсаното лайно дето блъсна Милен Цветков, изстъпали се с ботокса и напомпаните си джуки да защитават главния циркаджия.

Това не е институция, това е пародия и карикатура и не заслужава никакво уважение. И от там тръгва ракът, тия опъват чадъра над всички останали тумори в държавата, и се правят на жертви със смешни, скалъпени сценарии.
 
Повярвай ми. Дори в най-затънтененото село бабата разчита на кмета да и купи лекарства и да и попълни молбата за социални помощи.
Бабите на село си имат градинки и си произвеждат туй-онуй на място. То ако не е така, с тия никакви пенсии ще умрат от глад, а не от старост. В най-затънтените села не знам дали имат някакъв достъп до лекарства въобще, но то това може и да е за добро, че голяма част от лекарствата се пият за да подтискат страничните ефекти от другите "лекарства".

1. Ток и енергетика
2. Вода
3. Здравеопазване
4. Охрана на правата ти
... няма да продължавам.
Енергетиката нали се държи от няколкото дружества, не мисля че са държавни. Държавата от време на време се прави че уж регулира цените на тока, ама май само се прави. От ВиК много не разбирам.

Здравеопазването е такова, че не пожелавам на никой да попадне в държавна болница. Определил съм ги като концлагери, и то още преди короната. Под здравеопазване там разбирай, че докторите и сестрите си пазят здравето и гледат да не се преработват много. Вероятно има изключения, но от моите наблюдения положението е трагично. Аз лично предпочитам частни болници, и поне що се отнася за дентални услуги съм намерил клиника от която дори съм доволен... само дето там е в пъти по-скъпо от обикновения квартален зъбар, но аз това даже го имам като условие. Медицината е доста тромаво нещо и тепърва има да се развива, имам предвид в световен мащаб.

Не знам какви права ми охраняват, но ако може да не плащам за това, бих се изключил от тази услуга.

Нападението срещу него е нападение срещу държавата.
Първо трябва да определиш кой го е нападнал. Може хипотетично да е някой ревнив съпруг на жена, която е имала вземане-даване с този Гешев и нападението да няма абсолютно нищо общо с това че е политик. Докато не знаеш кой и с каква цел го е нападнал, не можеш така да теглиш чертата и да заявяваш, че това било нападение срещу държавата. То дори да е някой престъпник, който иска да се отърве от него, пак не би било нападение срещу държавата. Тогава ще сложат нов политик на същото място и дупката е закърпена. За да е нападение срещу държавата, трябва нападението да идва от нещо съизмеримо с държавата - друга държава или някоя организация със силата на държава, което с други думи може да се определи като война.

Не искам да живея нито в цирк, нито в държава, в която някй си позволява да атакува главния прокурор.
Дано не стигнеш до там да не искаш да живееш в държава, в която някой си позволява дори да нагрубява главния прокурор :)
 
Повярвай ми. Дори в най-затънтененото село бабата разчита на кмета да и купи лекарства и да и попълни молбата за социални помощи. Ти лично всеки ден разчиташ на Държавата и мога да ти изброя веднага няколко случая, в които си и делегирал права:

1. Ток и енергетика
2. Вода
3. Здравеопазване
4. Охрана на правата ти
... няма да продължавам.

За последен път ще опитам за Гешев и прокуратурата и случилото се.
Законодателна, изпълнителна и съдебна власт се осъществяват от независими институции, които се контролилат взаимно. Това според Конституцията (прочети я, моля те!)

Гешев е главния обвинител на Държавата. Той в момента е лицето на прокуратурата. Не коментираме добър ли е, лош ли е, обслужва ли някой. Нападението срещу него е нападение срещу държавата. Ако пък е цирк (скалъпен от него, или негови съмишленици) е неуважение към институцията -прокуратура държавата и всички нас, като граждани. Не искам да живея нито в цирк, нито в държава, в която някй си позволява да атакува главния прокурор.

