Биткойн и лайткойн биха растели в добри времена, и масово интерент потребление. Но както blackout казва, те нямат присъща стойност и при някакъв срив стойността им ще падне, защото изглежда се влияят явно пряко от технологията и интернет потреблението. Докато златото е суровина - рерурс. Знаеш го че е винаги при теб (за физическо имам в предвид) и дори и на едно място да му е ниска стойността на друго място може да е висока.
Така го разбирам аз. И двете си имат предимства и недостатъци. Споредмен лайткойни и биткойто са добри за краткосрочна инвестиция и флипвания. Да речем вземаш този месец Х биткойна и следващия месец при повишена цена ги продаваш. Това е до колкото разбрах от прочетеното до сега по темата. Със сигурнот има и други врътки и трикове да се печели от тях.
А какво мислите за слънчевата енергия. Аз се бях навил да си купувам соларни панели лятото. (имам къде да ги сложа а и цената им бе ниска)
Огоромен политически риск!
Утре може да кажат тези алчни копелета яко благоденстват над нацията затова ще им сложим 60% данък - ей това е пропагандата и лесно се приемат законите. Имаш и друг риск продаваш на една страна в лицето на индиректно НЕК, няма как да минеш износително ориентиране и на всичкото отгоре си регулиран от ДКВЕР. Много хубав бизнес но огормни рискове то и не случайно възвращаемостта е голяма - за голям риск се иска и голяма изискуема печалба.
Огоромен политически риск!
Утре може да кажат тези алчни копелета яко благоденстват над нацията затова ще им сложим 60% данък - ей това е пропагандата и лесно се приемат законите. Имаш и друг риск продаваш на една страна в лицето на индиректно НЕК, няма как да минеш износително ориентиране и на всичкото отгоре си регулиран от ДКВЕР. Много хубав бизнес но огормни рискове то и не случайно възвращаемостта е голяма - за голям риск се иска и голяма изискуема печалба.
Аз не за бизнес. А за лична консумация само. Комшията си сложи 30 кв м2, ама чака една година да се оправи с държавна бюрокрация и изкувателната цена на енергията (зелената) падна бая за този пердиод.
Статията изглежда полезна. Можеш ли да предложиш обаче някоя цялостна книга за различни видове инвестиции и злато/сребро също така. Ако си чел де.
Вложил съм много години и още влагам, така че ясно ти е че не стават така нещата от раз иска се много.
.
Нищо не става от раз. Сега са 2-3 хиляди, които търся да наместя, но след време биха били повече, така че по добре да почвам от сега да се стягам, че след 10г да го нямам този проблем.
А ти на колко си между другото и от колко време се занимаваш? Може ли да се определиш като професионален инвеститор? (ако не искаш да казваш пред всички, може да ми отговориш на ЛС. Форум е все пак тук има всякакви хора и всеки дава съвети, искам да придобия някаква представа какъв е бекграунда на тези които съветват. Надявам се на пречи нещо.)
Благодаря за видеотата, ще ги изгледам обезателно.
Прочетох статията за фазите на един балон. Много поелзна беше. Определено трябва да се сдобия с повече информация по темата, че ми стана интересно.
Ако имаше пример с някой балон (като този .com) да речем, тогава щеше да е още по-лесна за разбиране.
Току що излгедах дългата лекция на професора Краси Петров. наистина доста неща засяга там. И пак както предположих и аз установява, че е добра идея да се инвестира в злато.
много неща не разбрах от 1вия път, но ето какво разбрах. Добре е да се инвестира в злато (или друг ресурс) по време на иноконическа криза.
Златото не си губи стойността.
Но определено трябва да го излгедам още веднъж и преди това да си разсяня някои термини.
Под това да се действа в екип, нямам в предвид да се следва стадото. Имам в предвид че е по-добре да се оперира целенасочено с хора, които разбират какво правят, които са образовани и опитни.
Не разбрах обаче, защо казваш, че му е шит сега на професора обаче.
И виж тук, специално интензивен златен сребърен анализ от техническа и фундаментлна гледна точка и там има един точно с въпроса за ВЕИ и точно това което ти казвам, сега пича май му е шит: