djokando83
Active Member
Вчера се разходих до представителството на Тойота и там така ми обясниха ... Бях загледал Рав 4 Казаха че почти всички коли / марки вече са така ...
аз нещо не мога да схвана връзката на разхода по извършена услуга и пускането на ваучер /приход/?Здравейте, търся най-лесния начин за разплащане от името на фирма с физически лица, които пишат статии или др услуги. Говорих със счетоводителката и ми обясни, че било доста трудно да ги осчетоводява, граждански договори и тн. Питах я и за варяиант, чрез ваучер за покупка от мой онлайн магазин, но пък там ми обясни, че всеки ваучер ще ми бъде приход. Демек, аз давам ваучер за 100лв, трябва да му чукна касова и да платя ддс на 100лв. И това неразбирам, губя 100лв, а тя ще ми го заведе като приход, накрая няма да излезнат сметки, на документи ще имам повече пари отколкото в действителност. Моля, хората в този бранш да споделят мнение, такава ли е процедурата с ваучерите и имали по-лесен вариант за разплащане с физ. лица от името на фирма? И, моля, да препоръчате добър счетоводител за онлайн търговия, за предпочитане от Пловдив, но не е задължително.
Искам да давам награди за най-добра статия в някой от сайтовете ми, примерно ваучер за пазаруване, от мой магазин, на стойност 100лв. Аз това не разбирам, давам ваучер, примерно за 100лв, с който ще поръчват безплатно за тази сума и трябва да пусна касова бележка за всеки ваучер, в случая с примера трябва да чукна 100лв. Дефакто аз давам стока за 100лв, тоест съм на загуба, а като чукна бележката в касата трябва да имам 100лв, които дефакто нямам и на които трябва да платя ддс и данък печалба.аз нещо не мога да схвана връзката на разхода по извършена услуга и пускането на ваучер /приход/?
това е работа на счетоводителя, трябва да пише разход от 100 лв. но как се осчетоводява това само някой който знае правилата може да ти каже..Искам да давам награди за най-добра статия в някой от сайтовете ми, примерно ваучер за пазаруване, от мой магазин, на стойност 100лв. Аз това не разбирам, давам ваучер, примерно за 100лв, с който ще поръчват безплатно за тази сума и трябва да пусна касова бележка за всеки ваучер, в случая с примера трябва да чукна 100лв. Дефакто аз давам стока за 100лв, тоест съм на загуба, а като чукна бележката в касата трябва да имам 100лв, които дефакто нямам и на които трябва да платя ддс и данък печалба.
Да де, ама моята счетоводителка иска да го пише приход и като я питам нещо и всичко неможе, затова ще я сменям.това е работа на счетоводителя, трябва да пише разход от 100 лв. но как се осчетоводява това само някой който знае правилата може да ти каже..
Ето нещо тук
Правни и счетоводни въпроси за ваучерите за подарък Cadhoc
Ваучери за подаръци Cadhoc - ваучери за подарък с най-разнообразно приложение; мотивация и бонус за служителите; желан и оригинален ваучер подарък; стимул на работното място; ваучер за най-различни поводи и празнициuptombou.bg
Ðблагане на ваÑÑеÑи за подаÑÑÑи - ТÑÑд
Ðного ÑиÑми Ð´Ð°Ð²Ð°Ñ Ð½Ð° ÑлÑжиÑелиÑе Ñи подаÑÑÑни ваÑÑеÑи каÑо допÑлниÑелно ÑÑимÑлиÑане кÑм заплаÑиÑе. ÐаÑова в ÑÑбÑикаÑа на „ТÑÑд” „ÐанÑÑна конÑÑлÑаÑиє пÑедÑÑавÑме позиÑиÑÑа на ÐÐРза Ñова...trud.bg
Не и ако успееш да докажеш произхода им. Като цяло всички недоказуеми пари са проблем, независимо дали са в банка или в чекмеджето. Боко е идеален пример за това, ама там кой му търси сметка.Може ли да възникне проблем с доказване на доходи, ако се събират пари в брой, а не в банка ?
Имам преводи от заплата 10 000лв и имам 10 000лв вкъщи. Тоест 1-2 г не съм харчил изобщоНе и ако успееш да докажеш произхода им. Като цяло всички недоказуеми пари са проблем, независимо дали са в банка или в чекмеджето. Боко е идеален пример за това, ама там кой му търси сметка.
точно събраните средства се равняват на изкарания доход.Къде каза, че живееш да дойда да ти дам частен съвет?
Наскоро ми се наложи да пиша и аз декларация от подобен тип, писах, че е от трудова дейност за период Х години. Ако на някой му се забавлява да търси от заплати ли е, от фактури, къде колко е теглено как и за какво е харчено при домакинство от двама човека с доходи...нека се занимават.
Но ако извадиш 10 000лв, а общия ти доход теоретично не би стигал да си купиш обувки...може някой леееко да се усъмни.
Странно ми е как ги изчисляват този месечен разход. Например аз може да издържам със 100лв и то друг да ги плаща, а не аз, но както казвате за толкова пари ..Ще направят паричен поток да видят доходи и харчене, банковите сметки, разни карти , където сте пазарували и всякакви други разходи , където сте записан като клиент. Залага се някакъв среден месечен разход за елементарни нужди според семейството ви. Но за 10 хил лв никой няма да тръгне да се занимава, освен ако не е покрай някоя друга проверка или сигнал.