И за се възползвах за един доскоро забравен сайт, който се надявам да потръгне тия дни.
Първото ми впечатление е скоростта с която зарежда сега, в пъти по-бързо е.
Първоначалните ми впечатления бяха добри, но след 3-4 часа след като си инсталирах WP, сайта почва да се бъгва. т.е. при изписване на адреса на сайта ми, браузърът ми показваше съобщение, че сайта не работи. Резултатът беше същия с 3-4 браузъра. При други потребители сайта също не работеше.
След като си върнах сайта отново на блогър, всичко се оправи. При условие, че всичко си беше свързано както трябва, от домейн до хостинг. Мисълта ми, че нещо сървъра даваше ерор. След като писах на съпорта, каза ми да свържа домейна правилно, но то си беше така, както още беше в началото, нищо не съм бутал.
Интересно ми беше защо при блогър нямам проблеми, а при директхост дава ерор. Извинявам се предварително, все пак, ако грешката е в мен.
coolice, дам, днс-а.
еми ще е бързо като скрипта се изпълнява поне около 4-6-8 - 10* пъти по бързо заради различните кеширания и fcgi средата за php-то и статичите файлове се сервират от nginx който генерира до 20 пъти по малко натоварване върху процесора и това означава повече процесорни цикли свободни за php и базата данни... който иначе отиват за подаването им към клиентите и доставчика ви ги таксува като изхабени минути
казах ви че сте свиканли на suphp и затова се опитах да ви обясня че cpu минутите не са това което са при fcgi / fpm хостингите просто ще са тотално различни като бройка... (по малко но зависи от скрипта ви и как ви влизат потребителите и на какво съдържание)
* говоря го от личен опит мойте впсчета са сетъпнати по подобен начин а и дедикетед съръра ми беше сетъпна в fcgi но беше без nginx
@lowriderzzz,
Всеки добавен домейн има своя папка и съответно фтп потребител. Ако си добавил domain.com и domain2.com и влезеш с фтп потребителя на domain.com няма да видиш втората папка (domain2.com).
По принцип фтп потребителя е името на домейна, а паролата е същата като тази която е за вход в панела.
cgi лие ngix ли е не знам ама , WP лети сега, а преди чак кеширащи плъгини ползвах
Супер, дано се раздадат и останалите. Грабете, хора.Остават още 23
с кеширашт плъгин почти винаги ще е по бързо (там според плъгина просто сервираш статичен html който е генриран предварител) почти нищо не се изполва като cpu
макар че понякога няма нужда да ползваш