ivtcho
Active Member
Е то няма 2 добри, хем да е free, хям някой вместо теб да плати на международен картов оператор.Имам, не важи в чужбина. Това си е някаква тяхна измислица B card не знам доколко важи и в България.
Е то няма 2 добри, хем да е free, хям някой вместо теб да плати на международен картов оператор.Имам, не важи в чужбина. Това си е някаква тяхна измислица B card не знам доколко важи и в България.
Сигурно не може и други неща да ползва. Не можем да съдим по това, чадо. Грешните ходят измежду нас, и като по-смирени, трябва да откликваме с любов и да насърчаваме всеки един тях порив, в каквато и посока е.@Blinky za ko6a. Онзи не може се научи да ползв гугъл, да го еба.
К10: Най-добрите банки на 2020 г.
Банките запазиха устойчиви показатели, но все още не са усетили пълния удар на кризата. Лидер за трета поредна година е Уникредит Булбанкwww.capital.bgБанкови такси - сравнение на всички банки | Pisar.bg
Сравнителна таблица на таксите на всички банки. Първата страница, която сравнява банкови такси на банките.pisar.bg
Пиците. Измислил е нова рецепта, вместо ананас ще слага кървавица и свински дзурли в чесън.Кой бизнес потръгна че за банки питаш? Пиците ли?
Да, и аз съм чувал за това за ПИБ. За ДСК ще чуеш за Колето. За ЦКБ за ел. подписи и спесименти, за Райфайзен за добро онлайн банкиране с доста лесна активация, за Пощенска - гърбави такси, за Уникредит - дървено обслужване.ПИБ откъм юзабилити (уеб и апп) и такси. За по-сериозни неща (кредитиране и т.н.) - прокредит.
Всички средства до 100 000 евро са гарантирани от държавата, така че да не ти пука, ако държиш пари до този размер.Не мога да разбера как някой човек, който прави бизнес може да държи дори една стотинка в ПИБ. Уж интелигентни хора виждам, които слагат парите си там, защото "таксите са добри". Първо беше скандала с невероятно надутите акции, които ББР изкупи и в момента е доста милиони на загуба от тях и най-вероятно реалната им цена е в пъти по-ниска дори от сегашната. После лъсна в Pandora какво са правили собствениците на банката и Пеевски... колко още червени лампи чакате да видите, че да си махнете парите от там? Това отявлено е следващото КТБ.
И за да не кажете, че си измислям:
#PandoraPapers Документи от “Досиетата Пандора” разкриват, че собствениците на Първа инвестиционна банка Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев са реални бенефициери на офшорки, получили над милиард кредити от банката. За да стопи проблемните експозиции ръководството на банката заставя бизнесмени да вземат цесии, които са несъбираеми. След това те са атакувани от Специализирана прокуратура, а накрая имуществото им се купува на безценица от адвоката на Пеевски Александър Ангелов и приближения му Георги Самуилов.
Българската банка за развитие e отчела 86.504 млн. лв. загуба от операцията с изкупуването на акции на Първа инвестиционна банка през лятото на 2020 г. Това става ясно от годишния финансов отчет на държавната банка за изминалата година. Той все още не е публикуван на сайта на ББР, но за него информира финансистът Владислав Панев, депутат от "Демократична България" в 45-то и 46-то Народно събрание.
Аз също не бих държал и една стотинка там, дори държавата да ги гарантира, по този начин подкрепяш престъпници, първо и второ, след фалит пак има някакви разправии + притеснение дали ще си получиш парите, за забавяне ако искаш да оперираш с тях при презумпция на фирмена сметка...няма какво да обсъждам.Не мога да разбера как някой човек, който прави бизнес може да държи дори една стотинка в ПИБ. Уж интелигентни хора виждам, които слагат парите си там, защото "таксите са добри". Първо беше скандала с невероятно надутите акции, които ББР изкупи и в момента е доста милиони на загуба от тях и най-вероятно реалната им цена е в пъти по-ниска дори от сегашната. После лъсна в Pandora какво са правили собствениците на банката и Пеевски... колко още червени лампи чакате да видите, че да си махнете парите от там? Това отявлено е следващото КТБ.
#PandoraPapers Документи от “Досиетата Пандора” разкриват, че собствениците на Първа инвестиционна банка Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев са реални бенефициери на офшорки, получили над милиард кредити от банката. За да стопи проблемните експозиции ръководството на банката заставя бизнесмени да вземат цесии, които са несъбираеми. След това те са атакувани от Специализирана прокуратура, а накрая имуществото им се купува на безценица от адвоката на Пеевски Александър Ангелов и приближения му Георги Самуилов.
Българската банка за развитие e отчела 86.504 млн. лв. загуба от операцията с изкупуването на акции на Първа инвестиционна банка през лятото на 2020 г. Това става ясно от годишния финансов отчет на държавната банка за изминалата година. Той все още не е публикуван на сайта на ББР, но за него информира финансистът Владислав Панев, депутат от "Демократична България" в 45-то и 46-то Народно събрание.
