От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие
И аз съм ЗА! Лошото е, че корупцията е повсеместена и все още си вирее! И всеки е патил от нея и затова първите реакции към такива програми са негативни и със съмнения за корупция и схеми. И човека с бизнес плановете дето отвори темата нека не се обижда от това, а щом е подхванал темата да се опита да ни убеди, че не е в схемата, че не всички консултантски фирми са в схемите, да поразкаже повече за програмата и т.н., а не да с прави на ощипана госпожичка и да раздава обидни определения! ЗА съм и да се цени и заплаща подобаващо квалификацията, компетентността и труда на специалистите в дадена област, но когато те са И коректни!Тука се вкара в ебати клишето!
Аз съм ЗА раздаването на такива помощи. Това наистина ще повдигне, макар и с малко икономиката. Не като приказките, дето, виждате ли, праим магистралите - борим безработицата и наливаме пари в икономиката - пълен ташак. Трябва да се поощрява малкия бизнес в България, просто щото друг няма. Яките компании и конгломерати с над 10млн лв приходи отдавна вече не са български. За нас остават само мижавките фирмички - ама то аз и не виждам на тоя пазар какво друго може да се очаква.
Така че, не гледайте кой какво ще изкара(обучаващите фирми, човека с бизнес-плановете), а се надявайте да отпуснат парите бързо и с минимална корупция та да се излее някой лев в тая шибана пазарна кочина.