От: БГ Кампания срещу Google
Имам над 800 наказани домейна, дето не искат да оправят по никакъв начин, независимо какви сайтове слагам на тях - надявам се да се постигне диалог и да ги оправят, това ми е личния стимул. Искам и да спрат да ми наказват домейни, които са ок - това освен неетично май е и незаконно - монополите са длъжни да дават равен шанс на всички. Имам 2 наказани с ръчно наказание несъществуващи физически сайта, които са пренасочени с 301 към релевантен сайт
Единият е домейн на държавна агенция, никога не е бил свързан със спам или SEO, пренасочен към парламента - искам Google да ми цитират кое правило от Google Webmaster guidelines нарушава този редирект, за да се налага ръчно наказание със съобщение за "pure spam". Това е лично отношение, което монополите нямат право да имат по закон.
Но по-важно е, че ако отслабим хватката, ще е по-добре за всички SEO-та а и за целия свят, защото влиянието на Google придобива плашещи размери и за крайния потребител.
Най-важната цел e да пречупим лицемерието на Google. @nikolaycho, в момента сме в изключително прецакана ситуация:
1. Google наистина си прави каквото си иска
2. Но с Matt Cutts и други PR прояви е убедил повечето SEO-та, че им мисли доброто, не правете линк билдинг и всичко ще е наред...
Поне ако хората осъзнаят какво се случва и как бавно и методично (и прикрито с лъжи) Google убива SEO, за да отиват милиардите в Adwords, ще е по-добре. А най-добре ще е ако ги спрем или поне забавим. Защото силата е в хората, и всички SEO общо превъзхождат Google search team многократно, освен това имат много повече възможности да разпространяват информация. Google имат в изобилие друг вид сила, която в този случай не е особено полезна - те могат да набутат целия свят в Google+, но не и да контролират какво се пише в него например
Затова и Google, осъзнавайки че нямат превес с груба сила над SEO специалистите, действат подло и прикрито, опитват се да ни манипулират и разделят. Знам че тук в България разбирате за какво става въпрос повече отколкото хората по света, затова кампанията е насочена навън, там е време някой да излезе и да каже на Google фактите направо в очите и току виж се осъзнаят малко.