При фирмена сметка трябва да си оперираш с парите, като нямаш тази възможност за определен период от време не е най-приятното чувство, особено като на пазара има ПИБ + Н на брой банки и Н на брой банки са по-добри от ПИБВсички средства до 100 000 евро са гарантирани от държавата, така че да не ти пука, ако държиш пари до този размер.
Както казах - за по-сериозни начинания има други банки.
Не мога да разбера как някой човек, който прави бизнес може да държи дори една стотинка в ПИБ. Уж интелигентни хора виждам, които слагат парите си там, защото "таксите са добри". Първо беше скандала с невероятно надутите акции, които ББР изкупи и в момента е доста милиони на загуба от тях и най-вероятно реалната им цена е в пъти по-ниска дори от сегашната. После лъсна в Pandora какво са правили собствениците на банката и Пеевски... колко още червени лампи чакате да видите, че да си махнете парите от там? Това отявлено е следващото КТБ.
Мисля, че изобщо не разбираш какъв е проблемът. Съветвам те внимателно да изчетеш всички дълги и обстойни статии по темата и след това да коментираш темата. Аз съм го направил и мога да ти кажа, че проблемът изобщо не е в офшорките. Сигурно всеки пети в този форум някога е регистрирал такава, защото иначе не можеш да платиш ДДС-то за вноса на стоки от чужбина. Така е направено, че за определени бизнеси е наложително, а за други препоръчително, ако не искаш един тон счетоводни главоболия. Това никой не го оспорва. Въпросът е защо са финансирани офшорки, свързани със собствениците на банката с милиони евро кредити БЕЗ обезпечение? Нали си наясно, че това са парите на вложителите? И че утре въпросните офшорки много, много лесно могат да изпаднат в несъстоятелност и това да станат несъбираеми дългове? И когато тези пари са много (а те са) банката фалира с твоите пари. И ти изплащат гарантираните влогове до 100к отново с твоите пари под формата на данъците, които си плащал. Така че - в тази банка и в банката на Маджо аз не държа стотинка, ако ще и сметките да са им безплатни. Отивам в Райфайзен, плащам си високите такси за всичко и ми е спокойно на главата, че пари в чували не се изнасят и не се финансират кухи фирми. Това е което се опитах да кажа.аз пък не мога да разбера, как интелигентни предприемачи мислят, че като някой има офшорка, той е задължитено бандит, ползват се за данъчни оптимизации, избягването на данъци не е престъпление, укриването на данъци е, а такова НЯМА ДОКАЗАНО! Досиетата Пандора касаят политици, а не бизнесмени, да не сравняваме ябълки с картофи!
Добре. Ами според мен въпроса и отговора трябва да е сегментиран.
И поставям директен въпрос към онлайн операции. Само че с една условност.
Изключително за онлайн операции. Ако ни се наложи да можем да си зареди сметката по всяко време. Включително чрез устройство. Или друг метод.
Ето да видим ще има ли полезни отговори.
Имат офис у нас. Физическата карта пристига в рамките на една работна седмица. Зареждаш с друга дебитна, с банков превод, имаш сметка, може да плащаш всякакви сметки, включително и ако общината в която живееш имат договор с тях(това не съм го пробвал, моята не е в списъка), даже автобусен билет може да си купиш през приложението, може да ти нареждат преводи и т.н.iCard Дигитален портфейл: открий сигурни финансови услуги в едно приложение
Дигиталният портфейл iCard ти дава широка гама от надеждни финансови услуги в едно удобно приложение. Наслади се на лесни преводи, сигурни онлайн плащания, виртуални и физически карти и др.icard.com
Принципно няма разлика. Не мога да кажа защо тогава съм се спрял точно на тях. Но не ми е липсвало нещо, което другите предлагат под "по-голяма гама услуги". Да разгледа и останалите fintech и да си избере.Какво е предимството на iCard пред конкуренти от типа на Revolut и Transferwise, които предлагат доста по-голяма гама от услуги? Също Revolut е с лиценз за банка. Освен тази връзка с общината, което за мен изобщо не е предимство
Май всички се отварят на това. Ще взема да поразгледам и аз натам. И за какво най-често я ползвате, ако не е тайна?Аз лично съм доволен от Револют. много добро превалутиране ти предлагат. Преводите са в реално време, нормално за белите страни.
Пазар в братска Турция. Онлайн плащания и абонаменти с виртуалната карта. Ако някой търговец е много настоятелен винаги можеш да анулираш виртуалката. Виж някой приятел да те покани има реферали около 50лв, поне да покрие картата.Май всички се отварят на това. Ще взема да поразгледам и аз натам. И за какво най-често я ползвате, ако не е тайна?