Искам да живея в държава, в която институциите се уважават, от политиците, които са начело на тях и от гажданите, които те представляват.
Мислех те за по-умен ама ти си някакъв промит мозък който по-далеч от носа си не вижда!

1.Ток и енергетика - всички компании по редицата са частни , като почнеш от производителите ( с изключение на АЕЦ ) та стигнеш до енерго разпределителните дружества. Къде е държавата в случая? Ако имаше държава нямаше да продадат ЕРП-тата!
2. Вода - всичко консеционери за вода са частни дружества , да не говорим , че дори няма държавата участие , а общините в тях!
3. Здравеопазване... я ми кажи една болница или лекарски кабинет в който да отидеш и да не ти поискат пари дори за спешни случаи!
4. Охрана на правата ми викаш... та по големи мафиоти от полицията има ли? Можа да ти дам 1 милион примера за корупция и незачитане на правата ми точно от тези органи! Или имаше предвид "Делта Гард" ?

За Гешев.... пресен пример - 8-те джуджета , и в частност Частния специализиран наказателен съд и частната специализирана прокуратура! И там мога да ти дам пък 2 милиона примера с които ще си заровиш главата в пясъка и няма да смееш да си я покажеш от срам! За каква държавност ми говориш в мафиотска България? Изглежда с теб живеем в различни Българии....
 
Не вярвах, че има хора които да се вържат на тоя цирк с "бомбата" но ейго Стойнеф ме опровергава :D
 
  • Haha
Реакции: Vbb
4. Охрана на правата ми викаш... та по големи мафиоти от полицията има ли? Можа да ти дам 1 милион примера за корупция и незачитане на правата ми точно от тези органи!
През повечето време полицията може да си разследва разни криминални случаи, но когато дойде момент за народни протести, полицията много бързо се превръща в лична охрана на политиците. Тук @stoineff може да каже, че всеки народен протест е проява на неуважение към институциите, хората никога и за нищо не трябва да протестират, и че е хубаво в такива моменти полицията да се намеси за да осуетява протестите. Обаче ако народът не може да търси сметка на политиците, що за демокрация е това?
 
Прави сте пичове. Така е! Мрънкайте си, на воля!
нашето не е мрънкане, а разбиране на живота такъв какъвто е... не си правим фантастични илюзии за държавността защото такава няма!
 
Малейй тука повечето не правят разлика между държава и управляващи и правителството , човек назначен на поста и самата длъжност.
Как може да мразите и презирате държавата.
Това е като бедните плачат, че богатите са виновни, че те са бедни. Наивно е.
Ако има атака срещу главния, цялата държава трябва да е на крак и да се накажат виновните. Ако, главния си праи ташак и се докаже, пак цялата държава да е накрак и да се махне.
Самия факт, че иманападение да високопоставн служител е недопустимо.
 
Повярвай ми. Дори в най-затънтененото село бабата разчита на кмета да и купи лекарства и да и попълни молбата за социални помощи. Ти лично всеки ден разчиташ на Държавата и мога да ти изброя веднага няколко случая, в които си и делегирал права:

1. Ток и енергетика
2. Вода
3. Здравеопазване
4. Охрана на правата ти
... няма да продължавам.

Това за анархията и анархизма го казах за себе си, не за тези, които мрънкат срещу институциите и Държавата.

За последен път ще опитам за Гешев и прокуратурата и случилото се.
Законодателна, изпълнителна и съдебна власт се осъществяват от независими институции, които се контролилат взаимно. Това според Конституцията (прочети я, моля те!)

Гешев е главния обвинител на Държавата. Той в момента е лицето на прокуратурата. Не коментираме добър ли е, лош ли е, обслужва ли някой. Нападението срещу него е нападение срещу държавата. Ако пък е цирк (скалъпен от него, или негови съмишленици) е неуважение към институцията -прокуратура държавата и всички нас, като граждани. Не искам да живея нито в цирк, нито в държава, в която някй си позволява да атакува главния прокурор.

Искам да живея в държава, в която институциите се уважават, от политиците, които са начело на тях и от гажданите, които те представляват.
Аз с тази част от гледната ти точка съм съгласен. Обществото ни е станало прекалено стерилизирано. Това е някаква...пенсионирана дума.
Някак си се губи детайла. Някак си липсва фрагментация. Гледа се много общо и повърхностно.

Аз не презирам родината, но може би @Kortes е прав, че презираме държавата, тя ни презира също. Ако презирах родината щях да съм се махнал оттук преди много време. Казах ви, че имам много, много познати и приятели в чужбина, дори са ми предлагали да отида при тях.

Но да се върнем на стерилизацията - очевидно тя е факт. Ето на онзи ден видях отдалеч едно момиче, и ме побиха тръпки, но не се реших да отида и да я заговоря, защото би било много вероятно да се приеме като навлизане в лично пространство. Можеше да бъде и момче, аз не съдя за хората по такива признаци.

От друга страна искаме някакъв ред, аз поне искам някакъв баланс между ред и свобода. Много сложна тема...

П.с. Нещо...все едно на ръка разстояние, аха да го хванеш но не го хващаш. Почти да го формулираш как трябва да е, обаче не се получава. То е очевидно, че много хора са объркани, кое, как, защо. И някак си...някак си...абе с две думи годинките си летят, живота отминава, и се въртим в кръг. Съжалявам че никой не се реши да проведе един истински спор с мен. Да видим по същество кое е сгрешено, защо е сгрешено, и как би могло да се оправи. Дали е сгрешено? Сгрешено е, аз съм абсолютно сигурен в това. Но, ако някой може да ме убеди в противното...

Ето на, историята с регистрацията на домейн, от моя гледна точка съм предлагал на няколко човека, които изглеждат като с най-различни възгледи, прослойки, възпитание, цветоусещане, но никой не пожела да направи сделка с мен.
 
Последно редактирано:
  • Haha
Реакции: Vbb
Понеже уважаваме институциите, които са в два режима на работа:

1. Тотално бездействие;
2. Превишаване на правомощията.

Некви арестувани в дискотека били съблечени голи...

346060306_724122656158699_268834296516994424_n.jpg
 
Ето на, историята с регистрацията на домейн, от моя гледна точка съм предлагал на няколко човека, които изглеждат като с най-различни възгледи, прослойки, възпитание, цветоусещане, но никой не пожела да направи сделка с мен.
Грешна представа имаш за живота... ти предлагаш нещо на някой като регистрация на домейн да си влезете на партия , но реално ти избираш домейна като той играе напълно на сляпо. Грешен подход имаш , откакто говори с мен за домейни имам регистрирани над 30 нови домейна които са топ на топовете , но аз имам усещането за тези домейни и ги регистрирам с цел собствен бизнес, а не за препродажба.
 
Грешна представа имаш за живота... ти предлагаш нещо на някой като регистрация на домейн да си влезете на партия , но реално ти избираш домейна като той играе напълно на сляпо. Грешен подход имаш , откакто говори с мен за домейни имам регистрирани над 30 нови домейна които са топ на топовете , но аз имам усещането за тези домейни и ги регистрирам с цел собствен бизнес, а не за препродажба.
Очевидно е, че проблема е в мен. Дали съм разочарован - да. Но всеки случай не бих се приел за лузър, да наистина, никой не ми е длъжен.

П.с. Ами да - наистина исках да направим както казваш партия, всички ми отказаха.
 
Очевидно е, че проблема е в мен. Дали съм разочарован - да. Но всеки случай не бих се приел за лузър, да наистина, никой не ми е длъжен.

П.с. Ами да - наистина исках да направим както казваш партия, всички ми отказаха.
ми ок правиме партия , кажи колко пари да ти преведа и регвай домейн
 

Горе