Банковата тема и други

ivtcho

Member
Имам, не важи в чужбина. Това си е някаква тяхна измислица B card не знам доколко важи и в България.
Е то няма 2 добри, хем да е free, хям някой вместо теб да плати на международен картов оператор.
 

$INeed$

Well-Known Member
@Blinky za ko6a. Онзи не може се научи да ползв гугъл, да го еба.
Сигурно не може и други неща да ползва. Не можем да съдим по това, чадо. Грешните ходят измежду нас, и като по-смирени, трябва да откликваме с любов и да насърчаваме всеки един тях порив, в каквато и посока е.

Кой бизнес потръгна че за банки питаш? Пиците ли?
Пиците. Измислил е нова рецепта, вместо ананас ще слага кървавица и свински дзурли в чесън.

ПИБ откъм юзабилити (уеб и апп) и такси. За по-сериозни неща (кредитиране и т.н.) - прокредит.
Да, и аз съм чувал за това за ПИБ. За ДСК ще чуеш за Колето. За ЦКБ за ел. подписи и спесименти, за Райфайзен за добро онлайн банкиране с доста лесна активация, за Пощенска - гърбави такси, за Уникредит - дървено обслужване.
 

John Galt

Well-Known Member
Не мога да разбера как някой човек, който прави бизнес може да държи дори една стотинка в ПИБ. Уж интелигентни хора виждам, които слагат парите си там, защото "таксите са добри". Първо беше скандала с невероятно надутите акции, които ББР изкупи и в момента е доста милиони на загуба от тях и най-вероятно реалната им цена е в пъти по-ниска дори от сегашната. После лъсна в Pandora какво са правили собствениците на банката и Пеевски... колко още червени лампи чакате да видите, че да си махнете парите от там? Това отявлено е следващото КТБ.

И за да не кажете, че си измислям:
#PandoraPapers Документи от “Досиетата Пандора” разкриват, че собствениците на Първа инвестиционна банка Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев са реални бенефициери на офшорки, получили над милиард кредити от банката. За да стопи проблемните експозиции ръководството на банката заставя бизнесмени да вземат цесии, които са несъбираеми. След това те са атакувани от Специализирана прокуратура, а накрая имуществото им се купува на безценица от адвоката на Пеевски Александър Ангелов и приближения му Георги Самуилов.


Българската банка за развитие e отчела 86.504 млн. лв. загуба от операцията с изкупуването на акции на Първа инвестиционна банка през лятото на 2020 г. Това става ясно от годишния финансов отчет на държавната банка за изминалата година. Той все още не е публикуван на сайта на ББР, но за него информира финансистът Владислав Панев, депутат от "Демократична България" в 45-то и 46-то Народно събрание.
Всички средства до 100 000 евро са гарантирани от държавата, така че да не ти пука, ако държиш пари до този размер.
Както казах - за по-сериозни начинания има други банки.
 

Горе