От: Българи докога ?
Петре, надявам се да оцениш коментара ми.
Ще започна първо с това кой съм. Аз съм мелез, така да се каже. 50/50 - българин/руснак. Роден съм в Русия, но от над 18 години живея в България. Обичам България, макар че от нея съм видял много малко от това, което искам. Разбирай го във всички смисли, за които се сетиш. Чувствам се гражданин на света и едновременно гражданин на България. Не ме питай как става. Обичам всички хора, независимо от етнически произход, политически убеждения, финансово и социално състояние. Всеки човек се ражда добър, но ни научават да мразим, защото е по-лесно и по-безопасно. Но искрата на добротата се крие във всеки. Толкова.
Първо ще ти кажа, да не вярваш на новините, на никои. За важните неща има държавен вестник и приятелската дума, новините имат друга цел.
После ще ти кажа, че тия дето ги гледаш са деца, научени да мразят от бащите си, които пък са научени да мразят от своите бащи, и така нататък. Всеки се ражда с добра душа и чисто съзнание, но с времето те биват опетнени от болката на миналото на заобикалящият ги свят. Дали заслужават прошка за думите си? Аз не знам. Ти ми кажи...
Ще ти помогна като те попитам какво става, когато насочиш две огледала едно срещу друго? - Безкраен образ. А какво става, когато насочиш две мразещи лица едно срещу друго? - Същото.
По повод на видеото...
Аз знам? И какво като знам? Опявайки и възхвалявайки Ботев, Левски и други като тях, нищо не носи. Това не пази паметта им светла. Това са били хора на резултатите, борци за свобода и правда, не за слава. "Аз съм се посветил на отечеството си жертва за освобождението му, а не да бъда кой знае какъв." Думите само.......
"Дела трябват, а не думи" - Левски
"Свобода или смърт!" - Ботев
Без революция сме загубени во веки веков. Всичко се състои в нашите задружни сили. Всекиму ще се държи сметка за делата.
Това не са народни мъдрости, а завети. Завети, които тези хора са оставили, за да бъдат с нас и да ни помагат винаги, когато имаме нужда от тяхната сила и от техният дух. Духът трябва да носим в душата си, а не голите думи!
Надявам се, че съм успял да ти покажа моята гледна точка върху проблема, който има много страни и много лица, а истината, както знаеш, винаги е някъде по средата.
Завършвам с цитати от един друг автор, от друго русло. Носете в себе си велики идеи, а не слова, лишени от смисъл.
"Човекът – ето това е истината! Всичко в човека, и всичко за човека! Съществува само човекът, а всичко останало е работа на неговите ръце и неговия ум! Човек! Това е просто великолепно! Това звучи… гордо!"
"За човека няма и не може да има нищо по-близко от човека."
"Най-превъзходната длъжност е да бъдеш човек на тази земя."
Айде със здраве! (Както са казвали едно време българите.)